Iepazīsimies: Liepājniece Ginta

Iepazīsimies: Liepājniece Ginta

16. Sep 2013, 22:17 siiiceee siiiceee

1. Pastāsti par sevi. Kā tevi sauc, no kurienes esi, cik ilgi esi kopā ar Māmiņu Klubu.


Esmu liepājniece vārdā Ginta. Man ir 25 gadi . un ar MK esmu kopā kopš brīža ,kad aktuāls kļuva jautājums par ģimenes pieaugumu, sākot ar 2013. gadu.

2. Kurā grūtniecības nedēļā esi?

ar savu 2in1 esam iesoļojuši 37. grūtniecības nedēļā, pēdējie metriņi palikuši līdz satikšanās brīdim.

3. Mazulis bija plānots vai arī tā bija likteņa dāvana?


mazais bija plānots ,tomēr viņa pieteikšanās jebkurā gadījumā ir dāvana. Jo cilvēks domā ,Dieviņš dara!

4. Kā norit/noritēja tavs pirmais-otrais-trešais grūtniecības trimestris?

hmm, primais grūtniecības trimestris bija parasts,varbūt nogurums piezagās,bet nekas cits neliecināja ,ka gaidāms mazulis, vienīgi apziņa bija ,ka manī aug jauna dzīvībiņa. arī otrais trimestris pagāja ikdienišķi, vienīgi nu jau puncis spraucās uz āru un sajutu pirmās kustības. iesoļojot trešajā trimestrī puncis jau bija liels,sāka parādīties arī diskomforta sajūta pašai ar sevi- guļot, apģērbs,svara pieaugums, un diemžēl arī hormonu trakošana. dažbrīd likās ,ka tā nemaz neesmu es,bet nu jau uz šiem pēdējiem metriem atkal viss kārtībā ,tikai nogurums no grūtniecības , jo nespēju izgulēties.

5. Kādas ir tavas grūtniecības laika kaislības, dīvainības un aizraušanās?

pie šī jautājuma kādu brīdi nācās padomāt. laikam ,ka mana koncentrēšanās spēja uz vienu lietu samazinājusies. agrāk ļoti patika lasīt grāmatas ,bet tagad nespēju ilgi noturēt uzmanību. Kā arī ,nezinu ,vai velkamas paralēles ar grūtniecību,bet sāku intensīvāk šķirot apkārtējos cilvēkus ar ko tiekos, ko stāstu utt. kā arī draugs saka,ka esmu kļuvusi pukstīgāka , to gan gribētu novelt uz grūtniecību  :D

6. Ar grūtībām saskārusies esi mazuļa gaidībās?

Kā jau minēju , nu jau pati sev palieku par grūtību - zeķes ,apavus problēmas sagādā uzvilkt, kā arī pēdējās 2 nedēļas novērojama tūska.

7. Kas tev vairāk kārojas  - kaut kas salds vai tomēr kaut kas sāļš?

esmu apmāta ar nektarīniem, persikiem un nu jau arī āboliem. bet ,protams, visam pa vidu saldumi .un vienīgā ēdamlieta kuru uzturā lietoju minimāli - gaļa, man vispār neprasās.

8. Vai zini jau gaidāmā mazuļa dzimumu? Varbūt esi izvēlējusies par to nezināt līdz pat dzemdību brīdim?

Es jau zināju pirms grūtniecības ,ka vēlos pirmo dēliņu, jo mums ģimenē viscaur meitenītes, citu domu nemaz nepieļāvu, arī visi trīs usg to apstiprināja.

9. Vai apmeklē kādas grūtnieču nodarbības? Ja vēl to nedari, vai tas ietilpst tavos nākotnes plānos?

Sākot ar 14. grūtniecības nedēļu apmeklēju grūtnieču vingrošanu, bet ,tuvojoties trešajam trimestrim, man sāka prasīties ūdeni un sāku apmeklēt akvaaerobiku.

10. Un kā ar mazuļa vārdiņu? Vai ir jau izvēlēts? Paturēsi to noslēpumā līdz mazuļa dzimšanai?

jā, arī vārdiņš ir izdomāts ,ja nemaldos ,tad 1. trimestrī jau zinājām un bijām vienojušies par vārdiņu.visi tuvie cilvēki jau punčinieku sauc vārdā. gribēju arī pasūtīt personalizēto paklājiņu ar vārdu, bet mazliet noraustījos,ja nu tomēr ieraugot mazo, neizskatās pēc izvēlētā vārda nēsātāja, tāpēc to atlieku :)

11. Vai gatavojies dzemdībām? Kā tu tām gatavojies? Esi domājusi par savām ideālajām dzemdībām? Kādas tu tās redzi?

Cik nu tas iespējams ,tad nu gatavojamies ;) ļoti vērtīgus vingrinājumus ,padomus ,kā arī elpošanu apguvu grūtnieču vingrošanā. plus vēl gājām jauno vecāku skoliņā, lai izveidotos priekšstats par tuvojošo notikumu. Runājot par ideālajām dzemdībām ,lai viss norit bez sarežģijumiem, lai varu visu paciest un būtu dabīgi. pats galvenais,lai rūķīts ir vesels . un ceru,ka izdosies ūdensdzemdības .

12. Vai tu sarunājies ar savu puncīti? Vai dziedi viņam? Varbūt, ka tu viņam lasi priekšā pasakas?

Pasakas priekšā gan nelasu, ja godīgi ,tad mājās nav neviena pasaku grāmata ,bet lasu savu sākumskolas angļu valodas grāmatu, kā arī skaļi lasu sev interesējošos rakstus, protams, tas nav regulārs pasākums, daru to tad,kad jūtu ,ka gribās.Ar punci sarunājos vairāk domās nekā skaļi, bet bez punča regulāras apmīļošanas gan savu ikdienu vairs nespēju iedomāties - tik formīgs un jauks :)

13. Vai esi jau visu sagādājusi gaidāmajam mazulītim? Kas jau nopirkts un ko vēl grasies pirkt?

manuprāt, ir sapirkts pilnīgi viss- drēbītes jau daudzas bija iepirktas ceļojumos, Latvijā pirktās uz vienas rokas pirkstiem var saskaitīt. Rati ir pasūtīti pirms mēneša, bet vēl nav atnākuši, tas mazliet uztrauc, gribas jau  redzēt kādi būs , istabiņa izremontēta, gultiņa saklāta un drēbītes skapīti sagludinātas un samazgātas gaida mazo mīluli mājās. dzemdību soma beidzot arī sakārtota /pa lielam/ un visas higiēnas preces arī kumodītē saliktas.

14. Vai esi fotografējusi savu puncīti? Varbūt ir bijusi jau kāda fotosesija? Parādi foto!

Pirms gaidīju mazo, vienmēr domāju,ka man noteikti būs fotosesija -profesionāla un izdomāta līdz smalkākai niansei,bet tuvāk nākot tam iespējamam fotosesijas brīdim sapratu,ka nemaz to nevēlos- protams, pati uzfočēju punci ,bet ,kad mazais piedzims tad gan gribēšu ar visu suni un mazulīti, draugu.kaut kā tas uzrunā vairāk.

15. Ko gribētu uzzināt Māmiņu Klubā - kādas tēmas būtu jāpaceļ, par kādām lekcijām tu gribētu zināt vairāk?

viena no tēmām par ,kuru gribētu dzirdēt raidījumā vai arī eksperta viedokli portālā - par savelkošo apakšveļu ,kā arī grūtnieču apakšveļu kā tādu-audumi,vīles,cena.un otrs jautājums ,kas man ir aktuāls un nesaprotu atšķirību- autosēdeklīši.

16. Ko tu novēli citām topošajām māmiņām?

būsim laimīgas mammas saviem bērniem!līdz ar to arī bērni būs laimīgi savām ģimenēm! :)