Kas jāņem vērā, dzemdējot ar ķeizargrieziena palīdzību?

Kas jāņem vērā, dzemdējot ar ķeizargrieziena palīdzību?

12. Mar 2010, 14:33 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vecmāte Inese Kampuse atbild uz māmiņu jautājumiem par ķeizargrieziena operāciju.

 

Par to, kāda ir ķeizargrieziena operācija

 

Vai varētu man pastāstīt par ķeizargriezienu? Ar ko man ir jārēķinās pirms un pēc operācijas? Kā tas viss notiek?

 

Atbild vecmāte Inese Kampuse:

 

Ķeizargrieziens ir operācija, ar kuras palīdzību dzimst bērniņi, ja viņi nevar piedzimt pa dabīgiem dzemdību ceļiem. Parasti pirms gaidāmās operācijas pacientiem ir konsultācijas ar anesteziologiem, kuri izstāsta visas nianses, kas saistītas ar Jūsu grūtniecību un operācijas gaitu, pārrunas ar operējošo ginekologu. Katrā dzemdību vietā ir sava kārtība un noteikumi, par kuriem būtu vēlams noskaidrot jau iepriekš.

 

Par placentu

 

Vai Jūs man varētu pastāstīt, kā notiek ķeizargrieziens? Man šī ir otrā grūtniecība, starpība 14 gadi. Savu pirmo mazuli dzemdēju pati un bez sarežģījumiem, dzemdības bjia ļoti vieglas. Man patreiz ir 23 grūtniecības nedēļa, un ārsti teica, ka placenta ir ļoti zemu, bet augot puncim tā var izstiepties. Lūdzu pastāstiet, ko tas nozīmē ? Vai man ir iespēja dzemdēt pašai?

 

Atbild vecmāte Inese Kampuse:

 

Dzemde aug līdz 36.grūtniecības  nedēļai.  Dzemdei augot, placenta var pavirzīties uz augšu. Nevaru pateikt, ka 23 grūtniecības nedēļās operācija ir vienīgais risinājums. Ja placenta būs tādā augstumā, kas netraucēs dzemdībām, Jums vajadzētu dzemdēt pašai. Par to informēs arī USG dati. Ja būs nepieciešama operācija, par to Jums ziņos aprūpes veicēji: vecmāte, ginekologs!

 

Par iespēju drīz dzemdēt pašai pēc ķeizargrieziena

 

Man ar pirmo bērniņu bija “ķeizars”.  Abi ar vīru izdomājām, ka vēlamies vēl vienu bērniņu, paliku stāvoklī pavisam drīz. Dzemdībām jābūt apmēram tad, kad pirmajam dēliņam būs gadiņš un pieci mēneši, negribu vēl vienu ķeizargriezienu. Vai drīkstu dzemdēt pati?

 

Atbild vecmāte Inese Kampuse:

 

Ir jānoskaidro, kādēļ pirmo reizi ir bijis ķeizargrieziens. Varētu mēģināt dzemdēt, ja pirmais bērns gulējis tūpļa guļā, liels bēbis , bēbja iegurņa nesaderība utt.. Lai lemtu jautājumu par dzemdībām-jākonsultējas ar savu ārstu vai vecmāti. Dzemdības pēc ķeizargrieziena var būt veiksmīgas , ja tās sākas pašas no sevis-BEZ STIMULĀCIJAS!!!  Viss atkarīgs no savstarpējā kontakta ar medicīnas personālu!

 

 

Trešās dzemdības dabiskā ceļā?

 

 

Vai iespējams pēc divām ķeizargrieziena operācijām trešo bērniņu piedzemdēt dabiskās dzemdībās? Operācijas bijušas pirms 9 un 7 gadiem?

 

Atbild vecmāte Inese Kampuse:

 

Var dzemdēt, bet jāzina ,kāds iemesls iepriekšējam ķeizargriezienam! Būtu labi to visu izrunāt ar savu vecmāti vai ārstu!

 

PIESAKIES UZ DZEMDĪBU SAGATAVOŠANAS KURSIEM ŠEIT!

 

Uzdod sev interesējošos jautājumus Māmiņu Kluba ekspertiem, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!