Kāpēc vienai dzemdības ilgst 20, bet citai- 2 stundas?

Kāpēc vienai dzemdības ilgst 20, bet citai- 2 stundas?

12. May 2011, 13:50 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubs šodien Tev jautā- cik ilgas bija Tavas dzemdības? Jā, tas ir interesanti, ka vienai dzemdētājai dzemdības ilgst 20, bet citai 2 stundas. No kā tas ir atkarīgs? Atbild vecmāte Viktorija Liepiņa.

 

Atbild vecmāte Viktorija Liepiņa, kura vada dzemdību sagatavošanas kursus Māmiņu Klubā krievu valodā:

20

 

Tiek uzskatīts un parasti tā arī praksē ir, ka pirmās dzemdības ir ilgākas nekā nākamās. Tas ir pavisam vienkārša iemesla dēļ- dzemdes kaklam pirmās dzemdības ir kā unikāla pieredze, jo iepriekš nekas tāds nav pieredzēts, tāpēc ir vajadzīgs ilgāks laiks, lai dzemdes kakls atvērtos, jo pats dzemdību process ar to sākas. Klasiski tiek uzskatīts, ka ik stundu dzemdes kakls atveras par 1cm (pilns atvērums ir 10cm).

 

Otrās dzemdības notiek ātrāk, jo dzemdes kakla atvēršanās un dzemdes kakla saīsināšanās notiek reizē.

 

Bet gadās, ka arī pirmās dzemdības ir straujas. Kāpēc? Viss atkarīgs no dzemdes kakla muskuļu struktūras- ja tie ir saspringti, tad atvēršanās posms būs 5-6 stundas. Ja mīkstāka struktūra, tad iespējams dzemdes kakla saīsināšanās var notikt par 2 nedēļas pirms dzemdībām, kad topošā māmiņa sāk izjust treniņkontrakcijas.

 

Patiesībā atbilde, kāpēc tā notiek ir pavisam vienkārša- viss notiek tā, kā daba to ir paredzējusi. Neviens nevar to ietekmēt un regulēt.

 

Arī grūtniecības laikā nevajag sevi noskaņot tam, ka būs grūtas vai ilgas dzemdības. Vajag domāt, ka viss būs kārtībā! Noskaņošnaās- tā ir svarīga veiksmīgu dzemdību sastāvdaļa.

 

Veiksmi jums!

 

Uz Dzemdību sagatavošanas kursiem pēc zināšanām un zīmodziņa mātes pasē!

 

{smallpic:1}

27. Jul 2010, 00:37

Pirmās un pagaidām vienīgās dzemdības ilga 3h un 42 minūtes stumulētas , jo nebija sāpes dzemde vērās ļoti labi! Katra esam individuālā😉 Vienai sievietei dzemde neveras un sāpēs ir, bet man otrādi😃 Nu neteikšu, ka nesāpeja nemaz ,bet nu ne tā kā vajadzētu😃 Nebija neviena plīsuma!!!😀 Uz beigām pēdējo stundu bija sāpīgi labi, ka tikai 1h sāpēja , bet ja sāpētu 10h tā kā sāpēja pēdējo stundu. Tad nebūtu man vairs spēka☹

ultry ultry 22. Jul 2010, 17:53

Man no auglluudennu paardurssanas liidz mazaa naakssanai pasaulee pagaaja stunda. Bet kopumaa 9 stundas

22. Jul 2010, 15:23

Man arī bija atri,mazā divās stundās bija klāt!Tagad domāju,lai tikai otrās būtu tikpat vieglas,tad būtu labi!

22. Jul 2010, 10:00

julijam-nu cik esmu dzirdējusi un lasījusi tiešām katras dzemdības ir atšķīrīgas,bet izlasot ka avr atverties šuves man nedaudz bail palika😀bet nu nekas ,kā būs tā būs😉

22. Jul 2010, 09:50

Inese-paldies Tu mani sabiedēji...tas nozīme ka var otrajas dzemdības atverties vecās šuves☹