Bubulis - rīta nelabums grūtniecībā

Bubulis - rīta nelabums grūtniecībā

26. Aug 2017, 22:38 Runner Runner

Par grūtniecību uzzināju trešajā grūtniecības nedēļā. Fiziski un emocionāli jutos ļoti labi tāpēc sāku plānot ar kādām fiziskām aktivitātēm nomainīšu savus ierastos vakara skrējienus. Internetā atradu, ka Šmerļa mežā ir iknedēļas nūjošanu, jau sarunāju, ka pēc dažām nedēļām pievienošos nūjotāju bariņam. Tas ar ko nebiju rēķinājusies bija rīta nelabumi un es teiktu ka nevis rīta nelabumi, bet visas dienas nelabumi. Ap 6o grūtniecības nedēļu uzradās sajūtas pašsajūta ko es raksturotu kā pohas + pārtikas saindēšanās. No rīta atverot acis apjautu, ka nespēju izkāpt no gultas, jo viss griežas un šķebina, protams, visi plāni par nūjošanu bija jāatceļ, jo vienīgais par ko domāju bija kā izvilkt darba dienu un ātrāk tikt mājās, lai gulētu dīvānā un nekustētos. Viss kļuva nepanesami smirdīgs un šķebinošs: kolēģu rīta kafija, kas smaržoja kabinetā; tualetes gaisa atsvaidzinātāji; izplūdes gāzes uz ielām; smēķējoši garāmgājēji; tantes smaržas autobusā; ceptas patikas smarža; zobu pastas garša mutē; utt. Nelabumi mani vajāja kādas 6-7 nedēļas, iestājoties otrajam trimestrim tiem diez gan raiti atstājās un sāku izbaudīt grūtnieces lomu.

Lai mazinātu nelabumus biju izlasījusi visus iespējamos rakstus un izmēģinājusi visus iespējamos ieteikumus līdz nonācu līdz savai receptei, kā saņemt spēkus, lai aizietu līdz darbam. Atverot acis vairs uzreiz nelecu ārā no gultas, bet ļoti lēnām mainīju pozu no horizontālas un vertikālu, izkāpšanas no gultas aizņēma kādas 20 minūtes. Tad pārvācos uz pufa, kur dzēru kafiju un apēdu kādu treknu bulciņu, tas mazināja šķebināšanu. Darbā nemitīgi papildināju savu ūdens glāzi, kurai pievienoju citronu un ingveru. Par ingvera maģisko spēju šajā jautājuma bija salasījusies internetā, diemžēl nejutu, ka man tas palīdzētu. Pusdienās vai nevarēju iztikt ar viegli sagremojamas pārtikas porciju, gāju uz tuvāko vietu, kur pasniedz ceptus kartupeļus un kotletes – trekna pārtika pusdienās kaut kā nomāca nelabumu. Tālāko dienu un vakaru pārtiku no greipfrūtiem un pomelo, jo rūgtāks, jo labāk jutos.

Katru nelabuma dienu meklēju dažādos forumos kādus brīnumlīdzekļus, kas atvieglotu manu pašsajūtu, bet diemžēl, neko kas noderētu neuzgāju. Sapratu, ka 75% no sievietēm nākas to izturēt un ka tiek uzskatīts, ka tādā veidā daba aizsargā mazuli un māmiņu no kaitīgiem ārējiem faktoriem (šim man jāpiekrīt, jo smēķētāji, izplūdes gāzes un jeb kas ķīmisks bija man absolūti nepanesams)un to ka ar mazuli viss ir kārtībā.

Varbūt kādai ir kāds brīnumlīdzeklis, kas palīdzējis kaut nedaudz apkarot trako bubuli – rīta/ dienas nelabumu? Kādi ir triki, kā apkarojāt nelabumu? Kāda ir jūsu pieredze?



Foto avots: google

agate_ agate_ 27. Aug 2017, 08:09

Es ar izgāju šim cauri gan ar pirmo bērniņu, gan tagad gaidot otro-tika izmēģināts viss un visi ieteikumi, bet rezultāts nekāds...mocījos, neēdu..un pat dzert bija smagi.
Ārste izrakstīja tabletes, kas mazina nelabumu, bet tās īsti arī nelietoju, jo jau sāka palikt labāk, un nolēmu neizmantot. Un nelabums šajā grūtniecībā ilga no 5.nedēļas līdz 13.nedēļai-tad kļuva labāk.Bet vēl tagad šad tad saožot ko nelāgu viss sagriežas.