Aktivitātes pirms dzemdībām.. Vai tiešām - nosodāmi?

Aktivitātes pirms dzemdībām.. Vai tiešām - nosodāmi?

06. Mar 2013, 11:53 Misteria Misteria

Šodien gadījās atvērt 'Kas jauns' un uzdūros rakstam par 'Koru kariem', ja nezinat, tur piedalās topošā mamiņa, kurai rit pēdējās grūtniecības dienas.. 

Viss ļoti jauki un skaisti, līdz brīdim, kad sāku lasīt komentārus pie raksta, un tie mani ļoti nošokēja...

Vai tiešām kādam ir tiesības pārmest topošajai māmiņai, ka viņa ir pārāk aktīva? Nedomā par mazuli? Reklamē savu grūtniecību? 

Es, kad gaidīju savu pirmdzimto, nedēļu pirms dzemdībām devos dažādos ceļojumos pa Latviju, caur krūmājiem lauzāmies uz smilšu alām, rāpos kalnā, līdz velnakmenim, mājās dejoju pie mūzikas un pat sākoties dzemdībām ar ik pa laikam tekošiem ūdeņiem, mammas pavadībā devos vēl nopirkt skaistas drēbītes dēlinjam un citus sīkumus dzemdībām... Īsāk sakot, biju nenormāli aktīva un jutos izcili, otra grūtniecība ir cits stāsts..

Daži no komentāriem :

''Arī man visu dziesmas laiku ļoti traucēja tas grūtnieces interesantais stāvoklis , un visu laiku zemapziņā bija viena doma - kaut neizkristu ! 
Nevar tā demonstrēties , tas nav godīgi pret bērnu.''

"Prātīgi tas nav. Un arī konkursa rīkotājiem - fui! Bija daudz talantīgi jaunieši, kuri gribēja dziedāt, bet kam ir domāta šī zīmēšanās...? Pirmais bērniņš, paši jauni, nezin, ko tas nozīmē. Bet tā māmuļa nav gudrāka, ja lika iet...!"

"Nesmuki gan no topošās māmiņas puses tā riskēt ar bērniņu. Ok, liels jau, ja izkritīs, tad dzemdēs turpat uz skatuves pa taisno, bet vai tas ir konkursa mērķis."

Vai tiešām cilvēki vienkārši nevar paklusēt, un savu negativitāti atstāt pie sevis.... 

Es ļoti priecājos, par šo jauno māmiņu un domāju arī mazulis saņem tik daudz jauku emociju, jo dziedāšna taču mazuli tik pozetīvi iespaido ♥

Lai viegla satikšanās :)

Ko tu domā par aktivitāti grūtniecības laikā?

aab aab 06. Mar 2013, 18:55

tas jau latvietim ir bez maz asinīs - ka tik kaut ko sliktu pateikt.
vienmēr ir šausmīgi komentāri, ne tikai šim rakstam.
vai esat redzējušas komentārus, kas ir par Mājsaimnieču Olimpiādi vai vasarā notikušo pasākumu Vērmanes darzā?! užas! tā vien šķiet, ka visas māmiņas ir nez cik sliktas un mums būtu jāsēž tikai mājās.
jau kādu laiku atpakaļ esmu iemācījusies komentārus neņemt pie sirds. kā nekā par mums taču raksta tik reti. tagad iedomāsimies kā ir tiem cilvēkiem, par kuriem raksta samērā bieži?! - šādi komentāri par viņiem ir nonstopā!

Minīc Minīc 06. Mar 2013, 15:46

Es tāpat kā Tu,uzskatu,ka tur nav nekā nosodoša...jo man pašai tudaļ 37nd un 8.martā došos uz lauku balli par godu Sieviešu dienai!!! 😀
Diez kas tur tik traks...
Bērniņš jūtas tāpat laimīgs-ja māmiņa ir laimīga,pacilāta 😀

Misteria Misteria 06. Mar 2013, 14:32 sviestamusha

Varbūt viņai ir ļoti jauka mamma, un ģimene, kas varēs atbalstīt un palīdzēt mazulīša aprūpē 😉 Un, ja jāsaka godīgi, kāpēc lai nedēļas laikā, pēc dzemdībām viņa nevarētu būt uz strīpas? Ļoti iespējams jauno dziesmu koncertam mēģinās pārvarot kontrakciju sāpes, un dungos mazajam ķiparam, kad turēs rokās 😉 Un uzstāšanās taču ir tikkai svētdienās 😉
Man pirmās dzemdības bija ļoti vieglas, pēc dienām 4 biju zirgā 😉 Pēc keizara tā bija pusotra nedēļa 😉
Novēlu tiešām vieglas dzemdības un turpināt dalību šovā 😉
Nekas nav neiespējams 😀
Var būt gan loti laba mamma, gan aktīva sieviete, gan grūtniece un sieva, viss atkarīgs, kas ir svarīgs, dārgs un mīļš 😉 Un protams atbalsts, gan no gimenes, gan no cilvēkiem apkārt 😉 Lai izdodas 😉

lauvinja lauvinja 06. Mar 2013, 12:56

Kas attiecas uz publiskām padarīšanām - koru kari, konkursi, šovi - vienmēr ir jārēķinās, ka būs kāds, kam tas enpatiks, kurš rakstīts trakus komentārus netā un paudīs citādi savu viedokli - tā tas ir un būs! Tāda ir dzīve.

Starp citu šis ir viens no akspektiem, kas bija jāpieskaita potenciālajiem ieguvumiem , tikai ar mīnusa zīmi.

lauvinja lauvinja 06. Mar 2013, 12:54

Man nav nekas pret aktīvām grūtniecēm. Un aktivitāšu izvēle ir katra paša ziņā. Tāpēc ne man vērtēt un spriest un komentārus rakstīt.

Vienīgi zunu, ka es to nedarītu, jo uzskatu, ka nav nepieciešams speciāli izrādīties, vēljoviarāk, ka visticamāk tāpat nebūs ar šo koru karu kori līdz finālam + visas nīkšanas, filmēšanas + vīrusi un gripa. Cerams beigās labu gribētie plusi, par mīnusiem neizvēršas. Bet tāpēc katram savs!

Ambera_2012/ Jelgavas MK Ambera_2012/ Jelgavas MK 06. Mar 2013, 12:41

Katra grūtniece zina kas viņai un bērnam ir viss labāk. Vienmēr atradīsies kāds nejauks viedoklis. Es arī biju aktīva tik ne tik aktīva kā konkrētā māmiņa😃 Ja mamma jūtas labi, tad arī mazulis jūtas labi!

06. Mar 2013, 12:35

Abus vecākus - tā teikt zinu, Mani pilsētnieki. Zeltakora mamma vnk ir forša. Un tas viņai piestāv - būt epicentrā. Abi topošie vaecāki ir ļoti muzikāli un kādēļ lai viņi nepiedalītos, ja ļoti grib - j0 jau iepriekšējos TV šovos, arī laikam Koru karos bija viena mamma, kura sagaidīja šova laikā savu mazo. Viņa nepiedalījās vien pēdējos divos šovos laikam. Ja viņai balss atļauj, spēka pietiek un viņa dzied un dejo sevi uzmanot tas ir vnk apsveicami. Jāatcerās, ka tie cilvēki, kas to visu komentē ir skaudīgi. Tādēļ iesaku vnk tādus komentārus neņemt vērā.