Kintijas intīmaptieciņas noslēpumi

Kintijas intīmaptieciņas noslēpumi

02. Sep 2011, 18:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vakar ar draudzeni malkojot šampanieti un ēdot šokolādi (lielo un ar riekstiem!), aizpļāpājāmies līdz pavisam intīmai tēmai – kā pareizāk kopt savu intīmo zonu un pasargāt sevi no infekciju slimībām?


Sanāk – arī man ir savs stāsts jaunajā SK rubrikā Tava intīmā aptieciņa.

 

Atļaušos izstāstīt savas draudzenes intīmo pieredzi. Viņa tieši šobrīd cīnās ir aizdomīgām pumpām bikini zonā. Ar draugu viņai ir uzticamas attiecības un iespējamība, ka viņš ir bijis krāpnieks un slimību atnesis, ir praktiski neiespējama. Manai draudzenei aizdomas, ka pumpas ieguvusi publiskajās tualetēs, jo reizēm mēdz apsēsties uz poda malas, nepaklājot to nedz ar speciālo plēvīti, nedz tualetes papīru. Viņa naivi izticējusies apkopējām, kuru pienākums rūpēties par sanitāro tīrību.

 

Protams, viņas problēma ir īslaicīga, jo jau šodien mana draudzene pošas pie ginekoloģes, lai rastu labāko ārstēšanas metodi.

 

Bet šī intīmā saruna manī uzjundīja pārdomas par savu intīmo veselību. Kā es ikdienā par to rūpējos? Kādi intīmprodukti atrodas manā vannas istabas skapītī?

 

Mana pārliecība – ir jābūt kvalitatīvām intīmās kopšanas ziepītēm. Tiesa, pirkuma iegādes brīdī varbūt nāksies samaksāt dārgāk, toties tās ir drošākās rūpes par sevi. Turklāt nezinu, kā citām, man šīs intīmās ziepītes kalpo vismaz pus gadu.

 

Tāpat manā skapītī glabājas ziede pret piena sēni. Tā palikusi neizlietota pēc aktīvās cīņas ar šo slimību, bet to izmantoju profilakses dēļ, kad, piemēram, atnāku no peldes baseinā vai publisku dušu lietošanas sporta klubā. Apzinos, ka tie ir lieki riski piena sēnei, tādēļ gribas sevi vairāk no tās pasargāt. Bet makā jau kuro gadu turu zīmīti, uz kuras man ginekoloģe pierakstījusi labākās pretsēņu zāles. Tās nopērkamas bez ārsta receptes. Katru reizi, kad jūtu aizdomīgās piena sēnes pazīmes, nopērku svecītes un profilaksei izlietoju komplektiņu. Negribas ielaist slimību. Jāatzīst gan, pēc piena sēnes aizdomām uzsāku arī imunitātes stiprināšanas kūri. Esmu dzirdējusi, ka sievietes, kuras lieto hormonālo kontracepciju, ir pakļautas biežākam piena sēnes riskam. Tas tāpēc, ka viņām esot vieglāk pazemināt imunitāti.

 

Un trešais produkts, kas man ir svarīgs – krēms, kas aizkavē apmatojuma augšanas ātrumu un ieaugšanas iespējas. Esmu regulāra bikini vaksācijas cienītāja, tādēļ man gribas šo jutīgo ādas zonu palutināt īpaši arī pēc matiņu raušanas procedūrām.

 

Bet sakiet, kā ir ar jums? Kādi produkti intīmajai kopšanai atrodas jūsu aptieciņās? Kam jūs īpaši pievēršat uzmanību, rūpējoties par tik delikāto veselību?

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv