Grūtnieču dienā vienuviet iepazīsti populārākās dzemdību nodaļas!

Grūtnieču dienā vienuviet iepazīsti populārākās dzemdību nodaļas!

30. May 2017, 08:48 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Tuvojoties grūtniecības termiņa beigām,galvenais jautājums, kas nodarbina topošās māmiņas prātu, ir - KUR dzemdēt! Ja ir pozitīva pieredze ar iepriekšējo bērniņu, iespējams, šis lēmums atnāk daudz, daudz vieglāk, bet reizēm pieņemt šo lēmumu ir patiesi grūti. 30.maija Grūtnieču dienā pulcēsim trīs dzemdību nodaļu pārstāvjus, lai viņi pastāstītu atšķirīgo un uzsvērtu savas dzemdību nodaļas iespējas. Tāpat pie mums viesosies ārste, kura dalīsies ieteikumos- KO īsti iegādāties un labāk atstāt veikalu plauktos, domājot par mazuļa pūriņu!

Grūtnieču dienas programma

12.15- 13.15 Mazuļa pūriņa sarūpēšana

Kad laiks sarūpēt mazuļa pūriņu- drēbītes, gultiņu, autiņbiksītes, higiēnas piederumus un citas lietas, rodas jautājums- kā izvēlēties un nepārtērēties? Protams, topošajiem vecākiem savam gaidāmajam mazulītim gribas visu to labāko, bet veikalu piedāvājumā var apjukt- dažādi materiāli, dažādi izmēri, dažādas cenas. Grūtnieču dienā ārste Irēna Putniņa dalīsies ieteikumos, kas jāņem vērā, sarūpējot mazuļa pūriņu- ko pirkt, kāpēc pirkt un ko labāk atstāt veikalu plauktos. Noteikti sagatavo arī savus jautājumus!

13.30 - 14.30 Siguldas slimnīcas dzemdību nodaļa

Šī saulainā un jaukā slimnīca nepilnus 50 kilometrus no Rīgas pēdējos gados ir iecienīta vieta dzemdībām ne tikai sievietēm no Siguldas, bet arī Rīgas un citām tuvējām pilsētām. Ūdensdzemdības, dzemdību palīglīdzekļu izmantošana, individuāla attieksme- šīs ir tikai dažas lietas,kas piesaista topošās māmiņas. Par Siguldas dzemdību nodaļas iespējām, kā arī uz jautājumiem par cilmes šūnām atbildēm vecmāte Inese Kampusa.

14.45- 15.45 Jūrmalas slimnīcas dzemdību nodaļa

Jūrmalas slimnīca ir atzīta par vienu no mazulim draudzīgākajām slimnīcām, jo jau no pirmajām dzīves minūtēm tiek veicināta mazuļa barošana ar krūts pienu, ir iejūtīga attieksme pret dzemdētāju un ir radīti maksimāli dabiska un mierīga dzemdību norises vieta,lai dzemdības sieviete atcerētos kā patīkamu notikumu. Par iespējam laist mazulīti pasaulē Jūrmalā un par mājdzemdībām stacionārā Grūtnieču dienā pastāstīs ginekoloģe Jolanta Bārbale Mālniece.

16.00 - 17.00 Rīgas Dzemdību nams

Lielākā dzemdību iestāde Latvijā ar profesionālu personālu. Rīgas dzemdību nama dzemdību centra galvenais uzdevums ir radīt katrai dzemdētājai augsti tehnoloģisku privāto telpu dzemdību brīdim, lai dzemdības noritētu drošos apstākļos, izvēlēta tuvinieka klātbūtnē un mājīgā vidē. Kas mainījies Rīgas dzemdību namā, kādas pēcdzemdību istabiņas ir pieejamas, kas drīkst piedalīties dzemdībās, pastāstīs vecmāte Baiba Zelka.

Kad notiks?

30. maijā plkst. 12.15-17.00

Kur notiks?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-2, 1. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 25

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>>

Paldies 😀

Sveiki! Šādas Grūtnieču dienas ir katru mēnesi. Tiesa, tēmas katru mēnesi mainās.

AndaFre AndaFre 20. May 2017, 11:08

Sveiki 😀
Radās viens jautājums, vai 30. Maijs būs vienīgais šāda veida pasākums vai arī tuvākajā laikā plānots vēl kāds šāda veida pasākums? Pašlaik varbūt vienkārši nav vēl tik aktuāli bet interese ir un apmeklēt gribas, pašlaik esmu 25. Grūtniecības nedēļā 😀