Neliels stress grūtniecības laikā var būt noderīgs

Neliels stress grūtniecības laikā var būt noderīgs

28. Jun 2010, 14:41 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsdienu straujajā un drudžainā dzīvē grūti izvairīties no stresa un nemiera. Ir atklāts labs iemesls, kāpēc grūtniecēm nevajadzētu uztraukties, ka satraukums varētu kaitēt gaidāmajam mazulim.
 

Saskaņā ar Reuters Health pētījumu, neliels stress un uztraukums grūtniecības laikā var būt labvēlīgs, jo ķīmiskās vielas, kas tiek radītas stresa laikā, veicina orgānu augšanu un attīstību.
Pētījumā tika pētītas 137 sievietes, kurām noritēja veselīga grūtniecība. Rezultātā pētnieki atklāja, ka tām sievietēm, kurām bija vidējs stresa līmenis starp 24. un 32. grūtniecības nedēļu, bērni 2 gadu vecumā ir garīgi un fiziski attīstītāki par saviem vienaudžiem.

 

Jāpiebilst, ka pētījumā netika iekļautas sievietes, kurām ir depresija vai jebkādas citas garīgas problēmas. Tāpēc neliela stresa deva nevar nodarīt ļaunumu Tavam mazulim!

 

Avots: BBC News

 

Vai Tev grūtniecības laikā bija uztraukums par kaut ko? Vai sava bērna attīstību pašreiz vari saistīt ar stresu grūtniecības laikā?

29. Oct 2009, 16:10

Man arī ir bijuši stresiņi, jo ilgi strādāju ar mazo puncī, gandrīz līdz pēdējam mēnesītim...
darbā bij tieši daudz pasūtījumi, citreiz pa nakti bij jāgatavo kāzu galdu noformējums u.t.t. un pasākumu programma, bet bēbis tagad aktīvs un mierīgs, viss o.k. !!!
😀😀😀

29. Oct 2009, 14:08

man jau liekas,ka katrai sievietei grūtniecībā ir bijis stresiņš,vienai mazāks otrai lielāks.....😀