Grūtnieču dienas PROGRAMMA

Grūtnieču dienas PROGRAMMA

17. Sep 2019, 19:24 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtnieču dienas katru mēnesi pulcē vairāk kā desmit topošo māmiņu, lai brīvā atmosfērā pārrunātu tēmas, kas saistītas par un ap topošo māmiņu veselību, skaistumu un labsajūtu. 

Grūtnieču dienas programma

11.00 līdz 11.30 Cilmes šūnas

Cilmes šūnu raksturīgā iezīme ir to pašatjaunošanās un spēja veidot dažādu audu šūnu tipus. Vai zināji, ka tās var būt lielisks palīgs ne tikai tava bērna veselības un pat dzīvības glābšanā nākotnē? Tās var noderēt arī tev! Sagatavo jautājumus un uzzini visu par cilmes šūnām Grūtnieču dienā.

11.45 līdz 12.45 Dzemdības stacionārā

Ne vienai vien topošajai māmiņai šķiet, ka dabiskas dzemdības iespējamas tikai mājās. Tomēr izrādās, ka dabiskas dzemdības iespējamas arī stacionārā kopā ar zinošiem speciālistiem Kā piedzemdēt bērniņu pēc iespējas dabiskāk dzemdību nodaļā? Topošās māmiņas baidās no stimulācijas vai mediķu iejaukšanās dzemdību gaitā, tāpēc arvien vairāk pāru izvēlas mājdzemdības. Bet vai zināji, ka mājdzemdībām tuvi dzemdību apstākļi iespējami arī stacionāros? Grūtnieču dienā ciemosies vecmāte Inese Kampusa, kura ne tikai, iespējams, apgāzīs kādus mītus par dzemdībām stacionārā, bet arī atbildēs uz jūsu jautājumiem par un ap Siguldas slimnīcas dzemdību nodaļu.

13.00 līdz 14.00 Relaksācijas un jogas tehnikas topošajām māmiņām

Topošās māmiņas prātu ar nodarbināt dažādi jautājumi, kas saistīti ar satraukumu par gaidāmā mazulīša veselību, dzemdību norisi un citiem ikdienišķiem jautājumiem, tāpēc īpaši svarīgi iemācīties atslābināties gaidību laikā. Dažādu tehniku pielietošana palīdzēs ne tikai gaidību laikā, bet arī dzemdībās, kas, iespējams, bērniņa piedzemdēšanu padarīs daudz maigāku un mazāk stresainu.

Diplomēta masiere un jogas pasniedzēja Liene Krauze novadīs nelielu meistarklasi, kas ļaus atrast savu pieeju iekšējiem resursiem un palīdzēs atrast mieru.

14.15 līdz 15.30 Topošo māmiņu pašsajūtas uzlabošana un veselības atgūšana pēc dzemdībām

Grūtniecības, dzemdību laikā un pēcdzemdību periodā sievietes organismā notiek fizioloģiskas izmaiņas, tāpēc jau grūtniecības pēdējos mēnešos sievietei vajadzētu būt zinošai un informētai par šīm izmaiņām un būt gatavai adekvāti rīkoties. 

Fizioterapeite Kristīne Asonova, kura nesen pasaulē laidusi savus trešo bērniņu, atklās knifiņus, kā uzlabot pašsajūtu un atgūt veselību teju uzreiz pēc dzemdībām. Tas noteikti ir svarīgi zināt jau grūtniecības laikā, lai sev spētu palīdzēt uzreiz pēc dzemdībām. Grūtnieču dienas laikā Tu uzzināsi, kā uzlabot asinsriti; ko drīkst un ko nedrīkst darīt uzreiz pēc dzemdībām; kā sākt vieglus vingrinājumus, guļot uz dzemdību galda; kā pareizi piecelties pēc dzemdībām; kā ārstēt plīsumus un iegriezumus starpenē; kā atgūties pēc ķeizargrieziena operācijas; kā vingrināt starpenes muskuļus; kā vingrināt vēderpresi; kādus elpošanas vingrinājumus veikt; ko darīt muguras sāpju gadījumā; kā pakāpeniski palielināt ikdienas slodzi pat ja neplāno doties uz trenažieru zāli.

Kur notiks?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-2, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 25

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>