Mazuļa iepazīšana sākas jau grūtniecības laikā!

Mazuļa iepazīšana sākas jau grūtniecības laikā!

23. Feb 2012, 16:48 Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv

Grūtniecības kalendārs. 20.nedēļa

 

Šajā reizē es gribētu parunāt par komunicēšanu ar bēbīti puncī grūtniecības laikā! Varu teikt pavisam droši- šajā grūtniecībā sarunas ar bēbīti notiek daudz vairāk! Komunicēšana notiek ne tikai starp mani un bēbīti, gaidot kārtējo dunku un pacēlumu vēderā, (jā, jau tagad var redzēt, kā izspiežas rokas vai kājas) bet arī starp meitu un bēbīti. Jā, jāatzīst, ka līdz ko vīrs uzliek roku uz vēdera, tā kustības pierimstas, lai kā mēs mēģinātu bēbīti apmānīt, bet nekas neizdodas un vīrs vēl nav "noķēris" īsto brīdi un vēl nav izjutis kustības, tikai redzējis USG, kā mazais kūņojas.

 

Bet ar meitu ir pavisam citādi! Viņa punčiemītnieka simpātijas iekaroja pagājušajās brīvdienās, kad skaļi jo skaļi dziedāja līdzi dziedāšanas šova "Mazo dziesmas Latvijai" dalībniekiem! Tad mazais punci gāza riņķī un es dabūju pamatīgi trūkties un smejoties teicu abiem, lai izbeidz! Un pēc šīs reizes, kā meita pieliek roku puncim, bēbītis pēc kāda brīža iesper un arī meitiņa var sajust kustības un sevišķi intensīvas tās kļūst, kad viņa ar bēbi puncī parunājas. Lūk, jau tagad domā, kādas blēņas strādāt! Tagad domāju, varbūt arī vīram likt skaļi jo skaļi dziedāt, lai iekarotu punčiemītnieka simpātijas :D?! Bet tas jau laikam nāk ar laiku vai arī tas jau tagad ir respekts pret vīru :)

 

Bet kā ir ar mani pašu? Ja, gaidot Danielu,jutos neērti- ko tad es stāstīšu bēbītim,;ko tad runāšu, tad  jautagad šī saikne ir izveidojusies ļoti cieša un ikviena kustība sniedz pārliecību, ka mazajam tur ir labi un viņam patīk komunicēt ar apkārtējo pasauli un mani! Mazais Dunkātājs izbauda ikvakara dziedāšanu, ko nu es veltu ne tikai Danielai, bet arī viņam. Tāpat mums jau ir izveidojušies daži rituāli, ko veicam katru vakaru!

 

Jau tagad es zinu, kad mazajam ir aktivitātes periodi- īpaši to izbaudu pēc ēšanas vai arī vakaros, kad esmu atgūlusies atpūsties; jau tagad zinu, kas mazajam nepatīk (kuram gan no mums patīk uztraukumi un stresi, vai ne?). Tieši tāpēc es mazo punčiemītnieku respektēju un daru tā, lai justos harmoniski un saskaņā ar sevi!

 

Rīt jau pilnas 20 nedēļas.Laiks skrien patiesi ātri- jau puse ceļa noieta, bet priekšā saulaina un atpūtas pilna vasara!

 

Novēlu jums Lieldienās kārtīgi izšūpoties, saēsties olas, atpūsties un domāt gaišas jo gaišas domas!

 

Kā Tu komunicēji ar mazuli puncī?

Kristīne

 

 

 Reģistrējies topošo māmiņu klubam!

21. Apr 2011, 15:32

Man ar to sarunāšanos sanāca tā, ka pirmo reizi, kad meitiņai pateicu, mīlulīt, kad tad es tevi beidzot ieraudzīšu - vakarā sākās dzemdības 😀 pirms tam mēs runājāmies, bet ne tik konkrēti -apmērām kā tev šodien iet, vai tu čuči utml. pēdējā mēnesī īpaši bieži, jo laikam biju sagurusi no gaidīšanas 😃

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 21. Apr 2011, 14:03

Tas forši 😀

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 21. Apr 2011, 13:59

Tas gan ir feini 😀 Vārdiņš meitiņai jau izdomāts 😀?