Neveic USG grūtniecības laikā, ja tas patiešām nav nepieciešams!

Neveic USG grūtniecības laikā, ja tas patiešām nav nepieciešams!

13. May 2011, 14:17 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Lielai daļai topošo māmiņu patīk doties uz USG. Un tas jau ir saprotams- satikšanās ar mazuli ir lieliski! Bet vai tas tiešām ir vajadzīgs katru reizi?Vai USG nekaitē mazulim? Uz šo jautājumu lūdzām atbildēt dzemdību sagatavošanas kursu vadītāju Māmiņu Klubā vecmāti Viktoriju Liepiņu.

20

Grūtniecības laikā plānoto USG veic 3 reizes: līdz 12.grūtniecības nedēļai, periodā no 16. līdz 18.nedēļai un laikā no 30. līdz 36.nedēļai.

 

Ja grūtniecība norit bez sarežģījumiem, tad ar šīm trim USG ir pilnīgi pietiekami, lai kontrolētu situāciju un saprastu, kas notiek ar mazuli puncī.

 

 

Paskaidrošu, kāpēc tā. Pirmo grūtniecības USG veic, lai noskaidrotu grūtniecības termiņu, otro USG, lai uzzinātu, vai nav kādas patoloģijas,bet 3.USG veic, lai apskatītu, kā ir iekārtojies mazulis, lai uzzinātu aptuvenos izmērus, kāda ir placenta utt.

 

Daudzi jo daudzi uz USG dodas atkal un atkal tikai tāpēc, lai uzzinātu mazuļa dzimumu, lai uzņemtu fotogrāfijas, tātad- tīri aiz ziņkārības. Tas noteikti nav jādara! Visa šī ziņkārība ir sava veida iejaukšanās.

 

Tajā pašā laikā pašreiz nav datu par to, cik tad īsti USG būtu ieteicams veikt un kad tas jau nodara ļaunumu.

 

Bet ja USG nozīmē ārsts, vienalga 5 vai 10 reizes, tātad viņam ir pamatots iemesls to darīt un tad šim jautājumam var pieiet pavisam ar citu pieeju. Ārsti USG šādā gadījumā veic, jo uztraucas par topošās māmiņas un gaidāmā mazuļa veselību.

 

Bet vēlreiz atkārtošu- ja grūtniecība norit labi, tad nedodieties, lūdzu, uz USG! Pagaidiet nedaudz un pavisam drīz mazulis jau būs kopā ar jums!

 

 

Uz Dzemdību sagatavošanas kursiem pēc zināšanām un zīmodziņa mātes pasē!

 

1

26. Jul 2010, 10:02

Es grūtniecības laikā biju tikai 2 reizes,vairak nebija vajadzības.