Lietoju Eucerin pretrstriju eļļu

Lietoju Eucerin pretrstriju eļļu

30. Jun 2020, 17:19 Dace Polovko Dace Polovko

Jūnija sākumā, tieši 35.grūtniecības nedēļā man piedāvāja testēt Eucerin pretstriju ķermeņa eļļu (125ml).
 


 

Ģenētiski manai ādai ir tendence uz striju veidošanos, īpaši tās parādījās jau pusaudžu gados, tāpēc jau ar pirmo grūtniecības nedēļu intensīvi sāku mēģināt dažādas eļļas, protams, neaizmirstot par uzturu, ūdens dzeršanu.

Ko raksta pats ražotājs par Eucerin pretstriju eļļu "Dabīgā kopjošā eļļa ir izstrādāta īpaši jutīgas ādas vajadzībām pat grūtniecības laikā. Tā satur E vitamīnu un augstas kvalitātes tīras augu eļļas, kas ir bagātas ar linolēnskābi – nepiesātinātu taukskābi, kas stiprina ādas dabisko barjeras funkciju.
Eļļa ir viegli uzklājama un ātri uzsūcas. Uzklāšana, regulāri masējot, stimulēs asinsriti, uzlabojot ādas elastību un mazinot striju redzamību." Ražotājs arī iesaka eļļu regulāri lietot 6 mēnešus, lai mazinātu redzamo striju izskatu un novērstu jaunu striju rašanos.

Produkta aktīvās sastāvdaļas:

Saulespuķu eļļa, Makadāmijas riekstu eļļa, Sezama eļļa, Jojoba eļļa, Mandeļu riekstu eļļa, Kakao sēklu sviests, Tokoferols (vitamīna E acetāts), Smaržvielas

Mana atsauksme

Par eļļas sastāvu pretenziju nav, pat teiktu, ka diezgan aktīvas sastāvdaļas izmantotas. Smarža ir saldena, var just izreiktu ziedu smaržu, bet tā nav uzbāzīga un ļoti ātri izgaro. Lai ķermeņa eļļas ātrāk iesūktos, to parasti iesaka uzklāt pēc dušas, vannas uz mitras ādas. To gan ražotājs nenorādīja, bet es pamēģināju abus variantus. Patīkamāka sajūta noteikti bija klājot to uz mitras ādas. Eļļu lietoju 2x dienā tikai uz vēdera un sāniem. Uzklājot eļļu, jau pēc pavisam īsa brīža var ģērbties, jo tā neatstāj nosēdumus uz apģērba. Lielākais trūkums ir produkta iepakojums. Es parasti izvēlos produktus ar dozatoru, īpaši eļļas, bet Eucerin eļļa vispirms ir jāielej plaukstā un tad tā jāuzklāj uz ķermeņa. Manuprāt, iepakojuma dēļ palielinājās arī eļļas izlietojums, jo grūti nokontrolēt, cik tad īsti uzklāt.

Eļļa man pietika precīzi 3 nedēļām, tāpēc par rezultātu spriest ir grūti, bet 39 grūtniecības nedēļās uz vēdera jaunas strijas neesmu manījusi, iespējams, ka varu pateikties arī šim produktam. :)

Aptiekā šim produktam cena ir 18,99 EUR un pati es to noteikti atkārtoti neiegādātos, jo  šo nedēļu laikā šis produkts mani nepārliecināja.