Kas mainījies vairāk kā 3,5 mēnešu laikā

15. Nov 2013, 17:41 AgijaF AgijaF
  • Pirmajos mēnešos saskāros ar šķebinošu dūšu no rīta, bet tad ātri noreaģēju un sapratu, kas par lietu-jāuzēd kāds sausiņš. Kopumā ar vemšanu saskāros kādas 4 reizes-katrā mēnesī pa vienai. Tagad šī sajūta no rītiem palēnām pazudusi, taču pašlaik saskaros ar kaut kādu kutinošu sajūtu zarnu traktā vakaros. Īpaši, ja ko vairāk paēdu, kā tikai vieglu jogurtiņu.
  • Sākumā bija arī liela vēlme pēc gultas un miega. Brīvdienās varēju nogulēt no 21:00-8:00 rītā. Tagad šī situācija nedaudz mainījusies. Un guļu nedaudz mazāk.

  • Vēl arvien pūšas un burbuļo vēders. Šķiet, ka mazuļa pirmās kustības tā arī neizdosies sajust.

  • Cenšos ēst veselīgi-nedzeru Kolu, arī kafiju ne. Neapmeklēju ātrās ēdināšanas iestādes, tādus kā Hesburger. Un vispār, man no šīs iestādes jau iedomājoties vien paliek nelabi, laikam grūtniecība nākusi par labu :D Agrāk ļoti garšoja krējums-to varēju likt daudz un visur, tagad šī vēlme pazudusi. Un runājot par ēšanu, esmu sapratusi, ka Nestle pārslas agrajās brokastīs ļoti labas-vieglas ar vitamīniem (kalcijs, dzelzs u.c.) + ēdot tās ar piena produktiem, papildus uzņemam kalciju un olbaltumvielas.
  • Iegādāts nedaudz ērtāks apģērbs-izmēru lielāks. Arī apakšveļa. Šādi tādi apģērbi ir piemēroti kā ar nelielu vēderiņu, tā arī ar lielāku. No mammas garderobes esmu aizņēmusies platāku ziemas jaku-savas nedaudz par šauru.

  • Dīvaini liekas tas, ka neuztraucos par grūtniecību un tās norisi kopumā. Kaut arī forumos diezgan bieži ir raksti par nepatīkamām situācijām. Jo īpaši ārstu attieksmi, ja ej pie valsts apmaksātas dakteres. Sākumā ar draugu arī spriedām kā labāk – maksas vai bezmaksas. Draugs bija PAR maksas vizītēm. Bet tad nodomāju, jāpamēģina pie bezmaksas ārsta un ja kas, tad vēl var paspēt nomainīt. Pirmajā vizīte daktere iepatikās (apmeklēju Jelgavas sieviešu konsultācijas-Raiņa ielā pie A.Zīvertes) un tā nu kopā esam nogājušas līdz 19.nedēļai. Māsiņa gan nebija visai pretimnākoša-ātri izrakstīja nosūtījumus urīna analīzēm u.c. neko sīkāk nepaskaidrojot. It kā man jau būtu kāda 3.grūtniecība, kad visu zinu kas un kā. Prieks, ka tagad nomainījusies cita-ļoti patīkams cilvēks.

Un priecājos par to, ka DIEVS mūs dzird! :)