Ieskaties: Interesantākās lietas, kuras mammas iesaka likt dzemdību somā

Ieskaties: Interesantākās lietas, kuras mammas iesaka likt dzemdību somā

21. Jun 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir pieejami daudzi saraksti ar rekomendācijām, ko likt dzemdību somā. To saturā tiek iekļautas gan pirmās nepieciešamības lietas mazulītim, tādas kā pirmās drēbītes, autiņbiksītes, gan arī māmiņai, taču tas vēl nav viss.

Aptaujājot Māmiņu Kluba mammas atklājām vairākas interesantas lietas, kuras nav pieminētas dzemdību somu sarakstos, taču mammām noderējušas.

Ieskaties, varbūt arī kāda no šīm lietām nonāks tavā dzemdību somā!

Masāžas bumbiņa

Dzemdību zāles nu jau visur ir mūsdienīgi aprīkotas un tajās netrūkst nekā no nepieciešamākā, lai māmiņa svarīgajā mirklī justos ērti un labi. Ir lielās bumbas, ir pieejama duša, taču noderīgi somā ielikt līdzi arī mazās masāžas bumbiņas. Brīžos, kad tuvojas kontrakcijas, partneris var veikt vieglu muguras masāžu, kas palīdz atbrīvoties un mazināt sāpes.

Savs spilvens

Katra no mums piekritīs tam, ka vissaldākais miegs ir pašas gultā. Uz dzemdību iestādi savu gultu līdzi nepaņemsi, taču spilvenu gan - būs ērtāka gulēšana un ciešāks miegs, lai atpūstos pēc atbildīgā darbiņa.

Tēja laktācijas veicināšanai

Jau gaidot mazuli topošās mammas mēdz uztraukties par to, vai pietiks pieniņš, bet brīdī, kad bērniņš ir nācis pasaulē, uztraukums par to ir divkāršs. Protams, atbalstu, lai iemācītu bērniņu pielikt pie krūts, sniegs medicīniskais personāls, taču pašai māmiņai der atcerēties, ka svarīgi ir uzņemt pietiekošā daudzumā šķidrumu. Un kāpēc gan lai tā nebūtu līdzpaņemtā tēja, kas ne tikai remdē slāpes, bet arī veicina piena veidošanos?

Kosmētika

Starp nepieciešamajām higiēnas lietām der ielikt arī savu mazo kosmētikas somiņu, kurā ielikt savu skropstu tušu un varbūt arī lūpu spīdumu. Tas noderēs, lai sapucētos kopīgajām bildēm un pēc tam pašai būtu prieks tajās skatīties arī uz sevi.

Fēns, lokšķēres

Ja iesākām runāt par skaistumu, tad par šo tēmu arī jāturpina. Vairākas māmiņas ir norādījušas, ka savā dzemdību somā ielika arī fēnu, bet kāda pat - ka līdzi ņēmusi lokšķēres. Iesākumā tas varbūt šķiet lieki, bet, ja tā padomā, tad kāpēc gan lai atrašanās dzemdību namā būtu šķērslis tam, lai sapucētos un izskatītos lieliski? Ne velti saka, ka laimīgai māmiņai ir laimīgs mazulis, un ja mammas laimei ir vajadzīgas lokšķēres, kāpēc gan lai tās nepaņemtu līdzi?

Savi ēdamrīki

Ielikt dzemdību somā savu krūzīti šķiet ierasta lieta, bet par ēdamrīkiem diez vai kāds aizdomājas, taču reizi pa reizei tie var noderēt, ja ēdienu līdzi uz dzemdību iestādi atnesis tētis vai kāds cits no viesiem. Daudz vietas somā neaizņem, taču sava dakšiņa un karotīte var arī noderēt.

Vāze

Uzzinot, ka pasaulē nācis mazs brīnumiņš, jaunajai mammai tiek sūtīti ziedi un laba vēlējumi. Kā savā pieredzē dalījās kāda no aptaujātajām mammām, viņai ziedi tika sadāvināti tik daudz, ka kļuva neērti vaicāt medmāsiņām pēc vāzes, tāpēc būtu lieti noderējis, ja tā būtu paņemta līdzi no mājām.

Pakaviņš

Gaidību laikā tas lieti noderēja, lai palīdzētu atrast ērtāko pozu gulēšanai. Dažas no aptaujātajām mammām norādījušas, ka šos pakaviņus ņēma līdzi arī uz dzemdībām, lai pēc tam varētu ērtāk zīdīt bērniņu. Laba ideja, ne?

Grāmata un krustvārdu mīklas

Lai īsinātu laiku, kamēr bērniņš guļ, bet pašai miegs nenāk, lieti noderēs grāmata vai kāda cita lasāmviela laika īsināšanai. Starp citu, pavisam maz vietas somā aizņems krustvārdu mīklu žurnāls, taču tas būs labs smadzeņu treniņš un ideāls veids, kā sevi izklaidēt.

DZEMDĪBU SOMAS SATURA SARAKSTS

Noskaties video un uzzini, kam jābūt līdzi dzemdību somā!