Gaidām Māmiņu Kluba Grūtnieču dienā 26.februārī

Gaidām Māmiņu Kluba Grūtnieču dienā 26.februārī

25. Feb 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Kluba Grūtnieču dienas jau kļuvušas par jauku tradīciju, kurā ikmēneša tikšanās laikā pārrunājam dažādas tēmas, iepazīstamies ar citām topošajām mammām un uzzināt atbildes uz saviem interesējošiem jautājumiem.

Grūtnieču dienas programma: 

Jaundzimušā cilmes šūnu saglabāšana

12.45-13.15

2016. gadā uz iVF Riga klīnikas bāzes tika atklāts iVF Riga Cilmes šūnu centrs, kas šobrīd ir vienīgā nacionālā cilmes šūnu banka Latvijas teritorijā. Cilmes šūnu centrs sniedz iespēju ģimenēm, kuras gaida bērniņa piedzimšanu, saglabāt jaundzimušā nabassaites cilmes šūnas.

Nabassaites asins un audu cilmes šūnas ir jaunas, aktīvas un dzīvotspējīgas šūnas, kuras spēj dalīties un pārvērsties par orgānu un audu šūnām. Nabassaites asins cilmes šūnas ir spējīgas pārvērsties dažādās asins šūnās. Dažu slimību gadījumos, nabassaites asins cilmes šūnu transplantācija ir standarta ārstēšanas metode. Standarta ārstēšanas metode - tā ir ārstēšanas metode, kurā hematopoētisko šūnu transplantācija ir standarta, vispārēji atpazīstama terapijas metode. Dažu saslimšanu gadījumos tā ir vienīgā ārstēšanas metode.

Citkārt, nabassaites asins cilmes šūnas var tikt izmantotas, kad pirmās līnijas terapija nav devusi vēlamos rezultātus vai slimības gaita ir izrādījusies pārlieku agresīva. Tomēr pašreiz ir vēl gana daudz dažādu mītu un pieņēmumu, kas sabiedrībā valda par cilmes šūnu bankām. Grūtnieču dienā uzzināsiet atbildes uz saviem jautājumiem un varēsiet saņemt īpašo piedāvājumu cilmes šūnu saglabāšanai.

Mazuļa pūriņa sarūpēšana

13.30-14.30

Mazulīša gaidību laikā mammai ir bezgala daudz rūpju ar kurām jātiek galā. Sākot jau ar savu labsajūtu un veselību, beidzot ar satraukumiem, kas saistīti ar mazuļa pūriņa gatavošanu.

Kad emocijas ņem virsroku, bieži mēdzam sarūpēt vairāk nekā vajadzīgs. Mazuļa pūriņa sagādāšana prasa arī pamatīgus finansiālos ieguldījumus, sevišķi tad, ja mazulītis ģimenē ir pirmais un nav mantojumā no ģimenes draugiem un paziņām mantojumā iegūtas bērnu lietas, kuras vecāki nolēmuši iegādāties veikalā, jaunas. Grūtnieču dienas ietvaros ārste Irēna Putniņa dalīsies ieteikumos, ko likt bēbīša pūriņā. 

Sievietes emocionalitāte pēc dzemdībām. Rūpes par emocionālo veselību.

14.45-15.45

Garastāvokļa izmaiņas pēc dzemdībām mēdz piemeklēt ikvienu jauno māmiņu. Neatkarīgi no līdzšinējās pieredzes un izaudzināto bērnu skaita, pēcdzemdību sajūtas un nomāktība atnāk negaidot, ir grūti paredzama, bet jebkura no sajūtam ir jāņem vērā, jo iespējams, to ignorēšana var novest pie nopietnākas saslimšanas.

Visbiežāk sastopama un ar to saskaras lielākā daļa jauno māmiņu un šāda nomāktība tiek uzskatīta par normālu parādību, kas lielākoties ir raksturojama ar pēkšņām garastāvokļa pārmaiņām, kad ļoti spēcīgas pozitīvās sajūtas, mijas ar pēkšņām bēdām.  Jaunās māmiņas emocijas ir ļoti mainīgas. 

Parasti šis emocionālais stāvoklis neprasa speciālista iesaisti un medikamentozu ārstēšanu, tomēr emocionāls atbalsts ir nepieciešams un palīdzība no kādas atbalsta grupas, citām māmiņām vai ģimenes locekļiem ir ļoti būtiska, lai esošais stāvoklis nepasliktinātos.  

Grūtnieču dienā dūla Līga Giniborga topošajām mammām sarunas veidā tiks atklāti biežākie biedi, sajūtas, kuras pēcdzemdību periodā nevajadzētu ignorēt, bet ņemt vērā un ļauties sajūtām, paturot prātā, kad būtu nepieciešamība vērsties pie speciālista.

Dzemdību fāzes- soli pa solim

16.00-17.00

Katrs mazulis pasaulē ierodas unikālā veidā. Tieši šī iemesla dēļ nākas dzirdēt tik daudz un dažādu dzemdību stāstu. Bet kā pateikt, kā varētu norisināties gaidāmās dzemdības? Dūla Katrīna Puriņa Liberte Grūtnieču dienas laikā atklās topošajām māmiņām visu par dzemdību procesu- sākot ar latento fāzi un beidzot ar izstumšanas periodu, kurā bērniņš ienāk šajā pasaulē. Bet vai ar to brīdi beidzas dzemdības, kas seko pēc tam un kad sākas pēcdzemdību periods, par to šajā lekcijā.

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>>