Aizturiet elpu: TOP 10 labākās 2020.gada dzemdību fotogrāfijas

Aizturiet elpu: TOP 10 labākās 2020.gada dzemdību fotogrāfijas

14. Apr 2020, 10:58 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Birth Becomes Her - starptautisks projekts, kurā apvienojušies dzemdību fotogrāfi no vairākām valstīm. Pavisam nesen tika publicēti labākās fotogrāfijas, kas uzņemtas 2020.gada dzemdībās.  

Konkursa dalībnieki saņēma punktus par atspoguļojumu, apstrādi, kompozīciju, tēmas atklāšanu, uzvarētāji tiek izvēlēti pēc kopējās punktu summas.

Dzemdību fotogrāfijas ir neticami sarežģīts fotogrāfijas žanrs. Nepietiek tikai būt īstajā vietā - fotogrāfam bēbīša dzimšanas brīdī vajadzētu būt pilnīgi neredzamam procesa dalībniekam un nepiesaistīt sev nekādu uzmanību. Tajā pašā laikā ārkārtīgi grūti ieņemt konkrēto pozīciju, jo vienkārši nav laika meklēt piemērotāko leņķi, jo process virzās uz priekšu pa sekundēm. Tieši tāpēc, redzot šos atklātos un pārsteidzošos attēlus, elpa aizraujas. Cik precīzs mirklis noķerts! Kāds emociju uzplaiksnījums katrā fotogrāfijā! Katrs no tiem ir īsts šedevrs!

Jūs nespējat mierīgi aplūkot šīs fotogrāfijas. Katrs no mums, kurš vismaz reizi piedzīvojis piedzimšanas brīnumu, aiztur elpu; vēl kāds cits ir nobijies no fotogrāfijās redzamās atklātības; vēl kāds cits apbrīnos. Tomēr katrs no mums tiek aicināts cienīt šo stāstu varoņus, jo viņi dalījās ar  mums savā stāstā!

Un tā...

Autors Debora Elentere  https://www.neo-photography.com/

"Mums vajadzētu vairāk aplūkot ķeizargrieziena fotogrāfijas ... un šis attēls ir tā apstiprinājums. Gaisma uz sievietes sejas ir nevainojama, tā uzsver prieka, atvieglojuma un sāpju sajūtu, pašā centrā - laimes asaras. Emocijas, krāsas, spēks - viss vienā fotogrāfijā. Lielisks darbs! "

Autors: Ketija Torresa  https://www.yourstorydenver.com/

"Šis mirklis ir tik dziļš, ka tas atgriežas pie pašiem pirmsākumiem. Šajās sekundēs nebija pauzes pārdomām, bet fotogrāfs uzdrošinājās horizontālo fotoattēlu nomainīt uz vertikālo - un tā izrādījās lieliska ideja. Pateicoties tam, jūs redzat gan dzemdētājas seju, gan to, kas notiek viņas klēpī - ļoti detalizēti! "

Autors: Sofija Viljamsa https://sophiabirth.com/

"Elpu aizraujošs brīdis. Papildus nevainojami skaidram fokusam, nevainojamiem toņiem un tīrai rediģēšanai mākslinieks atradās īstajā vietā īstajā laikā. Mēs pateicamies par tā vienkāršību, perspektīvu un stāstīto. Perfekti!"

Autors Dana Jakobsa  https://www.danajacobsphotography.com/

"Tas ir mākslinieciski un vienkārši skaisti. 70 mm objektīvs kvalitatīvi izšķir māti un bērnus. Fotoattēls izsaka tik daudz emociju, katra no viņiem unikālas sejas izteiksmes; skaista rediģēšana; ideāls kontrasts un skaidri, skaidri toņi šajā melnbaltajā šedevrā. "

Autors Tinets Tertons www.facebook.com/TinetteTurtonPhotography/

"Skaisti toņi un mākslinieciskā kompozīcija. Īsts mākslas darbs! Mierīguma sajūta. Stāsts par skaistām dzemdībām, kuras ieskauj mīlestība, jaundzimušā pirmās elpas tvēriens. Absolūta maģija un neticams talants apgaismošanā un montāžā."

Autors Hanna Palamara https://hannahpalamarabirthphotography.com/

"Cik brīnišķīgs un dziļš brīdis; autore tajā iekļāvusi daudz svarīgu detaļu- sākot ar placentu bļodā līdz teipam uz partnera pleca. Dzemdību baseins veido apli, kas ved uz viņu intīmo mirkli. Pilnība!"

Autors: Robins Veirs https://www.robinfweir.com/

"Gaisma ir perfekta; jūs uzreiz jūtat saikni starp māti un bērnu. Krāsas, nokrāsas un izmaiņas ir krāšņas, bet vēl labāk - varoņu sejas izteiksmes un detaļas. Tas liek sastingt, paskatīties un atcerēties brīdi, kad jūs pirmo reizi redzējāt savus bērnus."

Autors Aleksandra Muney https://www.alexandriamooneyphotography.com/

"Kompozīcija un kadrēšana ir vienkārši ārpus konkurences. Slāņošana šeit rada lielu dziļumu, aizkavē skatītāju. Brālis, partneris, ārsts, viss, kas ieskauj šo bērnu, ir tik skaisti apgaismots un ierāmēts."

Autors: Kaila Ridere https://kreederphotography.com/

"Melnbaltā izvēle ir ideāli piemērots attēlam, kas tik skaidri piepildīts ar īslaicīgumu; nervozitāte, spriedze un satraukums. Veiksmīga apgaismojuma izmantošana un veids, kā koridors dabiski noved skatītāju tieši uz objektu. Labi padarīts!"

Autors: Stefans Entins https://www.littleplumphoto.com/

"Skaista fotogrāfija. Miera un rāmuma izjūta. Šķiet, ka pat bērniņš saka:" Es esmu tur, kur man vajadzētu būt. "Tas, kā gaisma rāda viņas seju, ir absolūta maģija, un viss stāsts ir tik skaists, bez jebkādas iejaukšanās šajā īpašajā. brīdis abiem. LIELISKI! "