Atjauno starpenes tonusu pēc dzemdībām

Atjauno starpenes tonusu pēc dzemdībām

23. Oct 2017, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazulis grūtniecības beigās diezgan stingri iespiežas iegurņa pamatnē, tai jābūt diezgan elastīgai. Un muskuļu vājumu dod arī gravitācijas spēks. Pēc dzemdībām ir svarīgi palīdzēt starpenei atjaunot savu tonusu. Kā to izdarīt, pastāstīs fizioterapeite Kristīne Asonova.

"Jums ir jāzina, kā un kādā veidā vislabāk kustēties, pārvietoties, lai jūs varētu pēc iespējas ātrāk piecelties kājās un justies labi pēc dzemdībām," stāsta fizioterapeite. „Dzemdības beidzas, visa uzmanība – mazulim, un mammai pašai jātiek galā ar savām emocijām un visu pārējo..”

Atjauno starpenes tonusu pēc dzemdībām var ar:

  • Elpošanu
  • Pareizu stāju- jo biežāk atcerēsieties, ka ir jāiztaisnojas, jo vieglāk ir vēdera presei

Pareiza iztaisnošanās ir pakauša stiepšanās uz augšu. Ja iztaisnošanās ir pareiza – nekur nevienā vietā nav sasprindzinājuma sajūtas, paceļas arī krūtis. Ķermenis atceras tikai labsajūtu, un to, kas viņam nepatīk, viņš neatceras, jo tā ir tik fantastiska sajūta – iztaisnoties!

Stabilitāte caur stāju pēc dzemdībām

Lai stājā valdītu stabilitāte, ir jāsajūt, vai ir simetrisks balsts uz vienu un otru kāju, un vai simetriski ir balsts uz papēžiem un pirkstgaliem. "Sabalansējiet svaru, pārnesiet – no papēžiem uz pirkstgaliem. Puncis ir uz priekšu, muguras pusē izliekums. Pamēģiniet atpakaļ – no pirkstgaliem uz papēžiem. Tas palīdz atbrīvoties no muguras sāpēm," iesaka fizioterapeite.

Atceries: tu drīksti saliekt arī ceļus. Un pēc dzemdībām to var darīt, kaut vai pieliekot kādu kastīti, blakus vietai, uz kuras pārģērbjat mazuli, uz šīs kastītes varat atbalstīt vienu kāju, kas saliekta ceļgalā. Arī mugurai tas sniegs atbalstu.

"Mazuļiem ļoti patīk, ja mamma, viņus rokās turot, kustina iegurni – uz priekšu šūpojot, būs labums arī jums pašām. Mājās var atstutēties pret sienu ar saliektām kājām, lai noņemtu slodzi no jostasvietas," iesaka speciāliste.

Māmiņu Klubs

MĀMIŅU KLUBA NODARBĪBAS VECĀKU SKOLĀ KOPĀ AR KRISTĪNI ASONOVU