Der zināt! Kā izvairīties no KRAMPJIEM KĀJĀS

Der zināt! Kā izvairīties no KRAMPJIEM KĀJĀS

16. Jun 2019, 00:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Krampji kājās ir diezgan izplatīta parādība. Tie rodas, savelkoties kāju muskuļiem un palēninoties asins cirkulācijai. Nereti tieši pacienti ar cukura diabētu cieš no muskuļu krampjiem kājās – tie bieži parādās naktīs vai rīta agrumā. Krampji traucē miegu un rada diskomfortu rītos, sabojājot arī jaunās dienas sākumu. Ne viens vien aizdomājas, kādi ir biežo krampju cēloņi un kā no tiem izvairīties!

Kāds ir biežo krampju cēlonis

Viens no iemesliem, kāpēc cilvēkam vispār rodas krampji, ir nepietiekama B vitamīna un magnija trūkums organismā. B grupas vitamīni nodrošina normālu vielmaiņu nervu šūnās un normalizē nervu impulsu plūsmu kāju nervos. Savukārt magnijs veicina muskuļu atslābināšanas spēju. Magnija rezerves atrodas kaulos, muskuļos un mīkstajos audos. Tieši pētījumos noskaidrots, ka 14-38% pacientu ar 2. tipa diabētu organismā magnija daudzums ir samazināts. Lai gan magnija noteikšana laboratorijā nav sarežģīta, šo izmeklējumu pacientiem nosaka reti. Magnija trūkumam ir vairāki iemesli – pacientiem ar 2. tipa diabētu magniju izvada no organisma pastiprināti: pirmkārt ar urīnu, otrkārt, diabēta pacientiem nereti ir gremošanas un vēdera izejas traucējumi, kā arī magnijs sliktāk uzsūcas no zarnu trakta, treškārt, arī insulīna deficīts un rezistence pastiprina magnija daudzuma. pazemināšanos organismā. Vīriešiem ikdienā vajadzētu uzņemt 400-430 mg un sievietēm: 310-360 mg brīvā magnija.

Ko darīt

Ir ļoti svarīgi apzināties, magnija ikdienas pārtikas produktos nepietiek, tāpēc būtu naivi cerēt, ka ar uztura palīdzību iespējams tikt pie nepieciešamās magnija dienas devas. Tāpēc magnijs viennozīmīgi ir jāuzņem papildus. Papildus ir jāuzņem arī B6 un E vitamīni, jo tie palielina magnija uzsūkšanos un ir nepieciešami nervu šūnām, bet E vitamīns zināms kā spēcīgs antioksidants.

Kādus magnija preparātus izvelēties

Labi sabalansētā, magniju saturoša uztura bagātinātajā jābūt 100% tīram, dabiskam magnija hidroksīdam, kas ir iegūts no dabiskiem avotiem piemēram Nāves jūras, B6 un E vitamīniem, kas paātrina magnija uzsūkšanos un stimulē asins cirkulāciju muskuļos, tādejādi pastiprinot magnija efektivitāti. Ir jāuzsver arī tas, ka šiem uztura bagātinātājiem nav jāsatur nekādas mākslīgas krāsvielas, konservanti, dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas un saistvielas. Tiem jābūt pilnīgi tīriem un dabiskiem produktiem ar brīvā magnija saturu virs 300 mg diennaktī, kas garantē ātru iedarbības efektu.

Vai tikai cukura diabēta slimniekiem

Uztura bagātinātāji ar magnija oksīdu un B6 un E vitamīniem ir piemēroti gan cukura diabēta pacientiem, gan grūtniecēm, gan sportistiem, gan pensionāriem, gan veģetāriešiem, ka arī cilvēkiem kam konstatēts magnija trūkums, bet kas nevēlas lietot ķīmiskos preparātus.

Anti Leg Cramps ir augstas tīrības pakāpes bāzes magnija sāls no Nāves jūras (kas ir plaši pazīstama ar savu veselīgumu). Produkts bagātināts ar E vitamīnu, kas darbojas kā antioksidants un vitamīnu B6, kas palielina vielmaiņas korekcijas ātrumu. 

Magnija deficīts. Vairāk nekā 50% no Rietumu pasaules iedzīvotājiem  atrodas hroniskā hipomagnēmijas stāvoklī . Magnijs ir ļoti svarīgs normālām organizma funkcijām, un to satur ap 300 fermenti mūsu organisma, bez tā nav iespējama normāla kaulu vielmaiņa, tas nodrošina neiromuskulāro atslābumu, un pilda vēl vairākas būtiskas funkcijas. Pieaugušajiem dienas deva ir 350 mg brīvā magnija (1 kapsula Anti Leg Cramps satur190 mg brīvā magnija) un papildus var droši uzņemt vēl līdz 1000 mg dienā. 

Svarīgi zināt tieši kāda magnija sāls tiek izmantota? 

Magnija produktos tiek izmantoti dažādi tā sāļu veidi. No tā, kāds sāļu veids ir produkta sastāvā, ir atkarīga  efektivitāte! Sāļu veids nosaka, kā uzņemtais magnijs uzsūksies - cik izteikts un ātrs būs efekts. Anti Leg Cramps sastāvā ir tīrs dabīgs magnija hidroksīds ar 42%  brīvā Mg saturu.

Anti Leg Cramps ir Jums nepieciešams, ja Jūs vērojat kādu no magnija deficīta pazīmēm: 

  • nogurums un nespēks;
  • elektrolītu līdzsvara traucējumi;
  • samazināta enerģijas ieguves vielmaiņa;
  • nervu sistēmas darbības traucējumi;
  • pavājināta muskuļu darbība; traucēta olbaltumvielu sintēze;
  • psiholoģisko funkciju traucējumi;
  • kaulu un zobu problēmas.

Magnijs nepieciešams arī šūnu dalīšanās procesam. 

Vitamīnu piedevas nodrošina papildus efektus: 

E vitamīns veicina šunu aizsardzību pret oksdatīvo stresu un B6 vitamīns veicina hormonu darbības regulāciju;

  • samazina nogurumu un nespēku;
  • veicina normālu imūnsistēmas darbību;
  • veicina normālu cisteīna sintēzi un nodrošina homocisteīna vielmaiņu;
  • nodrošina normālu enerģijas ieguves vielmaiņu;
  • veicina normālu nervu sistēmas darbību;
  • veicina sarkano asinsķermenišu normālu veidošanos;
  • nodrošina olbaltumvielu un glikogēna normālu vielmaiņu un veicina normālas psiholoģiskās funkcijas. 

Pat tad, ja nezināt sūdzību īsto iemeslu, Anti Leg Cramps ir pareizā izvēle!

Magnija deficīts bieži izpaužas kā nakts krampji kājās, kas ir sāpīgas epizodes, kas parasti ilgst pāris minūtes, ko izraisa pēkšņas, spēcīgas piespiedu muskuļu vai muskuļu grupas savilkumi. Mazāk intensīvas nepatīkamas izjūtas kājas sauc par nemierīgo kāju sindromu jeb NKS. NKS tiek saistīts ar hronisko nogurumu darbā un ar nepareizu darba pozu. Ilgstoša sēdēšana, viena poza bez pārtraukuma (lidmašīna,mašīnā,tēatri,birojā)arī var izsaukt NKS. Pie NKS kāju asinsrite ir samazināta un rodas sastrēgums vēnās. Abas problēmas ir plaši izplatītas un mokošas, tās biežāk ir sastopamas fiziski aktīviem cilvēkiem, kā arī pieaug ar vecumu, ietekmējot 30% cilvēku virs sešdesmit gadu vecuma un 50% cilvēku, kas vecāki par astoņdesmit gadiem. Visbiežākie iemesli kāju krampjiem un nemierīgo kāju sindromam ir magnija trūkums, palēnināta asinsrite kājās dažādu iemeslu dēļ un intensīva fiziskā aktivitāte (divritenis, skriešana, peldēšana, u.c.), kas palielina magnija patēriņu. 

Anti Leg Cramps priekšrocības: 100% tīrs dabīgs magnija  hidroksīds Nāves jūras ar 42% brīvā Mg saturu, kas ir pilnīgi bez jebkādām piedevām, sāls, cukura, konservantiem, mākslīgām krāsvielām, rauga, kviešiem, lipekļa, saistvielām, dzīvnieku izcelsmes produktiem, kukurūzas, piena un sojas produktiem - gremošanai neitrāls.

Pagaidām nepārspēts iedarbības ātrums un efektivitāte: mēs esam pārliecināti, ka lietojot Anti Leg Cramps, tas palīdzes Jums ik reizi, kad Jūs to ieņemsit. Vēl vairāk – magnija deficīta gadījumā tūlītējie rezultāti sagaidāmi jau no pirmā mēģinājuma.
 

IEGĀDĀJIES PRODUKTUS AR 10% ATLAIDI, PASŪTOT INTERNETAPTIEKA.LV RAKSTOT KODU "MAMINUKLUBS"

Akcija spēkā no līdz 30.jūnijam.