Starp ēdienreizēm gaidību laikā kārojas veselīgu uzkodu?

Starp ēdienreizēm gaidību laikā kārojas veselīgu uzkodu?

24. Apr 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā ēst grūtniecības laikā? Veselīgi un garšīgi! Papildu trīs galvenajām dienas ēdienreizēm, starp tām vajadzētu atvēlēt vietu arī nelielām uzkodām. Ko topošajai māmiņai ēst uzkodu pauzēs?

Uzkodas īpaši svarīgas tad, ja līdz dekrētam vēl pāris mēnešu, un šobrīd dienas lielāko daļu pavadi darbā. Nelielas un veselīgas uzkodas palīdzēs mazināt izsalkumu un uzturēt enerģiju.

Visvieglāk ir pusdienu pārtraukumā aiziet līdz tuvējam veikalam pēc smalkmaizītēm, kuras vēlāk apēst pie pēcpusdienas kafijas, uzturēt savu enerģiju līmenī ar gardiem sviesta cepumiņiem vai mieloties ar kādu citu tikpat neveselīgu kārumu, taču šo paradumu vajadzētu mainīt, jo gaidību laikā ir svarīgi ēst veselīgi un pilnvērtīgi, nodrošinot sevi un puncī augošo bērniņu ar nepieciešamajām uzturvielām.

Ogļhidrātu uzkodas. Augļi, ogas, dārzeņi, rieksti, žāvēti augļi palīdzēs organismu nodrošināt ar nepieciešamo ogļhidrātu daudzumu, vitamīniem, mikroelementiem un šķiedrvielām. Šī iemesla dēļ parūpējies, lai ierasto cepumu, bulciņu un citu neveselīgu našķu vietā tev galda atvilktnē glabātos rozīnes, rieksti. Tāpat arī kā lieliska uzkoda kalpos banāns, savukārt vasarā izmanto iespēju apēst saujiņu svaigu ogu.

Olbaltumvielu uzkodas. Patiesībā, tās ir nevis uzkodas, bet gan ideālas pusdienas, kuras notiesāt darba vietā vai arī mājās. Biezpiens, siers, tvaicēta vai vārīta zivs vai mājputnu gaļa, vārītas olas. Kombinē olbaltumvielas kopā ar dārzeņiem un zaļumiem.

Runājot par graudaugiem, tos atstāj kā izvēli brokastīm. Lēnie ogļhidrāti, putra atvieglos rīta nelabumus un palīdzēs saglabāt enerģiju ilgāku laiku, izvairoties no liekas našķošanās starp ēdienreizēm.

Ja putras nav tava pirmā izvēle maltītei, lieliski rīta toksikozi palīdzēs mazināt, piemēram, avokado smūtijs. To pagatavo blenderī sakuļot pusi avokado ar banānu, pievienojot saujiņu aveņu, 120g dabīgā jogurta un 1 ēdamkaroti mandeļu. Ja vēlies, vari pievienot arī nedaudz sarīvēta ingvera.