Gultas režīms topošajai māmiņa: idejas, ko iesākt

Gultas režīms topošajai māmiņa: idejas, ko iesākt

06. Dec 2015, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādu iemeslu dēļ ir topošās māmiņas, kurām ir nozīmēts gultas režīms grūtniecības laikā. Lai šajā laikā nenāktos garlaikoties, aicinām ieskatīties idejās, kā atrašanos gultā, padarīt mazāk garlaicīgu!

Konsultē vecmāte Inese Kampusa.

Grāmatu lasīšana

Ja Tev patīk lasīt grāmatas, tad vienmēr būs kāda grāmata, ko esi gribējusi izlasīt, bet nav bijis laiks, lai to izdarītu. Laikā, kad tāpat dienas jāpavada, vāļājoties pa gultu, tā ir lieliska iespēja, lai izlasītu grāmatu, ko vienmēr esi gribējusi izlasīt.

Palutini rokas ar manikīru

Arī tad, ja gultas režīms ir ļoti stingrs, tas nenozīmē, ka nevari sevi palutināt. Izvēlies košākās nagu lakas, kas ir mājās, sameklē nagu vīlīti, knaiblītes, siltu ūdeni bļodiņā un palutini sevi ar manikīru vai pedikīru.

Skaties filmas

Lejuplādē vai iznomā filmas, ko vienmēr esi gribējusi redzēt un noskaties to ar saviem iecienītākajiem našķiem.

Raksti, raksti, raksti

Ņem bloknotu, rakstāmo un uzraksti vēstules sen neredzētiem draugiem, dzejoli par savām sajūtām vai īsstāstu par jebkuru tēmu.

Tāpat terapeitiska varētu būt bloga rakstīšana vai dienasgrāmatas rakstīšana. Katru dienu, pavadot pāris minūtes, apkopojot domas, idejas un sapņus, var nomierināt prātu un koncentrēt enerģiju uz svarīgāko.

Esi radoša

Adi, tamborē, gatavo apsveikuma kartiņas, dekorus bērnistabai! Iespējas ir neierobežotas!

Spēlē galda spēles vai kārtis

Kāpēc gan nesarīkot Monopola spēļu vakaru vai kāršu partiju ar savu partneri? Aicini arī bērnu (-us) piebiedroties un būs jauks vakars visai ģimenei kopā.

Iepērcies internetā

Drēbītes vai citas vajadzīgās lietas var iegādāties ne tikai veikalā, bet arī internetā. Protams, tādā veidā nevarēsi iegādājamās lietas aptaustīt, bet tas ir ērts veids, kā iepirkties- tagad interneta veikalos Latvijā var iegādāties drēbes, apavus, mēbeles un pat pārtiku.

Saraksties ar citām māmiņām

Māmiņu klubā un arī citos portālos pulcējas māmiņas, kuras tāpat kā tu gaidi savu mazulīti. Pievienojies sarunu pulciņam un gaidību laiks kļūs interesantāks, daloties savās pārdomās un sarunājoties ar topošajām māmiņām, kuras gaida pasaulē ierodamies mazulīti līdzīgā laikā kā tu!

Izvēlies iespējamos bērniņa vārdus

Vārda izvēle var būt viena no sarežģītākajām, sevišķi tad, ja partneriem ir atšķirīgs viedoklis par to, kādam tam vajadzētu būt. Ja esi gultā un sērfo internetā, apskati vārdiņus un to skaidrojumus, izvēloties sev tīkamākos. Kad būsi to paveikusi, aicini arī partneri darīt to pašu un pēc tam kādu vakaru salīdziniet izvēlētos vārdus un palieciet pie pāris iespējamajiem variantiem.

Mācies!

Prasmes un zināšanas nekad nevar būt par daudz- svešvalodas apgūšana, datorprasmju uzlabošana, adīšana, tamborēšana- tā ir tikai dažas no jomām, kurās vari uzlabot savas prasmes un zināšanas.

 

Ja Tev tika nozīmēts gultas režīms, pastāsti,ko šajā laikā darīji!

Māmiņu Klubs

DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSI MĀMIŅU KLUBĀ: PIESAKIES!