Gaidību dienasgrāmata: koučings punčukmammai, vai vajag

Gaidību dienasgrāmata: koučings punčukmammai, vai vajag

22. Jul 2018, 12:01 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Nekad nav par vēlu iepazīt ko jaunu, ko nebijušu, tādēļ nolēmu izmantot iespēju Māmiņu Klubā un aiziet uz koučingu grūtniecei un tas viss par brīvu. Šis vārds "koučings"mūsdienās dzirdēts ļoti bieži, bet vārda tiešajā nozīmē baudīts nav bijis līdz šim nekad. Teikšu godīgi, iepriekš, pirms tikšanās pat nestudēju un nemēģināju tajā iedziļināties, ļāvos "plūdumam" un, ja jau par brīvu līdz pat augustam, zaudēt neko nevaru, ja nu vienīgi savu laiku, bet, ja arī man tas nepatiks, tā būs sava veida mācību stunda nākotnei.

Kam tas līdzinās?

Grūti pateikt, es to nosauktu kaut kas pa vidu starp psihologu un sirdsdraudzeni. Patika tas, ka šeit līdz seansa beigām ir jāsasniedz pirmreizējais mērķis un nav tikai jārunā. Ir jāmeklē risinājums! Līdz šim esmu bieži gājusi pie dažādiem psihologiem, psihoterapeitiem, lai rastu mieru un atvieglotu sev ikdienu stresainajā darba vidē un ikdienu ar trim, pavisam drīz  jau četriem bērniem. Lai galva tajā visā būtu "skaidra", nav viegli.

Vai patika?

Teikšu godīgi, man tas bija ļoti noderīgi, jo bija brīži, kad vēlējos, lai manā vietā rod risinājumu, bet nekā... domājam, ko Tu varētu izdarīt, lai būtu tā, vai tā. Kas notiks, ja nebūs tieši tā? Kas  mainīsies, ja Tavi plāni pamainīsies? Nu un, ko Tu zaudēsi, ja izdarīsi tā? Uztaisām plānu, ko Tu gribētu mainīt, ko Tu darītu, l ai laika Tev būtu vairāk? Un atklājās tik daudz "foršu" lietu, ko es nedaru, bet vēlētos darīt.

Laiks tik ātri paskrēja, gribējās pļāpāt vēl un vēl un, ja vien man nebūtu sarunāta nākamā tikšanās ieplānotajā laikā, noteikti, paliktu pļāpāt vēl ilgāk.

Mammas, punčukmammas, ļoti iesaku aiziet aprunāties uz nodarbībām, it sevišķi tām, kurām sirdī ir milzīgas bailes, bažas par gaidāmo dzemdību laiku, par laiku pēc dzemdībām utt., man izdevās sirdī gūt lielāku mieru, izdevās salikt sev uzdevumus, lai man pašai būtu vieglāk un apkārtējie ar mani būtu daudz apmierinātāki, jo smaidīgai un ne dusmīgai mammai būs mierīgāki, smaidīgāki un mīļāki bērni.