Ieteicamās gulēšanas pozas grūtniecības laikā

Ieteicamās gulēšanas pozas grūtniecības laikā

31. Jul 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Miegs grūtniecības laikā nav vienkāršākais jautājums. Topošās māmiņas raksta un nebeidzami jautā, kā īsti ir ar miegu grūtniecības laikā- kā gulēt, lai labi justos kā mazulītis, tā topošā māmiņa. Jo īpaši problemātisks varētu būt gulēšanas jautājums mammām, kuras dievināja gulēt uz vēdera, tādējādi grūtniecības laikā ir nepieciešams mainīt gulēšanas pozas.

Labākās gulēšanas pozas

Kāda ir visdrošākā gulēšanas poza grūtniecības laikā? Pēc 5. grūtniecības mēneša gulēšana uz muguras noteikti nebūs tā labākā,jo šāda poza rada papildus spiedienu, tādējādi samazinās asinsrite ķermenī Tev un Tavam mazulim.

Nē gulēšanai uz vēdera un muguras.  Guļot uz muguras, vari just grūtības elpot. Tāpat Tavs puncis spiež lejā uz zarnu traktu, tādējādi tas var novest pie vēdera problēmām.

Kā ar gulēšanu uz vēdera? Tā noteikti nav laba doma, jo šādā veidā vēders nospiež paplašināto dzemdi, nemaz nerunājot par briestošajām krūtīm.

Uz kreisās sāna visdrošāk. Grūtniecības laikā gulēšana uz sāna ir visdrošākā mazulītim. Plus šī poza ir gana ērta laikā, kad puncis aug pa dienām un pa stundām. Eksperti iesaka izvēlēties tieši kreiso pusi gulēšanai, jo tas uzlabo asinsriti, nogādā barības vielas bēbītim.  Tāpat gulēšana uz kreisajiem sāniem aizkavē pieaugošā punča un papildus ķermeņa masas spiešanos uz aknām.

Pozicionēšanās ieteikumi

Esam apkopojuši arī ieteikumus, kā pēc iespējas ērtāk iekārtoties gulēšanai grūtniecības laikā.

Papildus vēdera un muguras atbalstam: novieto spilvenu zem vēdera un starp ceļiem. Tāpat iesakām iegādāties īpašo grūtnieču spilvenu, kas palīdzēs pozicionēt sevi un ieņemt ērtākās pozas. 

Ja trūkst elpa: šādā gadījumā novieto grūtnieču spilvenu vai parasto spilvenu zem krūtīm.

Ja ir grēmas: Pacel gultas galvgali nedaudz augstāk ar grāmatām vai sarullētu dvieli. Tas palīdzēs aizkavēt skābju nokļūšanu vēderā un aizkavēs grēmas.

Nesatraucies, ja miegā pārvelies no vieniem sāniem uz otriem, ja iepriekš vēlējies gulēt tikai uz kreisajiem sāniem. Eksperti apliecina, ka labāk ļauties ķermenim un ļaut tam kustēties no vienas puses uz otru,pašam iekārtojoties gana ērti.

Kā Tu grūtniecības laikā atradi visērtāko gulēšanas pozu? Kas Tev palīdzēja?