Kāpēc vingrot grūtniecības laikā? Piesakies uz grūtnieču vingrošanu arī TU!

Kāpēc vingrot grūtniecības laikā? Piesakies uz grūtnieču vingrošanu arī TU!

04. Sep 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ikviena sieviete grūtniecības laikā ir skaista. Patiešām skaista, jo viņa zem sirds nēsā jaunu dzīvību – mazuli. Lai gaidīšanas laiks būtu harmoniskāks, ārsti topošajām māmiņām nesēdēt pie TV un nemitīgi neēst „par diviem”, bet gan darboties un doties vingrot! Arī Māmiņu Klubs nu rīko grūtnieču vingrošanas nodarbības. 

Māmiņas patīkami satrauktas ieradās Māmiņu Klubā. Tiesa, jāpiedzīvo nelielas neērtības, jo jaunās telpas ir divus stāvus zemāk, bet šāda lēna iesildīšanās ir ļoti vēlama. Atkal nostrādāja Mērfija likums – fotoaparāta baterija izlādējās tieši nodarbības sākumā, tāpēc izdevās „noķert” vien 2 kadrus, bet nebēdājiet, arī nākamajā nedēļā ir nodarbība, kad varēsim sniegt plašāku ieskatu nodarbības norisē un lielāku fotoreportāžu! 

Grūtniecība ir sevis saudzēšanas laiks, bet ne slinkošanas laiks. Tāpat uzskata arī grūtnieču vingrošanas vadītāja Maruta Hoferte, kura iesaka visām topošajām māmiņām pēc 12.grūtniecības nedēļas apmeklēt grūtnieču vingrošanas nodarbības. Kāpēc? Jo:

-         Grūtniecības laikā papildu slodzi piedzīvo mugurkauls, tāpēc vingrošana, stiprinot vēdera presi un iegurņa muskuļus, palīdzēs stiprināt un saudzēt arī mugurkaulu.

-         Grūtnieču vingrošanas laikā topošās māmiņas iemācās arī pareizi elpot, kas savukārt atvieglos dzemdību sāpes un piegādās mazulim vairāk skābekli.

-         Vingrinājumi palīdz arī stājas korekcijā.

-         Grūtnieču vingrošana palīdz stiprināt izturību.

Ieteicams apmeklēt grūtnieču vingrošanas nodarbības jau no 12. grūtniecības nedēļas. Kustēšanās ir liela nozīme māmiņas labsajūtai. Jo mammīte vairāk kustas, jo viņa jūtas daudz labāk! Vingrošana palīdz gan fiziski, gan psiholoģiski savest sevi kārtībā un justies labi, jo visas nodarbības laikā māmiņa ir kopā ar bērniņu un tas ir vēl viens pozitīvais aspekts.

Arī mājās pēc šādas nodarbības apmeklēšanas māmiņas var vingrot, tikai tad ievēro, ka Tev jābūt piesardzīgai un lēnākai, jo nav speciālista, kas Tevi pieskatītu un kontrolētu. Tomēr pirmo nodarbību noteikti vajadzētu veikt kopā ar speciālistu! 

Topošā māmiņa Jūlija, 24. grūtniecības nedēļa:

Patika padejot šīs dienas nodarbībā. Citās vingrošanās ir tikai jārelaksējas, jāelpo, bet te varēja normāli pavingrot! Patika pozitīvi noskaņotā un zinošā vingrošanas pasniedzēja. Noteikti nākšu uz Māmiņu Klubu vēl vingrot, jo līdz dzemdībām man ir kāds laiciņš ejams. 

Topošā māmiņa Jevgēņija, 27.grūtniecības nedēļa:

Grūtniecības laikā pirmo reizi atnācu uz grūtnieču vingrošanas nodarbību un domāju, kur tālāk turpināt ar to nodarboties, kas palīdzētu arī dzemdībās. Patika, ka vingrošanas laikā varēja gan izkustēties, gan relaksēties, kas ir svarīgi ikdienas ritmā. 

Tiekamies jau nākamajā nedēļā!

PIRMDIENĀS

GRŪTNIEČU VINGROŠANAS NODARBĪBAS PIRMDIENĀS AR DŪLU KATRĪNU PURIŅU PIESAKIES ŠEIT!