Problēmas ieņemt bērniņu

Problēmas ieņemt bērniņu

13. Feb 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā jārīkojas, ja sievietei ar regulārām menstruācijām ir problēmas palikt stāvoklī?Atbild medicīnas sabiedrības „ARS” ginekoloģe Kristīne Strazdiņa.

Jautājums: 

Man ir sasāpējusi problēma, ar ko cīnos jau vairākus gadus. Ar vīru mēģinām ieņemt bērniņu jau vairākus gadus, bet rezultāta kā nav, tā nav. Man ir veikta cistas operācija, kuras laikā pārbaudīja olvadus un tie ir ideālā kārtībā. Ir veikta arī čūlas piededzināšana. Mēnešreizes ir stabilas, tās sākas ik pēc 26 dienām. Iepriekšējās attiecībās arī mēģināju palikt stāvoklī, bet neizdevās. Varbūt ir jāveic hormonu analīzes, lai pārliecinātos, ka viss kārtībā? Vai varat ieteikt kādu ārstu, pie kā konsultēties, lai es zinātu, kas man kaiš?

Atbild medicīnas sabiedrības „ARS” ginekoloģe Kristīne Strazdiņa:

Ja ir šāda problēma ģimenē, jāizmeklējas ir abiem partneriem. Ieteiktu Jums doties pie ginekologa, lai detalizēti pārrunātu visas problēmas, kas bijušas, un jau veiktos izmeklējumus, kā arī turpinātu izmeklēšanu un ārstēšanos. Latvijā darbojas vairākas klīnikas, kas nodarbojas tieši ar neauglības izmeklēšanu un ārstēšanu, piemēram, „Klīnika EGV”, „AVA Clinic” u.c.

Uzdod savu jautājumu par gatavošanos grūtniecībai, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!