Imunitātes stiprināšanā svarīga loma ir zarnu mikroflorai

23. Mar 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mēs visi zinām, cik svarīgi mūsu labsajūtas nodrošināšanai un arī imunitātei ir vajadzīgajā daudzumā uzņemt visas vajadzīgās uzturvielas un minerālvielas, bet vai visu vajadzīgo var uzņemt tikai ar uzturu? To vaicājām Pregnacare medicīnas pārstāvei Inetai Ceplei.

Savu imunitāti ikviens, tostarp arī topošās māmiņas, var stiprināt, ievērojot dažus pavisam vienkāršus nosacījumus – pietiekami izgulēties, neaizmirst par fiziskām aktivitātēm, kā arī ēst veselīgi un sabalansēti, kas nozīmē, ka ar uztura palīdzību pietiekamā daudzumā jāuzņem ogļhidrāti, olbaltumvielas, vitamīni, tauki un arī Omega 3 taukskābes.

Tiesa, pētījumu dati rāda, ka, neskatoties uz centieniem ēst pēc iespējas veselīgāk, visas vajadzīgās uzturvielas un mikroelementus vajadzīgajā daudzumā nevaram uzņemt. “Piemēram, ziemas periodā D vitamīns nepietiekošā daudzumā tiek uzņemts pat 70% sieviešu, bet vasarā – pusei no visām sievietēm,” zina teikt I. Ceple.

Vitamīnu trūkums īpaši vērojams pavasara periodā, kad, neskatoties uz rūpīgi plānotām ēdienreizēm un tajās iekļautiem augļiem un dārzeņiem, uzņemtais vitamīnu daudzums ir mazāks, jo sarucis arī vitamīnu daudzums krājumos esošajos augļos un dārzeņos. Šī iemesla dēļ svarīgi ir piedomāt pie tā, kā palīdzēt savam organismam stiprināt imunitāti, sniedzot tam papildu vitamīnus, minerālvielas un arī Omega-3 taukskābes.

Viens no palīgiem imunitātes stiprināšanā ir arī smilšu ceļtekas sēklu sēnalu pulveris Lepicol, kas veicina normālu zarnu trakta darbību, jo, kā zināms, liela nozīme imunitātes stiprināšanā ir arī zarnu traktam, kas ir lielākais imunitātes organs, jo tajā atrodas 25% no visām imūnšūnām.

Lepicol sastāvā ir piecas baktēriju kultūras, kas organismā palīdz veidot pareizo mikrofloru, kā arī šķiedrvielas, kas palīdz cīnīties ar dažādiem konservantiem, pārtikas piedevām, kurus uzņemam ar uzturu un kas nomāc mikrofloru.

Grūtniecības laikā Lepicol ir jo īpaši vērtīgi uzņemt, jo tas palīdz topošajai māmiņai nodrošināt normālu vēdera izeju, atjaunot mikrofloru un papildināt organismu ar šķiedrvielām.

Inovatīvā angļu kompānija Vitabiotics piedāvā īpašu topošajiem vecākiem, grūtniecēm un jaunajām māmiņām radītu līniju – Pregnacare. Tās sastāvā ir gan produkti pāriem, kas plāno bērniņu, gan arī grūtniecēm un māmiņām pēc mazuļa piedzimšanas, kuras bērniņu baro ar krūti vai arī jūt nepieciešamību organismu nodrošināt ar papildu uzturvielām. 

www.vitabiotics.lv

www.vitaplus.lv

www.lepicol.lv