Vai tas ir normāli, ka grūtniecības laikā no krūtīm izdalās šķidrums?

Vai tas ir normāli, ka grūtniecības laikā no krūtīm izdalās šķidrums?

03. Jan 2012, 20:57 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Uz grūtniecības beigām topošās māmiņas var sagaidīt, ka no krūtīm izdalīsies pirmpiens. Vai tam tā ir jābūt? Atbild ginekoloģe Margarita Puķīte.

 

Jautājums:

Esmu stāvoklī un sāku just, ka manas krūtis ir gatavas mazuļa barošanai. Vai tas ir normāli, ja no tām nedaudz izdalās šķidrums?

 

Atbild ginekoloģe Margarite Puķīte:


Daudzas māmiņas ievēro, ka viņām noplūst pirmpiens grūtniecības laikā un visbiežāk tas notiek grūtniecības trešajā trimestrī. Tomēr ir tikpat normāli, ja šādas pazīmes pēdējā grūtniecības trimestrī netiek novērotas.

Ja šķidruma noplūde no krūtīm topošajai māmiņai traucē, var izmantot krūšturu ieliktnīšus, ko var iegādāties aptiekās un bērnu preču veikalos.

Pirmpiens ir biezs, dzeltenīgs šķidrums, kas satur antivielas, lai pasargātu jaundzimušo no infekcijām. Ja topošā māmiņa izvēlas  krūts barošanu, tad pirmpiens būs aptuveni pirmajās 2-4 dienās, līdz krūtīs parādīsies īstais piens. Pirmpienam ir vairāk proteīna, bet mazāk ogļhidrātu un tauku kā krūts pienam. Pirmpiens mazulim ir viegli sagremojams un tas sniedz mazulim nepieciešamās barības vielas pirmajās dzīves dienās.

Vai arī Tev grūtniecības laikā izdalījās pirmpiens?

 

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

 

 

 Reģistrējies topošo māmiņu klubam!