Neizdodas ieņemt otru bērniņu

Neizdodas ieņemt otru bērniņu

27. Apr 2011, 10:44 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņai jau ir viens bērniņš,bet tik ļoti gribas vēl vienu mazuli! Kāpēc neizdodas ieņemt bērniņu? Konsultē  „ARS” ginekoloģe Eva Barkāne.

Jautājums:


Vēlamies otro bērnu, bet neizdodas bērniņu ieņemt. Mums jau ir dēliņš, kuram ir 4 gadiņi, kurš nāca pasaulē ar ķeizargriezienu. Bija iestājusies otrā grūtniecība pagājušā gada novembrī, bet kādā otrajā trešajā mēnesī bija spontānais aborts. Ar vīru arvien mēģinām ieņemt otru bērniņu, tiesa ne gluži pilnīgi katru dienu to darām, bet pilnīgi vienmēr bez izsargāšanās. Vai man būtu vēlams dzert kādus grūtniecību veicinošus vitamīnus vai kādas citas zāles? Kas man būtu jādara, lai grūtniecība iestātos pēc iespējas ātrāk? Vēlētos zināt visu, kas būtu nepieciešams darīt. Vai pie vainas varētu būt liekais svars, kurš krietni pieauga pēc pirmā bērna? Kā arī mani uztrauc, ka pēc dzimumakta liels daudzums spermas iztek ārā, varbūt tas ir iemesls tam, ka netieku pie bērniņa?


Konsultē  „ARS” ginekoloģe Eva Barkāne.


Par neauglību jeb nespēju apaugļoties runājam tad, ja, dzīvojot regulāru dzimumdzīvi (vismaz 2 reizes nedēļā), grūniecība neiestājas 12 mēnešu laikā.

 

Cik saprotu, tad Jums grūtniecība ir veiksmīgi iestājusies pagājušā gada novembrī (gads nav pagājis), tāpēc par neauglību kā tādu runāt nevaram.

 

Bet ir otra, manuprāt, daudz būtiskāka problēma – iepriekšējā grūtniecība beigusies ar spontānu abortu. Tāpēc mana rekomendācija ir apmeklēt ginekologu endokrinologu, veikt hormonālos izmeklējumus, noteikt liekā svara iespējamos iemeslus un tikai tad sākt plānot nākamo grūtniecību.

 

Uzdod savu jautājumu par māmiņu un bērniņu veselību, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

07. Jul 2010, 16:31

Tad šo jautājumu vajadzēja ielikt sadaļā "diskusijas", no tā autore gūtu vairāk. Domāju, ka ārsta ētika neļauj speciālistam pateikt- padzeriet vitamīniņus, pamainiet pozu un viss būs labi!😀

07. Jul 2010, 15:53

Stāts ir par to, ka šāda tipa jautājumus rakstiskā veidā uzdot ir bezjēdzīgi- neko vairāk par to, ka ieteiks iet pie ārsta, speciālists nepateiks un tas ir loģiski.

07. Jul 2010, 14:55

Mīļā sieviete, pie ārsta jāiet- kā speciālists, neredzot nekādas analīzes var pateikt iemeslus? Vienmēr nobrīnos par šitiem jautājumiem... Tas ir no sērijas- man nav mēnešreizes, vai es esmu stāvoklī?😀 Bet lai Tev veicas!

nosiguldas nosiguldas 07. Jul 2010, 10:51

Galvenais ir vēlēšanās, tad gribasspēks un spēja no daudz kā atteikties. Prieks redzēt savu dakterīti smaidošu, jo tieši viņai ir jāpateicās, ka man ir Katrīne Keita. Kad ierados pie dakteres Barkānes viss bija pret mani, gan manas analīzes, gan vīra. Strādājām kopā, izpildīju visus norādījumus un pēc 3. mēnešiem paliku stāvoklī, tad grūtniecība ar iespēju pazaudēt mazuli, grūniecības diabētu un ļoti smagu pēdējo mēnesi pirms dzemdībām. Katru reizi ejot pie dakteres viņa smaidīja un viņas miers man palīdzēja saņemties un sakostiem zobiem iet tālāk. Tā kā viss ir iespējams, nepieciešams ir tikai izvērtēt dzīves prioritātes. No sirds novēlu lai veicas.