7 iemesli, kas neļauj notievēt pēc dzemdībām

7 iemesli, kas neļauj notievēt pēc dzemdībām

21. Nov 2017, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Protams, kad redzi pasaulē atpazīstamus cilvēkus, kas atguvuši formu pat 8, 6 un arī 2 mēnešus pēc dzemdībām, jūties iedvesmota. Tikai, ierastajā dzīvē tikt pie iepriekšējām formām nemaz nav tik viegli. Mēs tajā vainojam neizgulēšanos, hronisku nogurumu, laika trūkumu, un, protams, arī naudu. Bet, kopā ar objektīviem faktoriem, ir arī dažas it kā primitīvas lietas, kuru gadījumā, sieviete nevar tik ātri atgriezties iepriekšējā formā.

1. Krūts ēdināšana

Lai arī ko jums neteiktu, kā jūs mierinātu, samierinieties ar to, ka krūts ēdināšana ne tikai no vienas puses palīdz notievēt, bet no otras puses arī nepalīdz, jo ēdinot ar krūti mazuli, ir normāli un dabīgi just nenormālu izsalkumu, kas tūliņ arī jāremdē. Galu galā, jūs ēdināt bērniņu. Ja bērniņam ir kāda alerģija vai nepanesība, un jums jāievēro speciāla diēta, palutināt sevi ar ko aizliegtu gribas aizvien biežāk. Bet, protams, milzīgās porcijas nedrīkst attaisnot ar faktu, ka ēdini mazuli ar krūti. Kamēr baro ar krūti, vajag mazliet vairāk ēdiena, tas ir saprotami, bet ne DAUDZ vairāk, kā ierasts. Pēc krūts ēdināšanas procesa noslēguma, organisma vajadzība pēc kalorijām samazinās, bet ieradums ēst vairāk paliek. Tāpēc nedrīkst aizmirst pakāpeniski koriģēt porcijas apojumu.

2. Ēdiens "uz ātro"

Runa nav par ātro ēdināšanas iestāžu piedāvājumu, jo tas, saprotams, nekādas šaubas neizraisa, ja runājam par veselīgumu. Šajā gadījumā runa nav par to, ko ēdam, bet KĀ ēdam. Ir taču ļoti daudz reižu jau gadījies, ka bērniņš sauc jūs tieši tad, kad grasāties ēst, vai ne? Un kas tad notiek? Jūs ātri cenšaties iesviest kaut ko mutē, jo nav taču zināms, kad nākošajā reizē tiksiet paēst. Lai arī tas nav vienkārši, noregulējiet bērnam režīmu un centieties atvēlēt laiku, lai normāli, nesteidzīgi paēstu, kaut vai tad, kad bērns guļ, lai nebūtu jāskraida no bērna pie galda, no galda pie bērna. Tā skrienot tiek palaista garām sāta sajūta.

3. Ēdiens, ēdiens, visapkārt ēdiens

Nereti gadās arī otrādi: esot mājās ar bērniņu, jums ir neierobežota piekļuve ēdienam visas dienas garumā. Un kad vien vēlaties, varat atvērt ledusskapi, lai kaut ko uzkostu - kādu gabaliņu siera, kādu sāļo zivtiņu, maizīti, keksiņu.. Apstājieties un padomājiet: vai tiešām tas ir izsalkums, vai ēdat tāpēc, ka jūsu maršruts ved uz telpu, kurā ir ledusskapis?

Gribat uzkodas?

  • rīsu galetes
  • burkāna gabaliņi
  • āboli traukā uz galda
  • ogas
  • žāvētie augļi

4. "Un karotīte par mammu"

Krūts ēdināšana beigusies, bet problēmas ar lieko svaru palikušas? Padomājiet, cik bieži jūs apēdat to, kas paliek bērnu šķīvjos. Ja joprojām praktizējat mūsu bērnībā iedzīto "viss jāizēd līdz galam, lai būtu kārtīgi paēdis", tad ar tikšanu pie slaida auguma būs pagrūti. Centieties bērnam vienkārši likt mazāk ēst. Labāk, lai ēd biežāk, bet mazākās porcijās.

5. Kafija kafejnīcā

Tikšanās ar draudzenēm ir lielisks veids, kā nezaudēt ar viņām saikni, un laiku pa laikam izvēdināt galvu. Tikai viens ir skaidrs - tā vietā, lai izdzertu tikai kafiju (2-5kkcal 100 gramos dzēriena bez cukura un piena) uz galda būs arī ēdiens. Ja tāda pasēdēšana ir reizi mēnesī, var neuztraukties, pat, ja kopā ar Latte kafijas dzērienu tiek apēsta kāda kūciņa. Bet, ja pasēdēšanas ir bieži, esiet uzmanīga ar to, ar ko cienājaties. Optimālais variants, pasūtīt dabīgos jogurtus, augļus, musli.

6. Tējas dzeršana un ne tikai

Ja regulāri dzerat tēju un katru reizi šī tējas dzeršana tiek apvienota ar kāda pīrādziņa, konfektītes, kūciņas, maizītes notiesāšanu, ar lieko svaru problēmas var ne tikai rasties, bet var arī neatkāpties. Jā, tējas dzeršana relaksē, bet ieraduma pēc pēc kārumiem nebūtu jāstiepjas. Tēju var baudīt arī tāpat vien.

FAKTS!

Pilnībā izslēgt no uztura saldumus nedrīkst, jo mūsu smadzenes "darbojas" pateicoties glikozei, bet vajadzība ir pēc parastajiem ogļhidrātiem (glikoze, fruktoze, galaktoze, maltoze un saharoze), ko var daļēji apmierināt ar sarežģitākiem ogļhidrātiem (augļiem, pilngraudu maizi, putrām). Un nevajag aizmirst arī par melno šokolādi, kas ir ne tikai labsajūtas avots, bet palīdz tikt arī pie liela skaita antioksidantu.

7. Ak šis slinkums..

Vēl viens iemesls, kāpēc ir grūti tikt galā ar lieko svaru pēc bērniņa dzimšanas, ir slinkums. Šķiet, ka tad, kad visu dienu skrien kā vāvere ritenī, vingrošanai, skriešanai un tādiem niekiem vairs nav spēka. Bet, patiesībā, tievēt ir daudz vienkāršāk, nekā šķiet. Atsakoties no fiziskās slodzes un pārmēru daudz ēdot, 90% gadījumu arbojas slinkums un rakstura vājums, kas arī neļauj notievēt Sports un veselīgs uzturs var palīdzēt tikt galā ar liekajiem kilogramiem pat īsākā laikā. Labs variants, kad bērniņš vēl dzīvojas pa ratiem ir došanās pastaigās, ko apvienojam ar normālu ēšanas režīmu, nevis steidzīgu uztura uzņemšanu ar nekontrolētu apjomu.  Protams, var kopā ar draudzenēm - māmiņām doties arī uz fitnesa klubiem, dažādām procedūrām, jo arī tāda kopā būšana ar vienu mērķi, pavisam noteikti, iedvesmo un ļauj notievēt.

Māmiņu Klubs