Kāpēc sievietēm aizcietējumi ir biežāk nekā vīriešiem?

Kāpēc sievietēm aizcietējumi ir biežāk nekā vīriešiem?

24. May 2012, 23:25 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Turpinām runāt par aizcietējumiem, to ārstēšanu un profilaksi. Šodien noskaidrosim, kāpēc sievietēm aizcietējumi ir biežāk sastopami nekā vīriešiem!

 

Kā atzīst eksperti, sievietes ne tikai biežāk sastopas ar aizcietējumiem, bet sievietēm biežāk ir kolorektālie traucējumi, kas arī saistīti ar aizcietējumiem. Ieskatīsimies, kādi ir biežākie iemesli,kāpēc sievietēm ir aizcietējumi biežāk, salīdzinot ar vīriešiem:

 

- Sievietes ir vairāk pakļautas stresam nekā vīrieši. Diemžēl garīgais stress ir kaitīgs un aizcietējumus veicinošs kā citi psiholoģiskie faktori.

- Nākamais iemesls saistīts ar higiēnu un sieviešu neērtības sajūtu, atrodoties sabiedriskās tualetēs vai tualetē ārpus mājām. Šis faktors nosaka, ka sieviete apzināti aiztur savu vēlmi doties uz tualeti, kas rezultātā noved pie aizcietējumiem.

- Liela daļa sieviešu dzīves gaitā izbauda grūtniecību,tomēr tas mēdz nākt arī ar "blakusparādībām", piemēram, hemoroīdiem. Hemoroīdi var novest pie nepilnīgas zarnu iztukšošanās, tādējādi radot hroniskus aizcietējumus.

- Sievietes jau dabas protm izmantot vēdera un iegurņa muskuļus, lai piedzemdētu mazuli. Diemžēl pat mērens sasprindzinājums var novest pie hroniska aizcietējuma.

- Tālāk, sievietes daudz biežāk mēģina ievērot tā saukto "veselīgu dzīvesveidu"  un ievērot dažādas diētas, kas nozīmē vairāk šķiedrvielu un mazāk tauku pārtikā.

 

Visi iepriekš minētie iemesli, faktori un ēdiena izvēles kritēriji rada apstākļus, kas rezultātā sievietēm rada daudz biežākas vēdera problēmas nekā vīriešiem līdzīgā vidē.

 

 

Microlax® mini klizma bērnu aizcietējumu likvidēšanai!


•  ātri

•  maigi

•  vienkārši

 

 

Microlax® atdala ūdeni, kas saistītā formā pietiekamā daudzumā  sastopams pat blīvos aizcietējumos. Rezultātā aizcietējuma masa kļūst mīksta un tiek normāli izvadīta ārā.

 

Iedarbojas 5 līdz 10 minūšu laikā.

 

IESPĒJAMĀS BLAKUSPARĀDĪBAS

Ilgstoša Microlax mikroklizmu lietošana var izraisīt taisnās zarnas iekaisumu. Atsevišķos gadījumos var rasties alerģiska reakcija.