Atsauksmes par dzemdībām Madonas slimnīcā

Atsauksmes par dzemdībām Madonas slimnīcā

06. Dec 2018, 00:28 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzemdību vietas izvēle ir atbildīgs uzdevums, jo mūsu izvēlētajā vietā mazulis pirmo reizi ieraudzīs dienasgaismu, no šejienes sāksies viņa turpmākais ceļš dzīvē.

Lai topošajiem vecākiem atvieglotu izvēles procesu, Māmiņu Klubs sadarbībā ar Huggies® Elite Soft uzsāk jaunu projektu - Latvijas dzemdību vietu novērtējuma publicēšanu, iekļaujot tajā vecāku atsauksmes par dzemdību vietas personālu, nodaļas iekārtojumu, pieejamo pēcdzemdību aprūpi, kā arī jauno māmiņu atsauksmes, kas, domājams, palīdzēs izvēlēties par labu vienai vai otrai dzemdību vietai.

Madonas slimnīcas Dzemdību nodaļa

SLIMNĪCAS PIEDĀVĀTO DZEMDĪBU PAKALPOJUMU IZCENOJUMI PIEEJAMI ŠEIT

Slimnīcas adrese: Rūpniecības iela 38, Madona

Nodaļas tālrunis: 64807081

Jauno vecāku atsauksmes par dzemdībām Madonas slimnīcas Dzemdību nodaļā

Aptaujāto vecāku sniegtais vidējais novērtējums 

Kā uzturēšanos Madonas slimnīcā dzemdību laikā novērtē jaunās māmiņas?

Ēdināšana: 

  • Ēdiens varēja būt labāks.
  • Ēdināšanas pakalpojumus noteikti varētu uzlabot. Likās visai jocīgi, ka grūtniecēm, kuras iestājušās ar kādu sarežģījumu, vai jau ilgā termiņa dēļ, nodaļā dod tikai putriņas, bet tikko dzemdējušai māmiņai iedod varītus kartupeļus ar skābētiem kāpostiem.

Personāls/ speciālisti: 

  • Ļoti iejūtīgs un profesionāls personāls. Viegli komunicēt ar personālu, kā arī ļoti palīdz gan bērniņa aprūpē, gan palīdz pašiem apgūt visu nepieciešamo. Ļoti patīkama dzemdību nodaļa.
  • Viss bija ļoti jauki. Varbūt tāpēc, ka visas dienas biju vienīgā visā nodaļā, bet speciālisti bija atvērti un atbildēja, paskaidroja visus manus jautājumus.
  • Pilnībā apmierināja gan sadzīves apstākļi, gan personāls. Vecmāte un daktere profesionāli zinošas un laipnas. Pārējais apkalpojošais personāls laipns un izpalīdzīgs. Bērnu māsiņas vispār supermīļas, dēliņam bija kā otrās mammas. Nevar vārdos izteikt to siltumu, ko saņēmu Madonas dzemdību nodaļā.
  • Saprotošs un mīlošs kolektīvs.
  • Personāla kompetence ir novecojusi, prioritāte noteikti nav palīdzēt un izskaidrot neskaidros jautājumus pirmajās dienās ar bēbīti uz rokām.. ļoti pietrūka zīdīšanas speciālista.
  • Personāla attieksme, sākot no daktera līdz apkopējai, labestīga, sirsnīga, saprotoša un atbalstoša. Dzirdot atsauksmes par citām dzemdību nodaļām Latvijā, Madonas dzemdību nodaļa pilnīgi noteikti ir pati labākā!
  • Bērnu ārste Ližbovska ļoti nekompetenta, nekonstatēja, ka dēlam smago dzemdību rezultātā bija lauzts atslēgas kauls. Vēlāk jau, apmeklējot speciālistu Valmierā, tikai to uzzinājām, tad jau kauliņš bija saaudzis- paldies dievam, pareizi. Bijām šokā, ka pēc nedēļas būšanas slimnīcā un katru dienu bērniņu apskatot, ārste neko nesaprata. Lai gan teicām dakterei Ližbovskai, ka liekas savādi, ka mazais nestaipās un rociņas principā nekustināja, viss ko viņa pateica bija- visi bērni nav vienādi!
  • Madonas slimnīcas personāls ir super - mīļš, jauks, uzmanīgs. Tur pasaulē nāca 2 bērni. Superīgas gan dakteres, gan māsiņas, gan sanitāres.
  • Vienmēr ir kāds atsevišķs darbinieks, kurš īsti nav savā vietā... attieksmes dēļ.
  • Pati dzīvoju Rīgā, bet šo nodaļu izvēlējos, jo dzimtā puse ir Madona. Arī ārste grūtniecības laikā bija no Madonas, un uz katrām pārbaudēm braucu no Rīgas uz Madonu. Ļoti jauks personāls un pretimnākoša attieksme.
  • Šīs bija pirmās dzemdības, tāpēc vēlējos kaut nelielu uzmundrinājumu no vecmātes puses. Taču dzirdēju tikai to, cik lēnu veras vaļā, cik vājas kontrakcijas un, ja pati nebūtu pajautājusi, tad par atvērumu vispār neko neminētu. Vienīgais, ko pateica - nu jā, esam pāri pusei. Bet pieļauju domu, ka visas, kam šī vecmāte ir bijusi, zina, par kuru ir runa. Domāju, ka tā bija ļoti nejauka attieksme. Pēc vairāk nekā 12h pie manis ienāca mana ginekoloģe, kas ir nodaļas vadītāja, un pateica 10 minūtēs visu, kas man bija vajadzīgs. Uzreiz saņēmu spēkus un viss sāka ritēt daudz raitāk. Milzīgs paldies dakterei Zepai! Un pārējais personāls arī ir super! Apčubina mammas un bērnus 24/7.
  • Personāls un tā attieksme Madonas slimnīcas Dzemdību nodaļā bija fantastisks! Ļoti laba aprūpe, brīnišķīgs kolektīvs un patiešām laba attieksme gan dzemdību laikā, gan pēcdzemdību periodā! Super! Lai gan pirmās dzemdības šovasar bija grūtas, tomēr saglabājušās vislabākās atmiņas, pateicoties lieliskajam kolektīvam!

Dzemdību nodaļas stāvoklis / iekārtojums: 

  • Nekad neaizmirsīšu to jauko un laipno attieksmi no visa personāla, ko saņēmu. Telpas tik mājīgas, sakoptas, tīras. Vienozīmīgi varu teikt, ka Madonas slimnīcā bērniņu sagaida jaunajā pasaulītē cilvēki ar zelta rokām. Ikreiz, kad braucu garām šai vietai, vienmēr atceros to ar smaidu.
  • Telpas gaišas, ērtas un skaistas, mazulim ērts šūpulītis.
  • Klusa, mājīga atmosfēra.
  • Ļoti patika izremontētā dzemdību nodaļa.
  • Madonas slimnīcā ir labiekārtota augsta līmeņa dzemdību nodaļa, prieks uz tādu iet!
  • Telpas superīgas, mājīgas, mēbeles superīgas, jaunas, viss pārdomāts, pie visa ir piedomāts. Būtu visur tik foršas nodaļas.
  • Mājīgas, gaišas telpas, superjauks personāls un attieksme, noderīgi padomi. Tikai pozitīvas atmiņas!
  • Ļoti patika atmosfēra, personāls un izremontētās telpas.

Pēcdzemdību aprūpe: 

  • Aprūpe dzemdību laikā ļoti apmierināja, kā arī aprūpe pēc! Personāls super!
  • Ļoti patika tas, ka tūlīt pēc dzemdībām palātā mani gaidīja siltas pankūkas ar ievārījumu un pienu. Tika uzburta māju sajūta.

Dzemdību nodaļā pieejamie pakalpojumi: 

  • Žēl, ka nebija nodrošināta dzirdes pārbaude mazulim.
  • Vienīgais iebildums, ka gribētos, lai pie mazuļa un manis atnāktu fizioterapeits un pastāstītu, kā pareizi mazo celt, velt, ģērbt! Kā vingrot, pastāstītu, kā man uzreiz pēc dzmedībām vingrot, lai ātrāk atgūtu formu un varētu pilnvērtīgi rūpēties par mazo!

* Novērtējums veidots 5 baļļu sistēmā, kur 1 - ļoti neapmierināja, 5 - ļoti apmierināja. Aptaujā par dzemdībām piedalījās 3600 respondentes.

Lasi arī atsauksmes par dzemdībām:

Evita Stafecka Evita Stafecka 09. Dec 2018, 22:06

Es arī varu teikt tikai to labāko par Madonas dzemdību nodaļu, personāla attieksme bija lieliska kā arī pēcdzemdību aprūpe. Ļoti labas atmiņas!

laaceniite1122 laaceniite1122 07. Dec 2018, 11:43

Madonas slimnīcas dzemdību nodaļa manā uztverē ir labākā, kur esmu dzemdējusi, jo nesen sanāca dzemdēt otru bērniņu citā slimnīcā un nevaru teikt tik labus vārdus kā par Madonu - nodaļas dakterītēm un attieksmi gan pirms dzemdībām, gan pēc.

Ilita Raudive Ilita Raudive 06. Dec 2018, 21:43

sveiki. gribēju piebilst māmiņai par kāpostiem,esmu pati tur dzemdējusi un kāposti ēdienkartē noteiktiu nav,jo māmiņas kas dzemdē un baro ar krūti, tads ediens nemaz nav atļauts. ja viņai nebij krūtis piens un viņai ēdienkarte atbalstīja tad viņai kaposti varēja būt...…..