Dziedinošas dzemdības

Dziedinošas dzemdības

27. Sep 2018, 14:40 Mamm.mamm Mamm.mamm

Ar lielu prieku lasīju ziņu, ka grāmatai "Gaidības un radības ar prieku" ir iznākusi otrā daļa "Dziedinošas dzemdības". Tikko to ieguvu, palasījos un labprāt dalīšos ar jums. :)

Kopumā grāmata būtu piemērota gaidot, plānojot otro vai nākošos bērniņus, jo lielākoties runā par kādu negatīvu iepriekšēju pieredzi. Tāpat grāmata būtu noderīga tām mammām, kuru bērniņš, tuvojoties dzemdībām, vēl nav ieņēmis ierasto pozīciju. Manuprāt, tie ir divi lielie temati, kas grāmatā apskatīti.

Gaidot vai plānojot pirmo bērniņu aktuālāka būs "Gaidības un radības ar prieku", kurā, starp citu, arī es smēlos daudz informācijas.

Arī mūsu dzemdību pieredze ietver zināmu negatīvo pusi, lai arī tās bija mājās, plānotas un dabiskas. Tuvojoties otrajām dzemdībām arī manī ir vēlme atrisināt jautājumus, kas radušies pēc pirmajām dzemdībām. Ja man jānosauc, kas tad man ir mana dzemdību pieredzes negatīvā puse, tad tā būtu "iepotētās" bailes un nedrošība par gatavību mātes lomai. Tuvojoties "finiša līnijai" mums, manuprāt, veiksmīgās un raitās dzemdības, sāka nobremzēties. Kāpēc? Ginekologa izteikumi par lielu bērnu un mani kā smalku (kāda neesmu) mani darīja ļoti bažīgu. Lai arī šiem apgalvojumiem nebija pilnīgi nekāda pamatojuma un mērījumu, dzemdējot "uzpeld" emocionālā puse - Un ja nu tomēr es nevarēšu? Un ja nu tomēr...? (Eh! Riebjas, ka ārsti nepamatoti sabiedē. Pat viens teikums hormonu pārņemtajai grūtniecei ir nozīmīgs.) "Dziedinošas dzemdības" man ļāva uz pieredzi palūkoties citādāk, izprotot situāciju. Vismaz kādi mani jautājumi šķiet atbildēti. :)

Grāmata ir saistoša un noderīga tām, kuras grib zināt vairāk, kuras grib dzemdēt pašas, kuras vēlas apzinātas dzemdības, kurās lēmumi tiek pieņemti kopīgi, pārdomāti. 

Titulattēls: gaidibas.lv