Kāpēc aizcietējumi rada vēdera uzpūšanos un gāzu uzkrāšanos?

Kāpēc aizcietējumi rada vēdera uzpūšanos un gāzu uzkrāšanos?

24. Aug 2011, 11:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai zināji,ka aizcietējumi ir vainojami pie vēdera pūšanās un gāzu uzkrāšanos? Lasi tālāk atbildi, kāpēc tā notiek!

 

Vēdera pūšanās un gāzu uzkrāšanās ir saistīta ar diviem vienlaicīgiem nosacījumiem- zarnu iekaisuma un baktērijām nesagremojamām šķiedrvielām. Tā kā aizcietējumi noved pie fekāliju uzkrāšanās resnajā zarnā un reizēm pat tievajā zarnā, zarnu baktērijām ir liels daudzums nesagremoto šķiedrvielu, kas savukārt rada lielu gāzu daudzumu un paaugstinātu skābuma līmeni, novedot savukārt pie zarnu iekaisuma.

 

Savukārt rezultātā iekaisums bloķē gāzu absorbciju un šīs gāzes var izraisīt vēdera pūšanos un spazmas.

 

Ja Tevi piemēklējusi vēdera uzpūšanās un gāzu uzkrāšnaās bez acīmredzama aizcietējuma, t.i., vēdera izeja nav retāka kā reizi 3 dienās, Tev, iespējams, latents aizcietējums- pārmērīga fekāliju uzkrāšanās, pat ja vēdera izeja ir regulāra. 

 

Sliktākā pieeja vēdera pūšanās,gāzu uzkrāšanās risinājuma meklēšanai ir patērēt vairāk šķiedrvielu, ko varētu pielīdzināt, eļļas pieliešanai kvēlojošām oglēm. 

 

Iesakām šādos gadījumos noteikti griezties pie ārsta, lai situāciju nepadarītu vēl ļaunāku!

 

Microlax® mini klizma aizcietējumu likvidēšanai!


•  ātri

•  maigi

•  vienkārši

 

 

Microlax® atdala ūdeni, kas saistītā formā pietiekamā daudzumā  sastopams pat blīvos aizcietējumos. Rezultātā aizcietējuma masa kļūst mīksta un tiek normāli izvadīta ārā.

 

Iedarbojas 5 līdz 10 minūšu laikā.

 

IESPĒJAMĀS BLAKUSPARĀDĪBAS

Ilgstoša Microlax mikroklizmu lietošana var izraisīt taisnās zarnas iekaisumu. Atsevišķos gadījumos var rasties alerģiska reakcija.