Zini, kā glābties no saslimšanas!

Zini, kā glābties no saslimšanas!

24. Oct 2014, 05:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šajā – rudens sezonā, kā ierasts apkārt klejo dažādi vīrusi un saslimt ir tik viegli. Arī topošā māmiņa nav pasargāta no saaukstēšanās vai, piemēram, gripas, tādēļ uzzini, kādu profilaksi ievērot un kā par sevi parūpēties brīdī, kad jūti – ir piemeklējusi slimība!

Konsultē Rīgas Dzemdību nama galvenā ginekoloģe Dace Rezeberga.

Profilakse

Lai izvairītos no slimības riska, pirmkārt, speciāliste iesaka regulāri mazgāt rokas un izvairīties no tuva kontakta ar apkārtējiem. Šādi pastāv vislielākā iespēja inficēties!

Tāpat būtu ieteicams izvairīties no ilgstošas uzturēšanās sabiedrībā, kā arī pēc iespējas netikties ar cilvēkiem, kuri ar kādu no sezonas infekcijas slimībām jau ir saslimuši.

Tā kā šobrīd ir rudens, kurš sniedz daudz dažādu, veselīgu dabas velšu: gan dārzeņu un augļu, gan zaļumu, tos pēc iespējas vairāk, noteikti jācenšas lietot uzturā. „No veselības un profilakses viedokļa produktiem, kurus lieto, vajadzētu saturēt pēc iespējas vairāk C vitamīna,” pārliecināta Dace Rezeberga.  

Kā ārstēties?

Gadījumā, ja profilakse nav līdzējusi un jau mani kādas saaukstēšanās pazīmes, papildus veselīgam, ar C vitamīnu bagātam uzturam, vari lietot arī C vitamīnu kapsulās vai tabletēs.

Tomēr vislabākās, cīņā ar sezonas slimībām, ir tautas medicīnas metodes!

Ēd dzērvenes un dzer upeņu tēju. Pavisam nedaudz, bet arī grūtniecības laikā drīksti ēst arī medu. Protams, neaizmirsti par sīpoliem un ķiplokiem, kas palīdzēs ātrāk atvairīt nejaukās rudens slimības!

Māmiņu Klubs

Kādas ir tavas metodes, lai pasargātu sevi no šīs sezonas slimībām?

Eksperts

Dace Rezeberga

Rīgas Dzemdību nama galvenais ārsts
Dace Rezeberga Vecāku skolā