Dūlu nedēļā 26.martā BEZMAKSAS lekcijas ar Katrīnu Puriņu un Kristīni Bērziņu

Dūlu nedēļā 26.martā BEZMAKSAS lekcijas ar Katrīnu Puriņu un Kristīni Bērziņu

07. Mar 2014, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daba ir apbrīnojami mērķtiecīga - viņa ir devusi sievietei 9 mēnešus, lai sagatavotos vienam ļoti svarīgam procesam, jaunas dzīvības rašanās, dzimšanas procesam. Tie ir deviņi mēneši, kas doti, lai sagatavotos tikšanās brīdim ar pašu svarīgāko cilvēciņu katras sievietes dzīvē.

Dzemdības = sāpes. Šī formula daudzām sievietēm ne tikai ir apgalvojums, bet pat pārliecība, ar ko viņas dzīvo visu savu dzīvi. Bailes pirms dzemdību sāpju priekšā - ir otrās pēc nozīmīguma, aiz bailēm par mazuļa un savu veselību.

Lai bailes atkāptos, jāiegūst noteiktas, nepieciešamās zināšanas, jāprot tās salikt sev "pa plauktiņiem": kas notiek ar mani un manu bērnu dzemdībās, kā man jāizturas, lai palīdzētu sev un viņam, kādas ir dzemdības un kāds scenārijs būtu man vēlamais, jo daudz kas manās dzemdībās ir atkarīgs tieši no manis. Uz šiem visiem jautājumiem var atrast atbildes dzemdību sagatavošanas kursos. 

Nodarbībās, neskaitot teorētisku zināšanu sistematizāciju, notiek arī personīgās izpratnes veidošanās par vēlamajām dzemdībām, par savu lomu tajās, par darbu ar bailēm, ilgām, bažām. 

Internets un grāmatu lasīšana nevar aizvietot šīs zināšanas, jo, kamēr atradīsiet vajadzīgo informāciju, nāksies izstudēt veselu kaudzi "kaitīgās informācijas", kas ir kā labs mēslojums mūsu izpratnei par to, ka dzemdības IR bailes. 

Jau marta beigās Dūlu nedēļa! Apmeklē BEZMAKSAS nodarbību Māmiņu Klubā 26.martā!

Kā sagatavot prātu un ķermeni mazuļa nākšanai pasaulē

no plkst.14:00 līdz plkst.15:00

20140303133706-63793.jpg

Lekcijas laikā uzzināsi:

  • visu par grūtniecības trešo trimestri
  • kā sagatavoties dzemdībām un pēcdzemdību periodam, lai piedzīvotu tādas dzemdības, kādas tu vēlies
  • praktiskus padomus, kā sagatavot savu prātu mazuļa nākšanai pasaulē
  • kas ir dzemdību plāns, kā to uzrakstīt
  • kā vizualizēt savas dzemdības
  • kā ar domām un praktiskiem vingrinājumiem palīdzēt nevis izciest kontrakcijas, bet tās izdzīvot
  • kā atpazīt dzemdību sākumu

 Lekcijas laikā varēsi uzdot jautājumus par trīs svarīgiem posmiem savā dzīvē - grūtniecības, dzemdību un pēcdzemdību laiku.

Lekciju vadīs dūla apmacībā  Katrīna Puriņa

 Katrīna ir dūla apmācībā un studē Rīgas Stradiņa universitātē ārsta specialitātē, kā dūla praktizē Rīgas Dzemdību namā, P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļā un plānotās mājdzemdībās no 2009. gada, raksta blogu vecākiem perlumamma.blogspot.com, divu meitu mamma.

Pirtīžas un to nozīme māmiņas un mazuļa labsajūtai

no plkst.15:30 līdz 16:30

 20130902135823-89325.jpg

Mūsdienās arvien modernāk kļūst savā ikdienā ieviest kādas mūsu senču tradīcijas un viena no tādām ir šobrīd arvien lielāku popularitāti gūstošās pirtīžas.

Saru dzīšana ir daļa no pirts rituāla – pirtīžām, kuru laikā ar ūdens palīdzību mazuli nošķir no mātes. Tiek uzskatīts, ka bērniņš, pēc piedzimšanas guļot ar mammu vienā gultā un zīžot krūti, dzīvo ar viņu kopīgu dzīvi. Abu ķermeņi ir atdalījušies, bet garā māmiņa un bērns vēl nav atšķirti kā divi patstāvīgi ģimenes locekļi.

Augļūdens mātes vēderā deviņus grūtniecības mēnešus ir bijis tas, kas šos divus cilvēkus, atsevišķās vienības – māmiņu un bērnu – ir vienojis. Tad, kad bērns ienāk pasaulē, tieši ūdens atkal ir tas, ar kura palīdzību viens ķermenis tiek nošķirts no otra. Šajā gadījumā tas ir šīs zemes ūdens – pirtīžu zāļu vanna.

Kopīgais pirts rituāls, kura laikā ar ūdens palīdzību bērniņš tiek nošķirts no mātes, sākas ar bērna apmazgāšanu zāļu vannā. 

Tad, kad bērniņš un mamma ir nomazgāti, pēc pirtīžas rituāla māmiņai vēl pienākas skaista pēcdzemdību masāža – tāda limfu drenējoša masāža apakšstilbiem, gurniem un visam pārējam ķermenim. Parasti masāžā izmanto to pašu eļļu, ar kuru bērnam nomazgāta sierveida ziede.

Šādi sievietes ķermenis tiek atgriezts stāvoklī, ka viņa ir viena pati, ka tajā vairs nemājo otrs cilvēks. Šis rituāls liek sakļauties gurniem un krūšu kurvim, un palīdz atgriezties pirmsgrūtniecības stāvoklī.

Laba vēlējumi, silta tīra un ārstnieciska vielu bagātināta vanna kā arī maiga ķermeņa masāža ir mūsu tautas novēlēts - brīnišķīgs jaunās dzīves sākums māmiņai un bērniņam.

Nāc Māmiņu Klubā uz semināru par pirtīžām un uzzināsi:

  • Kas ir šis maģiskais rituāls, kas mantots no senajiem latviešiem?
  • Kā notiek šis rituāls?
  • Vai pirtīžas var veikt ikviena māmiņa savās mājās vai šis process jāuztic speciālistam?
  • Kā pašai sagatavot vidi pirtīžām?
  • Kāds ir labākais laiks,lai to veiktu?
  • Kā pirtīžas ietekmē mazuli un māmiņu?

20140206131713-69042.jpg

Lekciju vadīs dūla apmācībā Kristīne Bērziņa

Kā kosmētiķe  Kristīne Bērziņa strādā jau  6 gadus, vadot savu privātpraksi Jūrmalā un Rīgā. Pirms dēliņa piedzimšanas viņa strādāja ar grūtniecēm un jaunajām māmiņām- veicot skaistumkopšanas procedūras pie viņām mājās.

Pašlaik, lielu daļu Kristīnes dzīves aizņem mācīšanās Dūlu skolā, kā arī praktisko zināšanu apguve P.Stradiņa slimnīcā - dzemdību nodaļā - asistējot vecmātei dzemdībās, krūts barošanā, kā arī, sniedzot emocionālu atbalstu topošajām un jaunajām māmiņām. Kopš 2012. gada novembra, viņa konsultē grūtnieces individuāli, sagatavojot un atbalstot tās dzemdībās.

Kad notiks?

26. martā plkst. 14.00 līdz 17.00

Kur notiks?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-3, 2. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

BEZMAKSAS

PIESAKIES NODARBĪBAI ŠEIT->>>