Dzemdību pozu nodarbībā uzzināju, kā veidot komunikāciju ar mazuli jau no pirmajām dzīves stundām

Dzemdību pozu nodarbībā uzzināju, kā veidot komunikāciju ar mazuli jau no pirmajām dzīves stundām

25. Mar 2014, 11:34 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gatavojaties bērniņa dzimšanai? Un tik daudz kas šķiet vēl nezināms, jauns.. Šīs brīnišķīgās gaidas, visādu lietiņu sarūpēšana mazulim. Bet STOP! Jāgatavojas taču arī pašam dzemdību procesam? Kā un kur tam gatavojaties jūs? Kāda topošā māmiņa dalījās ar mums iespaidos par to, kā viņai gājis dzemdību pozu un elpošanas vingrinājumu nodarbībā pie fizioterapeites Klaudijas Hēlas!

Nodarbība - lieliski organizēta

  • Pēc nodarbības pārrunājot ar vīru iespaidus par to, secinājām, ka tai bija ļoti labs formāts. Lai arī sākotnēji likās, ka tajā ir daudz cilvēku, viss tika noorganizēts tik lieliski, ka visiem pietika laika, lai pamēģinātu rādītos aprūpes paņēmienus, kā arī lai uzdotu jautājumus, kas nu kuram bija sakrājušies. 
  • Arī nodarbības lielākais ieguvums bija tieši praktiskas zināšanas par to, kā pareizi saģērbt vai pacelt mazuli un kā nomainīt autiņus. Man kā mammai, kura gaida savu pirmdzimto un kurai iepriekš ir bijusi minimāla saskare ar maziem bērniem, tā bija ļoti nozīmīga.
  • Tāpat arī liels ieguvums bija Hēlas padoms par to, kā veidot komunikāciju ar mazuli jau sākot no tā pirmajām dzīves dienām. 

Galvenā atziņa pēc šīs nodarbības:

 - tādas kā obligātas vajadzētu noteikt visiem topošajiem vecākiem, neskatoties uz to vai tiek gaidīts pirmdzimtais, vai arī ceturtais bērns. 

Klaudijas Hēlas darbu vērtēju ļoti augstu, ne tikai sniegto zināšanu dēļ, bet arī personības harizmas dēļ. Man šķita, ka Klaudija Hēla man deva arī pārliecību par to, ka es veiksmīgi tikšu galā ar mazuļa aprūpi. 

Pavisam noteikti citiem vecākiem ieteiktu apmeklēt šādas nodarbības, jo tās dod zināšanas balstoties uz kurām var kļūt par labāku vecāku un daudz labāk saprast savu bērnu. Es labprāt apmeklētu arī citas lekcijas par sagatavošanos dzemdībām. 
 
Topošā māmiņa