Kādēļ seksa laikā jūtu sāpes?

Kādēļ seksa laikā jūtu sāpes?

01. Dec 2011, 03:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šķiet, ka manī pēc laparoskopijas operācijas kaut kas ir palicis, jo jūtu sāpes, mīlējoties ar savu vīrieti. Arī brīdī, kad manī ieiet dzimumloceklis, ir ļoti sāpīgi. Sajūta ir tāda, it kā mani plēstu. Ko darīt, jautājam ginekoloģei.

 

Māmiņu Kluba lasītājas jautājums:

 

„Sieviešu Klubā veselības sadaļā izlasīju jaunu ziņu, ka var uzdot jautājumu ginekologam. Tad nu izmantoju šo iespēju. Taisos arī pati iet pie dakterītes un man nemaz nav bail, nekad nav bijis, bet vienkārši nav laika.

 

Problēma ir tāda: pirms 5 mēnešiem man bija cistas plīsums, veica laparoskopiju (laikam ta saucas). Gulēju slimnīcā, tad izlaida ārā un dzīvoju parastu dzīvi, vēl papildus gandrīz divus mēnesus ārstēju dzemdes kakla čūlu. Tika izārstēta un no tā laika neesmu vairs apmeklējusi dakterītī. Bet problēma tagad ir tāda, ka seksa laikā sāp vēdera apakšā kreisajā sānā. Tieši tad, kad vīrieša dzmumloceklis ieiet iekšā, liekas ka tur ir kaut kāds kunkulītis vai kaut kas tamlīdzīgs un nodarbojoties ar seksu liekas, ka vins dobji kustas un arī sāp.

 

Sekss beidzas un sāpju nav, viss normāli, tikai jūtu smaguma sajūtu vēderā. Tradicionālajā pozā nekas nesāp, bet ir dīvaina sajūta! Iepriekš ar sāpēja pa reizei, tikai ne seksa laikā un ginekoloģe teica, ka olnīca pa reizei tapat vien var iesāpēties, tas esot normāli. Man šķiet, ka man atkal parādījusies cista. Bet vai tā var būt, jo vienreiz jau bija? Pat nezinu, ko darīt, vai tas ir uz labu!!!! Varbūt tās ir sekas pēc laparoskopijas, pat nezinu, liekas it kā tur man iekšā būtu kaut kas atstāts.

 

Otra mana problēma - man ir sāpes seksa laika pie maksts ieejas. Sajūta, ir kā būtu noberzts un dedzinātu, kaut arī ir pietiekami mitra maksts.  Sajūta, it kā maksts atvere būtu pa mazu un loceklis, ieejot iekšā, visu saplēstu. Tas ir parejoši, bet nepatīkami.

 

Nezinu, ko darīt. Liekas tik daudz problēmu man vienai. Pat normali ar seksu nevar nodarboties, mans vīrietis sāk jau domāt visu ko. P.S. Man dzīvē ir bijis tik viens vīrietis un vēl joprojām viņš ir!!!!“

 

Atbildi sniedz Sieviešu Kluba eksperte Zane Krastiņa, ginekoloģe.

 

 

„Lai pateiktu, kas seksa laikā sāp un kas īsti kustas, ir tomēr jāaiziet pie ginekologa un jāveic ultrosonogrāfiskā izmeklēšana.

 

Arī par maksts sūdzībām seksa laikā būtu jāizrunājas ar savu ginekoloģi. Speciālistei būtu jāapskatās, kā izskatās maksts ieeja. Vai tur ir nobrāzumi vai arī tomēr kaut kas cits? Tas varētu būt gan sausas maksts sindroms, gan kāda saslimšana ar seksuāli transmisīvajām slimībām, gan herpes izraisīts vīruss, kuram ir nevis tipiskie herpes izsitumi, bet gan plaisas, sāpes un dedzināšana. Iemeslu sāpēm maksts rajonā var būt ļoti daudz. Tādēļ sievietei ieteiktu iet pie sava ginekologa. Ir jāmeklē risinājums, pašas no sevis šīs sūdzības nepāries.“

 

Kintija Bulava, www.sieviesuklubs.lv

 

 

Māmiņu Kluba izvēle:

Pret sausas maksts sindromu tev noderēs šie preparāti!

 

Vagisan FeuchCreme mitrinošs krēms ārējiem un iekšējiem dzimumceļiem maksts sausuma gadījumā. Nesatur hormonus un var lietot ar lateksa prezervatīviem.

 Gleitgelen Lipogel – mitrinošs lubrikants. Nesatur konservantus un smaržvielas, bet tā saturā ir parafīneļļa. Nedrīkst lietot kopā ar lateksa prezervatīviem.


 

Vai arī tu kādreiz esi jutusi sāpes seksa laikā? Kādi bija sāpju iemesli?