Kāpēc topošajai māmiņai vajadzētu sarunāties ar bēbīti puncī?

Kāpēc topošajai māmiņai vajadzētu sarunāties ar bēbīti puncī?

21. Nov 2023, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Komunikācija ar mazuli ir svarīga jau no brīža, kad mazais vēl tikai atrodas māmiņas puncī. Nenovērtē šo komunikāciju par zemu, jo bērniņš ne tikai dzird apkārtējās skaņas, bet uz tām arī reaģē.

Sazināšanās ar puncī augošo bērniņu veido spēcīgu saikni starp māti un bērnu, kā arī abus aizsargā no negatīvajiem faktoriem.

Lūk, seši iemesli, kāpēc vajag sarunāties ar bēbīti puncī!

  • Agrīns kontakts palīdz nodibināt spēcīgas attiecības ar mazuli. Nav noslēpums, ka attiecības starp mammu un bērnu veidojas vēl pirms mazuļa piedzimšanas un tā nav tikai fiziskā saikne.  Sarunu laikā mamma iemācās izprast savu bērniņu, savukārt viņš mēģina uz to reāģēt ar savām kustībām.
  • Bērns atceras tuvāko cilvēku balsis. Bērniņš ļoti skaidri uztver māmiņas balsi un to nekad neaizmirsīs. Māmiņas mierīgais balss tembrs sniedz bērnam drošības un komforta sajūtu, tāpēc, jo biežāk māmiņa sarunāsies ar puncī esošo bērniņu, jo labāk. Šī iemesla dēļ ir lieliski, ja arī tētis sarunājas ar mazo punča iemītnieku.
  • Mazulis atcerēsies savu vārdu. Ja esat jau 100% izlēmuši, kā sauksiet savu bērniņu, vēl viņam esot puncī varat viņu uzrunāt vārdā. Mazulis šo vārdu atcerēsies un uz to reaģēs. Savukārt, ja vārdiņš vēl nav izdomāts, varat mazulītim piedēvēt kādu mīļvārdiņu.
  • Komunikācija pozitīvi ietekmē mazuļa intelektu. To pierādījuši dažādi pētījumi, tāpēc neaprobežojies tikai ar sarunām – klausies kopā ar punča iemītnieku mūziku, lasi priekšā grāmatas, izglītojies!
  • Komunikācija uzlabo bērniņa garastāvokli un psiholoģisko stāvokli. Mazulis puncī ir ļoti atkarīgs no mammas garastāvokļa un izjūt vismazākās pārmaiņas viņas noskaņojumā, uztraukumu. Mierīga sarunāšanās pārliecinās bērnu, ka bažām nav pamata. Stāsti bērniņam, kā kopā ar tēti viņu gaidat, mīlat, esat jau sagatavojušies un cik laimīgi būsiet visi kopā. Gaidīts bērniņš vienmēr ir laimīgs!
  • Pozitīva ietekme uz grūtniecības gaitu. Ne velti vecmātes mudina mammas ar mazuli sarunāties, ja sievietei rodas bažas, ka bērniņš sācis kustēties kūtrāk. Pētījumi ir apstiprinājuši, ka mazuļi uz māmiņas lūgumiem atsaucas – pēc sarunas viņš ar kustībām apliecina, ka viss ir kārtībā, dažām mammām pat izdodas ar mazuli sarunāt, kurā datumā piedzimt u.tml.