18.janvārī sāksies ONLINE dzemdību sagatavošanas kursu cikls

10. Jan 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudzviet Covid-19 pandēmijas laikā bija liegtas ģimenes dzemdības, kas nozīmē, ka daudzas māmiņas bērniņa nākšanu pasaulē piedzīvoja bez cerētā atbalsta. Šādu situāciju izdzīvoja arī Simona un Andris, kuri šajā laikā sagaidīja pasaulē ierodamies savu pirmdzimto meitiņu Beāti. 

Mazā Beāte pasaulē nāca 28.aprīlī. Jaunā māmiņa Simona atceras, ka laikā, kad Latvijā tika izsludināta ārkārtējā situācija, tapa zināms, ka Andris nevarēs piedalīties dzemdībās. “Par to nebiju īpaši iepriecināta, bet sapratu, ka manos spēkos nav nekā, ko varētu mainīt,” ar savām tā brīža izjūtām dalās Simona. 

Liels izaicinājums bijusi pirmā nakts pēc dzemdībām, kad Simona bijusi divatā ar Beāti, skumstot pēc Andra palīdzīgās rokas, tāpēc daudz sazvanījušies ar videozvanu palīdzību, sūtījuši īsziņas, fotogrāfijas. Andris atzīst, ka viņam visgrūtākā bijusi neziņa, jo Simona aizvesta uz slimnīcu, tur atstāta un atlicis vien gaidīt ziņu.

To, cik svarīgs dzemdībās sievietei ir tuva cilvēka atbalsts, uzsver Māmiņu Kluba vecāku skolas vecmāte Inese Kampusa, norādot, ka viens ir medicīniskā puse, bet otrs ir, lai cilvēkbērns būtu apčubināts. Ja šāds atbalsts nav pieejams klātienē, vecmāte iesaka izmantot telefonu, telefoniski sniedzot atbalstošus vārdus, piesakot un atgādinot, ka ir ļoti svarīgi ieklausīties medicīniskā personāla ieteikumos. “Mamma nekad nebūs viena, tāpēc ir jāieklausās vienam otrā. Ja blakus nav tēva, komanda ir vecmāte, ginekologs, māmiņa un pats bērns, kas nozīmē, ka tad jau tā ir četru cilvēku komanda, kas rūpējas par jūsu bērnu,” atgādina I. Kampusa.

Simona saka, ka, pateicoties personālam, slimnīcā jutusies ļoti aprūpēta, jo blakus ik dienu atradies profesionāls personāls un īpašu atbalstu sniegusi vecmāte, kura atbalstījusi gan morāli, gan fiziski. “Kad uzzināju, to, ka dzemdībās nebūsim divatā un man vajadzēs tikt galā vienai, ņēmu līdzi materiālus, kas man bija iedoti Jauno vecāku kursos, lai es neko neaizmirstu,” saka jaunā māmiņa Simona.

Māmiņu Klubs piedāvā Dzemdību sagatavošanas kursu programmu tiešsaistē, kas sastāv no četrām vērtīgām lekcijām, kurās ar saviem ieteikumiem un padomiem par dzemdībām, bērna aprūpi dalās labākie speciālisti, kas ļauj divu nedēļu laikā topošajiem vecākiem sagatavoties mazuļa ienākšanai pasaulē.

Šo nodarbību laikā tiek nodrošināta iespēja uzdot arī savus jautājumus un saņemt atbildes, tāpat arī ir iespēja lekcijas noskatīties atkārtoti.

Lekciju ciklā ietvertas 4 nodarbības:

  • “Grūtniecības norise, pēdējais trimestris, uzturs, veselība”;
  • “Gatavošanās dzemdībām, dzemdības soli pa solim”;
  • “Jaundzimušā aprūpe pirmajās dienās pēc dzemdībām”;
  • “Krūts ēdināšanas ABC ”.

Piesakies Māmiņu Kluba dzemdību kursiem Online

Pirmā nodarbība – jau 18.janvārī

PIESAKIES ŠEIT