Vai mazā grūtniecības laikā var noteikt augļa attīstību?

Vai mazā grūtniecības laikā var noteikt augļa attīstību?

24. Apr 2012, 21:18 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēc kā var izvērtēt, vai grūtniecība attīstās sekmīgi? Atbild medicīnas sabiedrības "ARS" ginekoloģe Ieva Baidekalna.

 

Jautājums:

Man ir jautājums par savu tikko sākušos grūtniecību.

 

Pēdējās MR bija 05.04., ļoti labi zinu, ka apaugļošanās dienas bija 17.04, 19.04. Savukārt 25.04 sākās grūtniecības pazīmes… 07.05 nodevu HCG – 1240, un progesteronu 70. 10.05 biju uz USG tur it kā augļa oliņa atbilst tikai 2. ned., bet dzemdes stūrī ir kaut kas saskatāms, kas tieši- grūti pateikt bija dakterei. Taču nododot atkārtoti HCG tas uzauga līdz 5634.

Es uztraucos, jo pagājušā gada septembrī man bija spontānais aborts, tagad atkal ir uzstādīta Dg. Dzemdes stūra grūtniecība. Ja tas ir tā, tad laikam auglis nevarēs attīstīties??? Vai arī vēl ir par mazu termiņš, lai noteiktu augļa attīstību? Vēl jautājums, kāpēc HCG dubultojas, ja ir dzemdes stūra grūtniecība?

 

Jau iepriekš saku Jums paldies par sapratni un atbildi.

 

 

Atbilde: 

Priecājos, ka ir iestājusies grūtniecība! Gribu Jūs mierināt, ka ar HCG līmeni 2000, kāds tas varēja būt 10.maijā, kad Jums tika veikta pirmreizējā USG, ir grūti precīzi izvērtēt augļa olas attīstību, jo grūtniecības laiks vēl ir pavisam mazs. Noteikti rekomendētu veikt USG dinamikā ar 10 dienu intervālu, kā arī sekot HCG hormona pieaugumam dinamikā, jo faktiski šie ir divi galvenie un arī vienīgie kritēriji, pēc kā varam izvērtēt grūtniecības attīstības prognozi.

Lai veicas un smaidīgu grūtniecību!  

 

Vizīti pie dr. Ievas Baidekalnas varat pieteikt pa tālruni 67201007

Uzdod savu jautājumu ginekologam, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!