Grūtniecības laika ārstu pakalpojumu izmaksas

Grūtniecības laika ārstu pakalpojumu izmaksas

02. Dec 2012, 16:06 aab aab

Savā pirmajā un pagaidām vienīgajā grūtniecībā biju uzskaitē pie valsts ārsta. Sanāca tā, ka līdz tam tā īsti nebiju atradusi labu ārsti, kuru varētu saukt par savu! Tad nu kamēr atradu ārsti, pie kuras varētu tikt samērā ātri, nebūtu sliktu atsauksmju (tas jau ir relatīvs jēdziens, bet nu Googlē pārbaudīju ne vienu vien ārsti) un darba attiecībās ar valsti. Man paveicās un atradu jauku ārsti. Ātri tiku uz vizīti un mans grūtnieces oficiālais laiks varēja sākties.

 

Ja tieši runājam par izmaksām, tad vienīgās bija transports (līdz poliklīnikai un atpakaļ) un aptiekas apmeklējumi. Tā kā ārste sadarbojas ar valsts veselības centru (ja pareizi zinu šo nosaukumu), tad man vizītes bija pa velti. Izņemot pašu pirmo - par to samaksāju 3ls! Gan visas analīzes, gan izmeklējumi bija bez maksas. vajadzības gadījumā ārste uz vietas kabinetā veica usg apskati, katru reizi klausījās mazulītes sirsniņu. Pirms katras vizītes bija jāveic arī laboratorijas apmeklējums (bija dažas veselības problēmas, kas prasīja pievērst uzmanību un cītīgi sekot līdzi). Arī tās visas bija bez maksas. Lielās usg apskates tika veiktas kādas citas ārstes privātpraksē. Šo speciālisti man tieši ieteica ginekoloģe. Protams, ka Gogglē pameklēju atsauksmes un sapratu, ka mana daktere man ir ieteikusi vienu no labākajām speciālistēm Latvijā! Lai gan tā bija ārstes privātprakse, tomēr ar norīkojumu, usg bija par velti! 

 

Tā, ka varu teikt, ka mana grūtniecība pie ārsta pagāja bez tēriņiem par analīzēm, apskatēm utt, tikai maksāju par preperātiem, kas bija aptiekā jāiegādājas. Tas arī viss!

 

Es piekrītu viedoklim, ka var arī bez maksāšanas tikt pie laba ārsta. 

Brīvdienu konkurss: grūtnieču aprūpe un dzemdību palīdzība

aab aab 02. Dec 2012, 19:36 ievape

es gan neteikšu, ka mana medicīnas vēsture ir tīra. ir šādas tādas problēmas, kas bija pastiprināti jāuzmana, arī diezgan nopietna. bet dakterīte sūtīja visur, kur vajadzēja, visu pārbaudīja.