Cik liels ir mans mazulītis? Sulīgs un gards salīdzinājums ar augļiem un dārzeņiem

Cik liels ir mans mazulītis? Sulīgs un gards salīdzinājums ar augļiem un dārzeņiem

22. Aug 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Cik liels ir mans mazulītis puncī? Nedaudz jautrībai un garam laikam, piedāvājam salīdzinājumu mazulīša augšanai ar augļiem un dārzeņiem! Jums patiks! 

KURSI MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLĀ->>>

4 nedēļas

Mazulītis ir tik magoņu sēkliņas lielumā. Grūtniecību varēs noteikt aptuveni pēc nedēļas ar mājas grūtniecības testa palīdzību.

5 nedēļas

Mazulītis ir aptuveni sezama sēkliņas izmērā un nudien vēl neizskatās pēc maza cilvēciņa, drīzāk pēc neliela kurkulīša.

6 nedēļas

Lēca- tieši tik liels pašreiz varētu būt bēbītis Tavā puncī, kas ir aptuveni 6 milimetri. 

7 nedēļas

Ja Tev garšo mellenes,tad droši vari palutināt sevi ar tām nosvinot, ka mazulītis ir mellenes lielumā jeb 12,7 milimetri.

8 nedēļas

Kā pupiņa- šajā nedēļā mazulis jau paaudzies un sācis kustēties. 

9 nedēļas

Tavs mazulis ir vīnogas lielumā, kas ir apmēram 2,5 centimetri. Acis ir pilnībā izveidojušās, bet plakstiņi būs aizvērti līdz 27 nedēļām. 

10 nedēļas

Gluži kā eksostiskais auglis kumkvats pašreiz ir Tavā vēderā, sasniedzot 3 centimetru garumu no galvas līdz dupsim. 

11 nedēļas

Mazulītis ir vīģes lielumā un lai gan tie ir aptuveni 3,8 centimetri, viņš ir vēl mazs, lai sajustu viņa kustības.

12 nedēļas

Šīs nedēļas mazulīša garumu var salīdzināt ar laimu- aptuveni 5 centimetri no galvas līdz dupsim un sver 14 gramus. 

13 nedēļas

Kā zirnītis pākstī ir Tava mazulīša sirsniņa, jo zirņa pāksts lielumā, kas ir aptuveni 7,6 centimetri no galvas līdz dupsim un 28 grami, ir Tava bēbīša izmērs.

14 nedēļas

Tavs bēbītis pašreiz ir gandrīz kā citrons- sverot 42,5 gramus un esot teju 9 centimetrus garš. Šajā vecumā viņš spēj sūkāt īkšķi, čurāt, veidot dažadas grimases.

15 nedēļas

Vidēja ābola lielumā pašreiz ir Tavs mazulis puncī, sasniedzot 10 centimetrus un 70,8 gramus.

16 nedēļas

Jau avokado lielumā izaudzis mazulis, vidēji tie ir 99 līdz 100 grami un 11,43 centimetri.

17 nedēļas

Ja zini Latvijas dārzeni rāceni, tad vari iedomāties, ka tas atrodas Tavā vēderā, sasniedzot mazuļa garumu 141,7 grami un teju 12,7 centimetri. 

18 nedēļas

Salīdzinājums ar papriku ir nākamais, ja runājam par gaidāmā mazulīša izmēriem. Nu viņš jau ir gandrīz 200 gramus smags un 15,2 centimetrus garš. Ja gaidi meitenīti, tad dzimumorgāni ir jau izveidojušies. Ja gaidi puisīti, tad arī viņa ģenitālijas ir redzamas, tomēr reizēm tās ultrasonogrāfijas laikā mēdz slēpties.

19 nedēļas

Tavs tomāta izmēra mazulītis pašreiz sver aptuveni 240 gramus un ir 15 centimetru garš.

20 nedēļas

Vidēja banāna izmērā pašreiz ir mazais Tavā puncī. Mazais cilvēciņš izaudzis jau 16,5 centimetrus no galvas līdz dupsim un 297 gramus smags.

21 nedēļas

Piemīlīgais mazulis jau ir sasniedzis burkāna lielumu, sverot aptuveni 340 gramus un 26,67 centimetrus no galvas līdz kājiņām. 

22 nedēļas

Spageti ķirbītis ir šīs nedēļas vadmotīvs, sasniedzot 450 gramu svaru un 27,94 centimetrus un Tavu brīnumu,viņš sāk izskatīties pēc miniatūra pieaugušā, jo var skaidrāk redzēt lūpas, plakstiņus, uzacis. 

23 nedēļas

Ja iedomājies lielu mango, tad vari iztēloties sava mazulīša aprises svarā un augumā šajā nedēļā un Tu jau noteikti viņa kustības, jo viņš sver vairāk kā 500 gramus un augums sasniedz jau 28 centimetrus. 

24 nedēļas

Iedomājoties kukurūzas vālīti, prātā nāk kas maigs un garenas formas. Tieši tāds aptuveni ir Tavs gaidāmais mazulis- 566 gramu smags un paaudzies arī garumā, salīdzinot ar iepriekšējo nedēļu.

25 nedēļas

Kālis ir vēl viens Latvijas dārzenis un pielīdzināt tam var 25  nedēļu vecu bēbīti, sasniedzot 680 gramu svaru un 34 centimetru garumu.

26 nedēļas

Sīpolloka garumā ir mazuļa augums šajā nedēļā. Viņš jau spēj dzirdēt balsis, tāpēc nekautrējies viņam dziedāt un parunāt! 

27 nedēļas

Puķkāposta galviņas izmērā ir nākamās nedēļas dārzenis, piemērojot to mazulim, kas pašreiz izaudzis, sverot aptuveni 907 gramtus un esot 36 centimetrus garš. 

28 nedēļas

Baklažāns ienācis samērā nesen mūsu virtuvēs, tomēr salīdzinājumam šis dārzenis būs labs, lai saprastu,ka šajā nedēļā bēbītis sver aptuveni 1 kilogramu un ir 37 centimetru garš.

29 nedēļas

Tā kā ķirbji mēdz būt tik dažādi un dažādi ir arī to izmēru, tad šīs nedēļas salīdzinājumam izvēlēts sviesta ķirbis, kas vidējā izmērā ir aptuveni 1,1 kilogramu smags un 38 centimetru garš.

30 nedēļas

Liels kāposts būs raksturlielums, sasniedzot 30 nedēļu atzīmi, un nu mazulis ir jau 1360 gramu smags un 40 centimetru garš no galvas līdz papēžiem. 

31 nedēļas

Tavs mazulis ir kokosrieksta izmērā, sverot 1500 gramus un esot 40 centimetru garš.

32 nedēļas

No šīs nedēļas mazulītis sāk straujāk pieņemties svarā un ar katru dienu viņam paliek mazāk un mazāk vietas puncī. Nu svars sasniedz jau 1800 gramus un 42,5 cm.

33 nedēļas

Tavs mazais ir ananasa izmērā un ir aptuveni 43 centimetru garš un sver aptuveni 1900 gramu. Šajā laikā sāk palikt cietāki skeleta kauli un mazinās krunkainais izskats. 

34 nedēļas

Kantalupes jeb melones paveida izmērā ir 34 nedēļu mazulītis, sverot 2150 gramus un esot gandrīz 46 cm garam.

35 nedēļas

Nākamās nedēļas augšanas tempus varētu pielīdzināt medus melonei, 2380 gramus un esot vairāk kā 46 centimetrus garam. Kā redzi, ir diezgan maz vietas mazulīša kustībām.

36 nedēļas

Romiešu salātu leknās lapas galviņā ir patiesi piemērotas 36 nedēļām, iezīmējot grūtniecības laika pēdējās nedēļas- katru dienu mazulītis pieņemas svarā aptuveni par 30 gramiem un paaugoties katru nedēļu par vairākiem milimetriem.

37 nedēļas

Izplesties un justies lielam- tādas ir topošo māmiņu sajūtas grūtniecības pēdējās nedēļās, tāpēc salīdzinājums ar mangoldu, kurš ir varens augs, ir patiess. Mazulis sasniedzis jau 48 centimetrus garumu un ir 2870 gramu svaru.

38 nedēļas

Pēdējās nedēļās mazulis pieņemas gan svarā, gan aug garumā, sasniedzot purava izmēru garumā un svarā ap 3100 gramiem un esot ap  49 cm garumā.

39 nedēļas

Salīdzinājums ar arbūzu ir dzirdēts ne reizi vien, tāpēc apstiprinām, ka 39 nedēļās mazulis var būt neliela arbūza izmērā, kas ir aptuveni 50cm garumā un vairāk kā 3200 gramu svarā.

40 nedēļas

Un, lūk, ķirbītis ir ieradies! Vidēji mazuļi sver ap 3400 gramiem un ir ap 52 cm gari. 

Lai izdodas sagaidīt veselu un brašu mazulīti!

*Atceries, katrs mazulītis aug savā tempā, tāpēc minētie garuma un svaru attiecības ir individuālas. 

Informatīvais materiāls no babycenter.com

Foto: pexels.com

KURSI MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLĀ->>>