Atsauksmes par dzemdībām Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā

Atsauksmes par dzemdībām Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcā

23. Oct 2018, 10:22 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Dzemdību vietas izvēle ir atbildīgs uzdevums, jo mūsu izvēlētajā vietā mazulis pirmo reizi ieraudzīs dienasgaismu, no šejienes sāksies viņa turpmākais ceļš dzīvē.

Lai topošajiem vecākiem atvieglotu izvēles procesu, Māmiņu Klubs sadarbībā ar Huggies® Elite Soft uzsāk jaunu projektu - Latvijas dzemdību vietu novērtējuma publicēšanu, iekļaujot tajā vecāku atsauksmes par dzemdību vietas personālu, nodaļas iekārtojumu, pieejamo pēcdzemdību aprūpi, kā arī jauno māmiņu atsauksmes, kas, domājams, palīdzēs izvēlēties par labu vienai vai otrai dzemdību vietai.

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļa

Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļa nodrošina dzemdību palīdzību arī augsta riska grūtniecības un dzemdību gadījumos. Nodaļā ir īpaša pieeja grūtniecēm ar ekstragenitālo pataloģiju - bronhiālo astmu, sirdskaiti, nieru un aknu pataloģijām.

Nodaļā ir ierobežots vienvietīgo jeb ģimenes palātu skaits, vairums pēcdzemdību palātu ir divvietīgas, kas nozīmē, ka istabiņā ir divas māmiņas un vismaz divi jaundzimušie. Partneris/atbalsta persona drīkst uzturēties arī pa nakti tikai vienvietīgajās palātās.

SLIMNĪCAS PIEDĀVĀTO DZEMDĪBU PAKALPOJUMU IZCENOJUMI PIEEJAMI ŠEIT

Slimnīcas adrese: Pilsoņu iela 13, K15, 6.stāvs

Nodaļas tālrunis: 67069569

Apmeklētāju laiks darba dienās no 17.00 līdz 20.00, brīvdienās no 11.00 līdz 15.00 un no 17.00 līdz 20.00.

Jauno vecāku atsauksmes par dzemdībām Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Dzemdību nodaļā

Aptaujāto vecāku sniegtais vidējais novērtējums 

Kā uzturēšanos Paula Stradiņa klīniskās universitātēs slimnīcā dzemdību laikā novērtē jaunās māmiņas?

Ēdināšana: 

  • Deva jaunajām māmiņām nepiemērotu ēdienu.
  • Ēdināšana varēja būt pārdomātāka.
  • Nav padomāts par jauno māmiņu ēdienkarti.
  • Man un citām māmiņām pēc ķeizara deva kāpostu ēdienus ( kāpostu zupu, kāpostu saulējumus, kāpostu salātus).

Personāls/ speciālisti: 

  • Ļoti patika dzemdību speciālisti un vecmātes, izcilas profesionāles.
  • Man bija smaga grūtniecība un ierodoties Stradiņos man ir tikai labākās atsauksmes.
  • Bija līgums ar vecmāti. Viss jau 2x bija perfekti tieši Stradiņos, noteikti nekur citur negribu nemaz mēģināt dzemdēt. Jo nodaļa ir maza - nav konveijers, bet tai pat laikā ļoti profesionāla, iespējams, pat labākā Rīgā, jo daudzas māmiņas sūta uz tieši uz Stradiņiem, ja paredzētas problemātiskas dzemdības.
  • Patika, ka bija pieejami arī citi mediķi sarežģījumu gadījumā. Patika dzemdību process- iejūtīgas un sirsnīgas vecmātes un bērnu ārste
  • Izvēlējos Stradiņus, jo biju stāvoklī ar dvīņiem un bij ļoti lieli sarežģījumi. Cepuri nost speciālistiem, jo izglāba manu dzīvību. Tikai labākās atsauksmes.
  • Viss personāls atsaucīgs! Neviena slikta vārda par personālu! Gudri, atsaucīgi dakteri, vecmātes, māsas. Protams, pēcdzemdību palātas varētu būt izremontētas, bet tas nemaina personāla augsto atbildības sajūtu! Sandra Vītiņa - izcila daktere!
  • Varētu būt vairāk ğimenes palātu, kur pēcdzemdību procesā palikt kopā ar bērna tēvu. Ļoti patika ārstu cieņpilnā un iecietīgā attieksme dzemdību procesā un pēcdzemdību periodā. Ļoti atsaucīgs un smaidīgs personāls, kas rosina pozitīvas sajūtas.
  • Biju ļoti apmierināta ar visu. Man ļoti patika ātrā vecmātes rīcība un tas, ka viss tika izlemts ļoti ātri un operatīvi. Man radās neliela problēma pēc dabiskajām dzemdībām un biju ļoti pārsteigta,ka fiksi viss tika izlemts un izdarīts. Es satiku gan bērnu ārstus, gan māsas un pēcdzembību vecmāti, kurus biju satikusi 5 gadus atpakaļ. Mani arī pārsteidza tas, ka pēcdzemdību vecmāte ar mani runāja kā ar labu draudzeni :). Man ir palikušas tikai pozitīvas atmiņas un, ja nu es pēkšņi izdomāšu vēl pēc 5 gadiem dzemdēt ceturto bērniņu, viennozīmīgi tas būs Stradiņos. Visas manas meitiņas ir dzimušas Stradiņos un esmu ar savu izvēli ļoti apmierināta. Milzīgs paldies personālam, kas tur strādā.
  • Man jūnijā, sestdienas dienā, bija akūts ķeizars. Profesionālu komandas darbs bija lielisks. Pie sliktas pašsajūtas jutos drošībā un aprūpēta no ikviena speciālista puses , līdz dzemdību zeķu uzvilkšanai. Liels paldies par to! Ėdiens normāls, ja ir īpašas vēlmes, ir iespējas atnest. Iekārtojums normāls, ir pretenzija par dušu, kurā nav neviens drošības rokturis un piestiprināts ziepju trauks, kas pēc ķeizara ir ļoti būtiski.
  • Stradiņos nav skaistas palātas un remonts, bet tur strādā burvīgi ārsti, ginekologi, peronāls. Visi ļoti laipni, visu izstāsta, ejot uz pārbaudēm mammas var atstāt bērniņu medmāsām, kuras parūpējas par mazulīti! Pēcdzemdību periodā ārsts izstāstīja visu par krūts barošanu, ķeizara rētu utt.
  • Patika ārstu un vecmātes profesionalitāte, taču pirmajās dzemdībās bija liela neziņa, ko personāls necentās mazināt. Iespējams, pašai vajadzēja vairāk jautāt.
  • Personāla novēlotas reakcijas un speciālistu nespējas strādāt komandā dēļ, tika radīti nevēlami apstākļi, kā rezultātā bērns mira drīz pēc dzemdībām no dzemdībās radītajām veselības problēmām un to sekām.
  • Patika profesionalitāte un tas, ka ir salīdzinoši neliela nodaļa.
  • Lai arī telpas vecas,varbūt brīžam ne tik omulīgas un komfortablas, tomēr speciālisti, sākot no sanitārītēm līdz ārstiem, perfekti, mīļi, saprotoši.
  • Ļoti rūpīgi un zinoši speciālisti, pozitīva attieksme. Lai arī dzemdību nodaļai nav eiroremonta, specistabiņas un visādas citādas ekstras, personāla profesionalitātes dēļ diviem saviem bērniem izvēlējos šo dzemdību iestādi un, ja būtu vajadzība, noteikti darītu to atkal.

Dzemdību nodaļas stāvoklis / iekārtojums: 

  • Stradiņa slimnīcas dzemdību nodaļā strādā ļoti atsaucīgs un zinošs personāls. Žēl, ka pati dzemdību nodaļa ir sliktā stāvoklī. Pirmais bērniņš dzima 2016 gada februāra sākumā. Pēcdzemdību palātā bijām divas mammas. Naktīs ūdens trubas radīja diezgan biedějošas un skaļas skaņas, bērniņiem netraucēja, bet mums, mammām, gan. Arī vīriem atnākot ciemos, mazajā palātā daudz vietas nebija, lai gan vīra atbalsts mammai ir svarīgs. Palātu skaits ir neliels, vienvietīgo ģimeņu palātu, kuras varētu izvēlēties kaut vai par maksu, nav vispār. Ir ļoti žēl, kad valsts nevar sakārtot šo vietu.
  • Brīnišķīgi speciālisti,  bet higiēnas telpas un ventilācija briesmīga.
  • Telpas ir zem katras kritikas.
  • Pietrūka labiekārtotas dušas, tualetes. Pārējais bija labā līmenī. Personāls atsaucīgs, profesionāls.
  • Dramatiskā stāvoklī vannas istabas - visur melnais pelējums - uz griestiem, ventilācijā!!! Skaidri redzams, ka tur NEKAD neiegriežas apkopēja, jo līdz tādam stāvoklim nevar novest dušas telpas, katru dienu uzkopjot! Jaundzimušajiem kaut kas tāds ir īpaši toksisks!
  • WC - tā jau visiem kopā, un vēl tik mazas, ka ar lielu vēderu knapi durvis var aiztaisīt! Dušas arī tādas kā atvērtās, grūti nomazgāties, ka kāds neienāk, stresaini! Prasās pēc pamatīga remonta, bet viss personāls un dakteri vismaz mums bija ļoti atsaucīgi un laipni! Bet nu tās dažas dienas var izturēt, un tā ir valsts slimnīca, tā kā maksāt arī neko nevajadzēja!
  • Ļoti nepatika, ka, vedot mazuli mājās, pie slimnīcas izejas durvīm bija smēķētāju zonu, caur kuru gribot negribot bija jāaiznes jaundzimušais.

Pēcdzemdību aprūpe: 

  • Biju lielā sajūsmā par personālu uzņemšanā un Dzemdību zālē, jo īpaši milzīgs paldies mūsu burvīgajai vecmātei Svetlanai Živickai. Nedaudz neapmierināja sniegtās atbildes uz jautājumiem par bērna krūts zīdīšanu jo, nomainoties maiņām, katram personālam bija atšķirīgs viedoklis, kas jaunajai māmiņai rada neizpratni un stresu. Bet atliek vien ieklausīties vairāk sevī, un ar laiku visas atbildes pašas atnāk. Ar nākamo grūtniecību arī viennozīmīgi došos uz Stradiņiem.
  • Ļoti patika vecmāte, kas pieņēma dzemdības, - ļoti jauka un atbalstoša, bet ļoti nepatika dažas māsiņas, kas pēc dzemdībām aprūpēja mazo un konsultēja mani - par dažiem viņu izteikumiem man vēl aizvien asaras acīs sariešas, kaut dzemdēju jau gandrīz 2 gadus atpakaļ.
  • Man svarīgākais bija aprūpe, lai mazulis un es būtu drošībā. Dzemdību process noritēja samērā ātri, bet pēcdzemdību periods bija ļoti smags gan emocionāli, gan fiziski. Pēcdzemdību aprūpe bija gaužām slikta, neviens nenāca apraudzīt, kā mēs jūtamies, vai mazais ēd, vai pareizi lieku pie krūts utt. Bērnu ārsti arī neiejūtīgi, izsaka pārmetumus un iedzen stresā.
  • Tuvākajā laikā pēc dzemdībām pie manis neviens no personāla nepienāca (kad jau biju pēcdzemdību palātā). Personāls teica, lai pabaroju mazo pēc 3 stundām, bet man galva tā griezās, ka ne kājās piecelties, kur nu vel paņemt rokās bērniņu un pabarot. Pēc 4 stundām palātā ienāca sanitāre, tad arī sarunāju kādu, kas man palīdzēs. Izrādās, man aiz muguras bija telefons, pa kuru piezvanīt un pasaukt kādu palīgā, bet numuru, kur jāzvana, blakus gan nebija (tikai pie manas gultas tā trāpījās). Neskaitot šo mīnusiņu, viss pārējais bija super, īpaši personāls. Un aprīkojums varēja būt svaigāks - dzemdībās kušetei kāju balsts neklausīja pat personālu.
  • Es noteikti varu būt pateicīga, ka manā konkrētajā situācijā operatīvi tika pieņemts vislabākais lēmums par to, kā jānotiek dzemdībām, lai ar mazuli un mammu viss būtu vislabākajā kārtībā. Par atsevišķiem cilvēkiem no personāla var teikt labākos vārdus- smaidīgi, atsaucīgi un, lai arī tu esi viens no daudzajiem pacientiem, tevi atceras un labprāt pārmij pāris vārdus. Dažāda bija pēcdzemdību aprūpe- katra vecmāte nāk ar savu viedokli, katrā maiņā ir savi uzskati par aprūpi, pluss, vēl bija jūtams arī no dažām vecmātēm un sanitārēm, ka ir dzīves nogurdinātas un nāk atstrādāt savu laiku. Bija sanitāres, kas pat neatņēma labas dienas sveicienu, kad vīrs izteica savu nepatiku pret atsevišķiem personāla kadriem, maiņas vecmāte aizbildinājās ar zemo atalgojumu, un, ka nav, kas strādā, tāpēc cilvēki ir izdeguši. Tas arī bija vienīgais nepatīkamais. Jāteic, ka man paveicās, ka bērna ārsts bija tāla paziņa, līdz ar to man pievērsa kripatiņu lielāku uzmanību, savukārt man bija lielāka drošības sajūta un informētība.
  • Ļoti nepatika paviršā attieksme pret manām sūdzībām par veselības stāvokli pēc dzemdībām. Vairākas reizes griezos pie personāla ar sūdzībām, nevarēju piecelties no gultas, jo uzreiz ļoti griezās galva, pat līdz tualetei nevarēju aiziet. Man tikai ieteica padzert karsto šokolādi vai coca-colu. Tādā stāvoklī mani arī palaida mājās. Jau mājās esot nodevu asins analīzes un izrādījās, ka man ir kritiski zems hemoglobīna līmenis, ar tādu rezultātu parasti veic asins pārliešanu. Manuprāt, visām jaunajām māmiņām pirms izrakstīšanas ir jāpārbauda vismaz hemoglobīna līmenis, taču tā vietā tev iesaka padzert colu...
  • Māsiņas ļoti strupi atbildēja, krūts barošana netika apgūta, līdz ar to ātri beidzu barot, arī uz jautājumiem par mazuļa aprūpi tika atbildēts nepilnīgi, vecmāte līgumdzemdības iekārtoja savā maiņā ( bija stimulācija), līdz ar to netika tik daudz uzmanības, kā vajadzētu. Ir ar ko salīdzināt.

Dzemdību nodaļā pieejamie pakalpojumi: 

* Novērtējums veidots 5 baļļu sistēmā, kur 1 - ļoti neapmierināja, 5 - ļoti apmierināja. Aptaujā par dzemdībām piedalījās 3600 respondentes.

Lasi arī atsauksmes par dzemdībām:

Baiba Bergmane Baiba Bergmane 18. Aug 2019, 11:12

Vēlos pateikt sirsnīgu paldies P.Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas vecmātei Lindai Māterei. Lielisks profesionālis un sirdsgudrs cilvēks. Ļoti iejūtīga un atsaucīga. Nespēju iztēloties labāku pirmsdzemdību aprūpi. Šī vecmāte manas dzemdības padarīja par brīnišķīgu pieredzi.
Ar cieņu,
Baiba Bergmane.
30.07.2019.

ViKrEm mamma ViKrEm mamma 30. Oct 2018, 08:29

Es arī vēlētos teikt milzīgu paldies šīs slimnīcas dzemdību nodaļās kolektīvam. Mani trīs no četriem pasaulē nāca tieši šeit. Attieksme un profesionalitāte augstākajā līmenī, protams, telpu remonts varēja būt labāks un to, iespējams, nevar salīdzināt ar reģionālajām mazajām slimnīcām un ne vienmēr ir pieejamas ģimenes palātas, bet tas viss ir sekundāri, jo galvenais, vismaz manās dzemdības, man bija tas, lai esmu drošās un zinošās rokās. Mums viss labi un noteikti iesakām arī citiem tieši Stradiņa slimnīcu.

Marita Strence-Skulte Marita Strence-Skulte 24. Oct 2018, 17:15

Gribu pateikt paldies savas meitas varda arstei S.Vitinai un vinas vaditajam dzemdibu nodalas kolektivam - arstiem,vecmatem,masinam, un sanitaritem. Paldies par attieksmi un rupem,par uzmundrinosiem vardiem un smaidu sejas. Lai visiem labi sokas un stira veseliba. Jus tiesam esat lieliska komanda. meitina Elza, mammina Linda un tetis Uldis Dimanti 28.09.2018.