Vitamīni bērniņa barošanas laikā

Vitamīni bērniņa barošanas laikā

27. Aug 2011, 13:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

 Stāsta Līga Jacēviča, Estētiskās dermatoloģijas klīnikas dermatoloģe.

 

Ja ievēro, ka bērniņa barošanas laikā pastiprināti sāk izkrist mati, jūties sagurusi vai strauji krītas tava imunitāte, uzreiz pie jaunas vitamīnu kūres ķerties viss nevajadzētu.

 

Turpini lietot tos pašus vitamīnus, kurus lietoji grūtniecības laikā. Tie tavam bērniņam ir pazīstami un arī, ja viņš tos uzņems caur tavu pienu, alerģija no tiem neveidosies.

 

Vitamīnus ādas skaistumam, matu un nagu stiprumam un imunitātei vari sākt lietot uzreiz pēc bērniņa barošanas perioda. Ja esi to sieviešu vidū, kuras pēc dzemdībām ievēro, ka aumaļām sāk izkrist mati un tādēļ paniski vēlies uzsākt jaunu vitamīnu kūri, vari nomierināties.

 

Pirmkārt, mati pastiprināti izkrīt pilnīgi visām sievietēm šajā periodā. Un otrkārt, brīdī, kad tavs dabiskais hormonu līmenis atjaunosies, arī matu biezums atjaunosies. Tas ir tādēļ, ka grūtniecības laikā, kamēr gaidīji bērniņu, mati praktiski vispār nemainījās. Tie turējās gluži nekustīgi. Bet pēc dzemdībām, kad organismā strauji izmainās hormonālais līmenis, arī matu uzvedība mainās. Šis process ir pārejošs. Un par to tiešām nevajag satraukties.

 

Arī tev pēc dzemdībām pastiprināti krita mati? Kādus vitamīnus tu lieto/lietoji pēcdzemdību periodā?

 

Kintija Bulava,www.sieviesuklubs.lv