Kājas gaisā- vai palīdzēs ieņemt bērniņu?

Kājas gaisā- vai palīdzēs ieņemt bērniņu?

01. Feb 2012, 11:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai tas, ka sieviete pēc dzimumakta ir atgūlusies un kājas tur paceltas gaisā, palielina izredzes ieņemt bērniņu? Atbild pazeminātās auglības konsultante, topošā vecmāte Anna Suhanova.

 

Tīri no fizioloģiskā viedokļa tas teorētiski var palīdzēt spermatozoīdien nokļūt līdz dzemdes kaklam. Tomēr tas var notikt tikai un vienīgi auglīgajā laikā- laikā, kad dzemdes kakls izdala auglīgās gļotas.

 

Spermatozoīdi  ir spējīgi nodzīvot sievietes organismā vairākas dienas, vidēji no 3-6 dienām. To veicina auglīgās gļotas, ko pirmā cikla pusē, hormona estrogēna ietekmē un to izdala iekšējās sekrēcijas dziedzeris  dzemdes kakls.

 

Auglīgām gļotām ir vairākas funkcijas – spermatozoīdu selekcija, spermatozoīdu barošana un nobriedināšana līdz galīgai kapacitātei un spermatozoīdu transportēšana līdz olšūnai. Ja auglīgo gļotu nav vai arī tās ir nekvalitatīvas, ieņemšana praktiski nav iespējama.

 

Ja sieviete tur kājas gaisā laikā, kad auglīgo gļotu nav, tam nav nekādas jēgas.

 

Vai Tu, mēģinot tikt pie bērniņa, turēji kājas gaisā :)?

Kā sagatavoties bērniņa ieņemšanai!

nosiguldas nosiguldas 01. Feb 2012, 11:33

tas ir mans gadījums, daktere noteica auglīgās idenas un es patiesi gulēju ar kājām pret sienu un ne bez rezultāta, pēc pāris nedēļām konstatēju, ka esmu stāvoklī.