Kā vīrietis var palīdzēt dzemdībās?

10. Nov 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Siguldas dzemdību nodaļas vecmāte Inese Kampusa "STV Pirmā!" šovā "Māmiņu klubs" stāsta, ka ir labi, ja vīrietis gatavojas dzemdībām kopā ar sievu, jo dzemdējot māmiņas mēdz būt uztrauktas un reizēm nedzird, ko viņām saka medicīnas personāls - šādos gadījumos ļoti noder mīļotā klātbūtne un atbalsts, sakot, tieši kas jādara noteiktajā brīdī. Kampusa atklāja, ka neizbēgami katrās dzemdībās pienāk tāds brīdis, kad māmiņa vēlas padoties un vienkārši braukt mājās.

"Bet ko viņas noteikti dzird? Sava tuvā cilvēka balsi. Tas ir tētis. Tēviem derētu padomāt, kas ir tās lietas, kas sapurinātu sievieti, kad viņai ir grūti vai negrib vai nevar. Daudzkārt puiši izdomā kaut ko tādu, kas liek smaidīt gan mammām, gan medicīnas personālam," tā vecmāte. Viņasprāt, ir ieteicams "dzemdēt kopā": "Ja liekam kopā vecmāti ar tēvu, tad varam vieglāk "iestūrēt" sievieti pareizā virzienā. Der arī padomāt par vidi dzemdību istabā, lai varētu nodoties šim darbam - Vai skan mūzika? Varbūt valda klusums. Var degt svecīte. Iespējams, ir paņemts līdzi dators, uz kura mainās bildes. Šādi sīkumi palīdz justies labāk." 

Dzemdībās ļoti palīdz, ja tētis ir "tehniskais direktors" un palīdz ne tikai ar jokiem, uzmundrinājumiem, ēdienu un dzērienu, bet arī ar pareizajām elpošanas tehnikām. Zemāk skaties 1188 Play video ar vecmātes komentāru par vīrieša dalību dzemdībās!

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLĀ->>>