Kā pārvarēt nelabumu, braucot transportā?

Kā pārvarēt nelabumu, braucot transportā?

28. Nov 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Nelabums grūtniecības laikā nav nekas neparasts, un bieži vien nepatīkamā sajūta pārņem arī braucot sabiedriskajā transportā vai mašīnā. Kā gaidību laikā pārvarēt slikto dūšu, dodoties ceļā, stāsta Māmiņu Kluba eksperte, klīnikas „Medeora” ginekoloģe Sandra Tamane. 

Sandra Tamane stāsta, ka bieži vien grūtniecēm pat izveidojas tāds kā reflekss – ja vienreiz, braucot dzeltenā autobusā, ir kļuvis slikti, tad nākamreiz, ieraugot tādu pašu autobusu, viņai kļūst nelabi, pat tajā vēl neiekāpjot.

Tieši šī iemesla dēļ vispirms būtu jāiemācās koriģēt savu nervu sistēmu! Tam ļoti labi der dziļa un mierīga elpošana. Tā nomierina nervu sistēmu un parasti pēc šādiem elpošanas vingrinājumiem sliktā dūša pāriet,” zina teikt ginekoloģe.

Vēl viens paņēmiens, kā nomākt nelabumu, ir konfektes sūkāšana. „Var pasūkāt kādu skābu konfektīti, ja nav problēmas ar kuņģa skābi, vai arī piparmētru konfektīti. Tātad izvēlēties to, kas garšo labāk! Var apēst arī kādu cepumiņu, tomēr konfekte dos labāku efektu,” tā Sandra Tamane.

Protams, braucot sabiedriskajā transportā un automašīnā nav ieteicams lasīt. Ilgstoši, sēžot nodurtu galvu, bieži vien kļūst slikti arī neesot bērniņa gaidībās, kur nu vēl grūtniecības laikā!

Māmiņu Klubs

Kas tev palīdz pārvarēt nelabumu, braucot automašīnā vai sabiedriskajā transportā? 

Eksperts

Sandra Tamane

ginekoloģe, dzemdību speciāliste
Sandra Tamane Vecāku skolā