Gaidot Alberta mazo, mīļo brāļukiņu!!!

Gaidot Alberta mazo, mīļo brāļukiņu!!!

16. Oct 2013, 15:46 [BEZsaistē] Rasa Vītola [BEZsaistē] Rasa Vītola

IEPAZĪSIMIES!


1. Pastāsti par sevi. Kā tevi sauc, no kurienes esi, cik ilgi esi kopā ar Māmiņu Klubu.

Esmu Rasa - mazais91. Dzīvojos pa Rīgu un MK esmu kopš 2012. gada jūnija/jūlija, kad gaidīju savu pirmo mazulīti Albertiņu.

2. Kurā grūtniecības nedēļā esi?

Mazais brīnumiņš puncītī kūņojas jau pilnas 29 nedēļas.

3. Mazulis bija plānots vai arī tā bija likteņa dāvana?

Kad piedzima Albertiņš, nolēmām ka vēlamies dēliņam sagādāt kompāniju - brālīti vai māsiņu. Nolēmām, ka max 2 gadu laikā pēc Albertiņa piedzimšanas jāsagādā otrs bebukiņš. Tā nu sākām censonēt jau 3 mēnešus pēc dzemdībām un - mazulītis pieteicās!!!Kad Albertiņam apritēja 6. mēnesītis, grūtniecības testā pretī uzsmaidīja laimīgas divas strīpiņas.
Priecājāmies bezgala. :)

4. Kā norit/noritēja tavs pirmais-otrais-trešais grūtniecības trimestris?

1. trimestris - samērā mierīgi. Bija gan pāris nelabumu lēkmes, kad bija jāsteidz apkampt baltais keramikas draugs, tomēr tas nebojāja prieku par gaidīšanu. Atminos, ka ar Albertiņu pirmo trimestri pavadīju lielā nogurumā, šoreiz gan tādu neizjutu. Jā pienākumu gan daudz vairāk, kā parastā darbā - pusgadnieka auklešana aizņem ļoooti daudz enerģijas, turklāt vēl apziņa ka sevi jāsaudzē, jo punčukā kūņojas otrs mazulītis.

2. trimestris - Punčuks sāk augt! Biju tik izbrīnīta, ka jau 16. nedēļā punčuku varēja izteikti manīt. Pirmās kustības sajutu 21./22. nedēļā- dikti sapriecājos, ka atkal varu just tik mīļos un jaukos tauriņa pieskārienus punča iekšpusē. 2. trimestra beigās jau tie vairs nebija tikai tauriņa spārnu glāsti, bet jau futbolista cienīgi spērieni. :)

3. trimestris - Sāk vilkt sānus, sāp mugura.
Jā - kopš iesoļojām 3. trimestrī, tā vien liekas ka dzīve kļust arven grūtāka. Lai gan aktīvi spirinos grūtībām pretī un katru dienu cenšos izstaigāties, lai vismaz kādu aktivitāti gūtu, arvien vairāk uznāk vēlme vnk sacelt kājas gaisā un visu dienu gulšņāt. Ik pa brīdim uznāk kādi rosības mirkļi, kad visu dienu māju kārtoju, beržu un tīru. Puncis jau kā pamatīgs arbūzs, kaut gan vēl tikai 29. nedēļa. Cakinu zeķītes gan mazulītim, gan pašiem.

5. Kādas ir tavas grūtniecības laika kaislības, dīvainības un aizraušanās?

Gatavošana. Pēdējā laikā daudz laika pavadu virtuvē un radu visādus brīnumus kā vīram, tā sev par prieku.
Tuvojas Albertiņa dzimšanas diena, tādēļ šobrīd esmu aktīvi aizrāvusies ar dekorāciju taisīšanu un gardu recepšu meklējumiem priekš lielās ALBERTA PIRMĀS DZIMŠANAS DIENAS BALLES. :)

Dīvainības? Hmm. Noteikti tas, ka esmu daudz emocionālāka - viegli aizkaitināma, saraudināma un NEPACIETĪGA.

6. Ar grūtībām saskārusies esi mazuļa gaidībās?

Muguras sāpes. Ar to rēķinājos arī pirmajā grūtniecībā, tomēr tās nebija tik izteiktas - varbūt šad tad pasāpēja, tomēr tagad nevaru pat dažkārt no gultas izvelties, kad savelk muguru. Zinu, ka vainīgas manas muguras kaites (divas disku trūces un disku nobīde), tomēr reizēm tik ļoti tracina tas diskomforts - tā jau grūti kustēt, kur nu vēl kad sāp.
Pēdējā laikā izteikta kļūst dedzināšanas sajūta kunģī - cīnos gan ar tautas metodēm, gan ar aptiekā nopērkamiem līdzekļiem.

7. Kas tev vairāk kārojas  - kaut kas salds vai tomēr kaut kas sāļš?

Esmu kā uzburta uz sāļām uzkodām. Cenšos gan to ierobežot, jo negribās grūtniecības laikā uzēst vēl kādu lieku kilogramu, tomēr cenšos sevi palutināt. Reizi nedēļā uzcepam kādu gardu rausi.

20131016135306-55291.jpg


8. Vai zini jau gaidāmā mazuļa dzimumu? Varbūt esi izvēlējusies par to nezināt līdz pat dzemdību brīdim?

Jā. Gaidām Albertam  brāļukiņu. Sākumā gan noskaņojos, ka varētu necensties uzzināt, tomēr ziņkārība uzveica. USG laikā dakterīte ierunājās par šo tematu un ar vīriņu nolēmām, ka labāk zināt - būs vieglāk sagatavoties - zināsim ko un kā gādāt. 

20131016135605-34825.jpg

9. Vai apmeklē kādas grūtnieču nodarbības? Ja vēl to nedari, vai tas ietilpst tavos nākotnes plānos?

Nē - vingroju mājās. Iepriekšējā grūtniecībā biju pie fizeoterapeites un viņa man ieteica kādus vingrojumus drīkstu un kādus ne. Jārēķinās ne vien ar grūtniecību, bet arī ar manām muguras problēmām, tā nu cenšos katru rītu pirms dienas dunas izvingrināties.
Arī aktīvā mājas dzīve ar mazuli pietiekoši daudz noslogo, tādēļ neizjūtu pagaidām nepieciešamību doties uz speciālām grūtnieču vingrošanām.
Vēlētos gan apmeklēt kādu baseinu, lai atslogotu muskulīšus, bet redzēsim, vai tam atliks laika un finanses.

10. Un kā ar mazuļa vārdiņu? Vai ir jau izvēlēts? Paturēsi to noslēpumā līdz mazuļa dzimšanai?

Jā - esam jau izvēlējušies puikiņam vārdu. Albertiņam vārdu izvēlējās vīrs, tā nu šoreiz izvēle bija manās rokās. Pašiem ļoti patīk un mazulīti puncī jau vārdiņā saucam. Tuvākie radi un draugi zin, kā plānojam bēbīti saukt un ar to arī pietiek, kad brāļukiņš piedzims, tad arī tā atklāti pateiksim.

11. Vai gatavojies dzemdībām? Kā tu tām gatavojies? Esi domājusi par savām ideālajām dzemdībām? Kādas tu tās redzi?

Šoreiz esmu noskaņota daudz mierīgāk. Kā nu ne -  pirmās ugunskristības jau pirms gada tika izturētas, tā nu zinu, ko šoreiz gribu darīt un kāpēc tieši tā un ne savādāk. Esmu jau izfantazējusi kā kam būtu jābūt.
Savā ziņā ceru, ka dzemdības būs īsākas kā pagājušo reizi, kad mocījos vairāk kā diennakti, gadot, kad viss sāksies, un tad vēl dzemdību zālē pavadot gandrīz 12h. Tomēr esmu gatava arī tam pašama scenārijam.
Šoreiz gribu uzrakstīt dzemdību plānu un arī sagatavoties tā, lai justos sievišķīgāka/skaistāka. Ir plāns uzšūt pašai savu dzemdību kleitiņu. Vēlos tajā dienā justies skaista - jo palūkojoties iepriekšējo dzemdību bildēs manu tikai norūpētu ģīmīti melnā kreklā un trenniņbiksēs.

Dzemdību somu vēl neesmu iekārtojusi, bet domājams drīz sākšu pamazām visu gādāt, lai laikus būtu viss salikts - ja nu mazulītis domā steigties.

Priecājos, ka vīrs aktīvi iesaitās un nav nobijies - būs klāt arī šoreiz. Esam ieplānojuši vizīti pie vecmātes, lai varam izrunāt visus sasāpējušos jautājumu un būt dzmedībām pilnībā sagatavoti.

Vairākas reizes esmu noskatījusies Māmiņu Kluba dzemdību DVD. Katru reizi acīs sariešas asaras redzot to brīdi, kad mazo bērniņu uzceļ mammai uz punča.

Zinu ka šoreiz lūgšu vecmātei negriezt nabassaiti, kamēr tā nebūs beigusi pulsēt.
Ceru ka ļaus man arī saglabāt placentu (ko ar to darīšu, tas lai paliek manā ziņā).

12. Vai tu sarunājies ar savu puncīti? Vai dziedi viņam? Varbūt, ka tu viņam lasi priekšā pasakas?

Jā. Visvairāk runājamies ar punčukiņu vakaros, kad abi ar vīru esam ietrausušies gultā - tad vīrs uzliek rokas un cenšas sajust mazā kustības, jo mazulīša aktīvais laiks sākas tieši tad, kad mēs dodamies uz čuču. Pasakas gan nelasu, bet kad lieku Albertu gulēt, dziedu  šūpuļdziesmiņas.

13. Vai esi jau visu sagādājusi gaidāmajam mazulītim? Kas jau nopirkts un ko vēl grasies pirkt?

Lielākie pirkumi jau izdarīti - Ir gan šūpulītis iegādāts, gan esam jau nopirkuši tandēmratus. Alberts vēl pārāk mazs, lai bez ratiem iztiktu, tā nu nācās meklēt ko tādu, kas ieietu mūsu liftā.

20131016141942-69098.jpg

Nopirkām lietotus Phil&Teds Sport ratiņus, kurus jau tagad izmantoju ejot pastaigās ar Albertu. Vēl tikai jāsagādā otrs aitādas guļammaiss, lai mazulītim ziemā būtu silti.

Par drēbītēm nesatraucos, jo to man ir daudz - palikušas pūriņā no Alberta. Iegādāšu gan pirmos komplektiņus jaunus - kkāds niķītis ir, ka gribu maziņo sākumā ieģērbt pilnīgi jaunās drēbītēs.

Protams jāsagādā visas nepieciešamās higēnas lietiņas. Arī jaunus mīkstus dvielīšus.

Tomēr jāatzīst - pirkumu ir daudz - dāāāāudz mazāk, kā tad, kad gatavojāmies Albertiņa dzimšanai.

14. Vai esi fotografējusi savu puncīti? Varbūt ir bijusi jau kāda fotosesija? Parādi foto!

Gaidot Albertiņu - 2012. gada jūnijs.

20131016145008-66496.jpg

Gaidot Albertiņu - 2012. gada oktobrī (~ nedēļu pirms dzemdībām)

20131016145331-82995.jpg


Te jau šogad mazo brāļuku gaidot.

22. nedēļā
20131016145428-89199.jpg

26. nedēļā
20131016145525-61447.jpg

29. nedēļā
20131016152008-20781.jpg

15. Ko gribētu uzzināt Māmiņu Klubā - kādas tēmas būtu jāpaceļ, par kādām lekcijām tu gribētu zināt vairāk?

Savā ziņā Mamiņu Klubs ir ļoti daudzpusīgs, tādēļ grūti teikt ko vēl es gribētu uzzināt. Ļoti daudzi raksti jau ir par grūtniecības tēmu, tā kā pārsvarā lasu tos un idejas smeļos es. Ko varētu ieteikt? Hmm. Šobrīd aktuāls ir jautājums, kur liksim gadu veco dēliņu, kamēr būsim slimnīcā. Kā viņš pārcietīs manu 3 dienu prombūtni un kā reaģēs, kad mājās būs mazais brāļukiņš.

16. Ko tu novēli citām topošajām māmiņām?

Izbaudīt gaidību laiku un tā krāsainību.
Izturību!!! Līdzcilvēku palīdzību,sapratni un mīlestību. Kā arī - vieglu gaidīšanas laiku un harmonisku LIELO NOTIKUMU!!!

20131016153031-48286.jpg

17. Oct 2013, 16:51

😀 Tev arī vēlu- lai viss izdodas un lai Dievs dod lieliskas dzemdības un spēku pēc tam! 😀