Dzemdību norise-Ķeizars!

16. May 2013, 13:51 Saulite21 Saulite21

Sveikas! Nolemu uzrakstit savu norisi ka notika viss,protams, tas bija gadu atpakaļ, bet atminas paliek!Un vel, jo pedeja laika tiek daudz runāts par ķeizariem, un cik pati esmu dzirdējusi pedeja laika biezi notiek ķeizaru dzemdibas.

Ka jau rakstīju sava raksta par atminam no grūtniecības laika, ka man bija plānotais ķeizars, jo man ir mazas problēmas ar redzi!

To ka man bus ķeizars noteica speciālists   acu arsts, pie ka nosutija mani, mana acu arste pie kuras  gāju parbaudit redzi. vina mani nosutija pie speciālista, jo nebija vinai kabineta aprīkojuma ar ko kartigi parbaudit manas actiņas, bet nu ne pa to es te gribēju rakstit!

Man mazais ir dzimis 23aprili 12gada ar ķeizargrieziena palidzibu!22aprili bija jāierodas uz slimnīcu, jo vakara bija jāiet pie anesteziologa kurs pastāsta kas un ka notiks! 2pa dienu bija pedeja reize kad paedu majas, pirms visa notiekošā, vakariņas slimnīca saprotams nedeva!Aizbraucot uz slimnīcu sakārtoja papirus un vakara paklausijas mazula sirdspukstus!23 No rita pamodināja 7 atkal bija jāiet klausities mazula sirdspukstus, un pec tam nomazgāties un uz tualeti, tad kad visu sadarīja jāgaida ka masina pasauks, lai ietu uz operāciju zali:līdz japanem bija ūdens negazets, lai ir ko pec operācijas dzert,mazulim visu kas domāts un lielo pamperus.Masina mani pasauca pulkstenis bija 9.

Masina kad aizved uz stāvu kur ir operācijas zāles, vini tur iedeva ko uzvilkt mugura. Kad ir uzvilku nacas gaidīt kad pasauks, lai ietu uz operācijas zali!Kamēr gaidīju es biju loti uztraukusies, bet mierināju sevi ka varēju. Es biju pirmā kurai bija jāiet uz zali.

Tad mani pasauca daktere un teica ejam. Iegajam zale un mani pielika pie sistēmas. Uzlika tadu ka palagu virs vēdera,kas bija zila krasa, lai es neko neredzētu. Tad iepotēja mugura poti! Pirmais kas bija saku nejust kajas. pec tam jau visu parejo, sajuta bija loti dīvaina un smaga. Pec kada laika man prasīja vai jutu kaut ko, sakuma ar aukstu vati pa vēderu vilka, bet nejutu, tad knieba, nejutu, tad kajas pacela tik aukstu ka es savu muzu nebiju cēlusi.  kad nejutu tad jau viss sakas. pa to starpu kamēr visu man darīja saka trūkt elpas un man iedeva masku, lai elpoju. Visu norises laiku pie manas galvas staveja masina kura ik pa laikam prasīja vai viss kartiba. 20minutes mazais jau bija pasaule, kad mazo izcela, vins saka raudat un es raudāju līdz un teicu mazajam, lai neraud mamma tepat blakus vien ir.Mazo pielika man pie vaiga un tad aiznesa vinu nosvert un izdarīt visu parejo.Kad mazo aiznesa tad aizšuva no kurienes mazo izcela un pec tam veda uz pecoperācijas zali,lai attietu kajas. Uzlika uz vēdera tadu smagu lietu man izskatijas pec kiegela maisa:D. kad palika pa smagu, teicu, lai nonem. Pecoperacijas zale bija jagul 3stundas. Nezināju es neko par mazo ne kur ir vins, ne ko ed,domas bija par bērnu vien. Tas 3stundas bija jādzer daudz ūdens,jo loti slapa mute sausa ka tuksnesi.  Pirmais ko jutu bija kaju pirksti, tad pec kada laika es varēju sakt pakustināt kreiso kaju. labo bija diezgan pagrūti, bet atgāja. Uz palatu es tiku tikai 3jos, jo nacas gaidīt kamēr atbrīvosies palata.  Pirms mani veda uz palatu man bija japargulas uz otru gultu,lai vestu mani uz palatu. Bija gruti, bet ar masinas palidzibu izdevās :). No tas gultas uz to gultu kur gulesu 3dienas ar  pargulos pati, bet masinas palidzeja. Pus4 pie manis atveda manu mazuli un es ar prieka acīm skatījos uz vinu:). Ap 4 mazais paprasīja est un bija jautājums ka, ka pagriezties uz saniem un galvenais ka mazo pielikt pie kruts.Pirmo reizi man padeva mazo istabas biedrene, jo vina zināja ka tas ir ka jākustas pec ķeizara Bet nakamas reizes jau es vareju pati:), pargerbt mazo gāju pati, ar mocibam celos no gultas ara, lai vinu paņemtu un pargerbtu. Staigāt es saku tajā pasa diena. Lai ar staigāju ka ome, bet staigāju! UN pats galvenais ko teiksu, dzert daudz, daudz, jo atrak tad sadzīst reta. Un staigāt lenam vajag jau pirmaja diena, jo nakamas dienas bus grutak. Vakariņas dabūju tikai melno teju, jo neko nevarēja vel est. Bet gribejas ne pa jokam :D. Otraja diena jau staigāju ka vienmēr esmu staigājusi.

Tagad nesen biju pie acu ārstes un jautāju, vai nakamas dzemdības atkal man bus ķeizars, un teica ka viennozīmīgi! Un cik esmu dzirdējusi ka maminas kuram ir bijis akūtais ķeizars nākama reize iespējams ka pasas var dzemdēt, viss atkarīgs no situācijas.

Stasta beigas, tada ir mana pieredze un ieteikumi.Loti atvainojos pa kludam.Un ceru ka nevienu nesabiedeju:)Teiksu vienu tas nav nekas briesmīgs.  Ar prieku Saulite21.

 

 

Anastasija Krasovska-Gribanova Anastasija Krasovska-Gribanova 12. Jan 2017, 22:11

Pirmais ko es viram pateicu kad mani iecela palatas gulta lai dod mazo pabarot.)))Bet viss parejais bija ta pat ka stasta autorei gan par ledu gan parejo

Anastasija Krasovska-Gribanova Anastasija Krasovska-Gribanova 12. Jan 2017, 22:09

Man bija akuts keizars.Neko daudz neatceros jo kops kontrakciju sakuma lidz delina naksanai pasaule ar keizaru bija pagajusas 49 stundas.Biju nomocita tik talu ka ievadot narkozi mugura es aizmigu.Pamodos no ta ka mans delins saka raudat.Vinu uzreiz pielika pie manis un nekad neaizmirsisu to ka vins uzreiz paskatijas uz mani un momenta nomierinajas.Pec operacijas mani uzreiz aizveda uz palatu kur mani gaidija gan virs gan delins.Palata bija kopeja un tur jau bija viena gimenite.Viram protams nacas aiziet jo bija jau 21.30.Man paveicas ka delins visu nakti noguleja ne reizi nepamostoties.No rita man mazo padeva palatas biedrene bwt nakosas reizes es jau pati saku celties.Nekas sausmigs nebija ne es jutu ka narkozi ieved ne ari ta sauktas pecoperacijas sapes.Jutos ka vienmer bez sapem tik ar nelielu diskomfortu staigasanas zina.

Saulite21 Saulite21 16. May 2013, 23:15

man tieši vēl noteica ka ir jāceļās,vēl arī vīra māsa to bija teikusi. Es biju Rīgas dzemdību namā.man prasīja vai vest mazo uz nakti uz to bērnu istabu,es pateicu nē,ka tikšu galā,lai arī cik smagi būtu. Un man vēl tur bija feinas istabas biedrenes kuras palīdzēja ja vajadzēja.un ja godīgi nemaz tik nogurusi nejutos,jo biju neizsakāmi laimīga ka beidzot dēliņš nācis pasaulē,laikam no tās laimes aizmirsu pa tādu nogurumu😃,bet miegs gan nāca to es atzīšu.

Saulite21 Saulite21 16. May 2013, 23:06 amorisita

Tas tiesa!Man nenormāli kalta dzert gribējās ne pa jokam! Ēst nedeva istabas biedrene atnesa omleti,jo mums pienesa klāt ēdienu,bet cik viņa ātri atnesa tik ātri pavārīte savāca atpakaļ,teica ka nevar,jo tikko no ķeizara. Es kamēr atgāju tikmēr mans mazais bija saucamajā bērnu istabā, un tās stundas man vilkās mūžību kamēr tikku pie sava dēliņa.tas tiesa,lai ar kas jāizcieš,tas ir to vērts.