Aborts pagātnē un izredzes tikt pie bērniņa: kāda ir saistība?

Aborts pagātnē un izredzes tikt pie bērniņa: kāda ir saistība?

20. Jul 2015, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tāda iespēja pastāv. Vairums sieviešu, kas pārdzīvojušas abortu, vēlāk, kad ir jau tam gatavas, bez jebkādām problēmām, kļūst par māmiņām. Un tas, ka jūs bijāt stāvoklī jau pagātnē, vien apstiprina to, ka jums ovulācija norit un jūsu olvadi ir ar labu caurejamību. Abi šie faktori ir ļoti svarīgi veiksmīgai bērniņa ieņemšanai.

Retos gadījumos sievietei vair kaitēt ķirurģiska operācija, kuras laikā notiek dzemdes kakla paplašināšana un dzemdes gļotādas aizskaršana. Vairākkārtēji šādi bojājumi, ko var radīt operācija, var izraisīt dzemdes kakla augšējās daļas bojājumus vai neparedzētu veidojumu rašanos pašā dzemdē.

Lai diagnosticētu šādus bojājumus, tiek veikta procedūra ar nosaukumu histeroskopija, kuras laikā caur dzemdes kaklu tiek ievadīta neliela kamera. Dažkārt šīs procedūras laikā ārsts var pat atjaunot audu virsmu.

Bet, pat, ja tas nav jūsu gadījums, ir jāsaprot, ka jebkura procedūra, kas saistīta ar dzemdes kakla paplašināšanos (un tas aborta gadījumā ir neizbēgami), var dzemdi atslābināt pārlieku un novājināt. Tāpēc, ja jums bijis vairāk kā viens aborts, un esat atkal stāvoklī, pastāv i espēja, ka jums būs dzemdes kakla vājums, kas var izraisīt priekšlaicīgu dzemdes atvēršanos grūtniecības laikā. Dažkārt šo stāvokli var ārstēt ar šuves uzlikšanu uz dzemdes kakla.

Kad ilgi gaidītā grūtniecība tomēr neiestājas, sieviete var nodomāt, ka tā ir viņas vaina, jo viņa pagātnē veikusi abortu. Ja tādas domas ienāk arī tev prātā, atgādini sev, ka aborts reti ietekmē spēju nākotnē ieņemt bērniņu, bet, lai kļūtu par māmiņu, reizēm vajadzīgs vien laiks. Vairums pāru, kas regulāri nodarbojas ar seksu un neizsargājas, tiek pie bērniņa gada laikā. Ja jūsu centieni ieņemt mazuli ir neveiksmīgi jau vairāk kā gadu, vai 6 mēnešus, ja jums ir vairāk kā 35 gadi, jādodas būtu pie ārsta. Viņš atbildēs uz jūsu jautājumiem, veiks analīzes, apskati, un nepieciešamības gadījumā nosūtīs jūs pie neauglības speciālista uz konsultāciju.

Māmiņu Klubs

LABĀKIE SPECIĀLISTI MĀMIŅU KLUBA VECĀKU SKOLĀ KURSOS PAŠĀ RĪGAS CENTRĀ: PIESAKIES ŠEIT->>>