Bailes dzemdēt pašai. Vai ārsts var nozīmēt ķeizargriezienu?

Bailes dzemdēt pašai. Vai ārsts var nozīmēt ķeizargriezienu?

04. Aug 2015, 13:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

„Man noris pirmā grūtniecība, ir gaidāmi identiskie dvīņi. Ar veselību nekādu problēmu nav un it kā dzemdēt varu pati, bet teikšu godīgi, esmu satraukusies un neesmu gatava to darīt. Uztraucos arī par bērniņiem. Vai gadījumā, ja grūtniece nav gatava pati dzemdēt dvīņus, ārsts var nosūtīt uz ķeizaru,” jautā kāda Māmiņu Kluba lasītāja.

Konsultē vecmāte Baiba Zelka. 

Ja grūtnieci māc bailes, ir jāsaprot, kur tās sakņojas. Vai tās radušās tādēļ, ka apkārt varbūt virmo kāda negatīva informācija, vai iespējams sieviete dziļi iekšēji sevi nespēj izprast.

„Šīs bailes topošajai māmiņai noteikti būtu jāpārrunā ar savu ginekologu, jo arī viņš, vadoties pēc tā, mēģinās saprast, kā tīkoties tālāk. Tomēr ginekologs, kurš novēro grūtniecību, protams, nav noteicējs pār to, vai grūtniecei 100% tiks veikts ķeizargrieziens, vai – nē.

Tādēļ ir svarīgi zināt, kurā dzemdību iestādē grūtniece vēlas laist pasaulē savus bērniņus un tad doties turp uz konsultāciju. 

Tad, ja topošajai māmiņai joprojām būs iekšējā sajūta, ka viņai ir ļoti bail dzemdēt pašai, viņu neviens nedrīkst piespiest dzemdēt, neskatoties uz to, ka ar veselību viņai viss ir kārtībā,” uzsver vecmāte.

Protams, ja grūtniecība noris veiksmīgi, nav nekādu veselības problēmu un topošā māmiņa līdz dzemdībām tomēr noskaņojas, ka mēģinās dzemdēt pati, tas, protams, pašai sievietei ir labākais.

Tādēļ vispirms būtu jāstrādā pašai ar sevi, lai saprastu, kāpēc māc bailes, tad jādodas uz konsultāciju pie sava ginekologa un obligāti jākonsultējas ar tās dzemdību iestādes speciālistu, kurā grūtniece plāno laist pasaulē savus bērniņus, neatkarīgi no tā, vai tās būs dabiskas dzemdības, vai ķeizargrieziens.

Dzemdību sagatavošanas kursi - ķeizargrieziens

Kāda ir tava pieredze, vai arī tevi māc bailes par dabīgām dzemdībām?